4 tips om hamsterwangen te verminderen

Hoewel ons uiterlijk meestal grotendeels genetisch bepaald is, kunnen goede eetgewoontes en specifieke zorg wonderen doen. 
4 tips om hamsterwangen te verminderen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 04 oktober, 2018

Merk je dat je wangen een beetje slap beginnen te worden? Misschien een klein gebrek aan stevigheid? Maak je dan maar geen zorgen, want hieronder volgen enkele eenvoudige en goedkope remedies die hamsterwangen beperken. Ze zullen ervoor zorgen dat je jezelf aantrekkelijker zult voelen. Lees verder om erachter te komen welke dit zijn.

Tips tegen hamsterwangen

Mooie Wangen

Zoals bekend is, verandert ons uiterlijk naarmate de tijd verstrijkt. Dit is een natuurlijk proces dat we moeten leren accepteren. Thuismiddeltjes en schoonheidsbehandelingen bestaan natuurlijk, maar veroudering blijft onvermijdelijk.

Dat wil dus zeggen dat geen enkel middel ons het gezicht van een twintigjarige zal kunnen geven als we zelf vijftig zijn. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat we er aantrekkelijk uit blijven zien. Zo blijven we blij wanneer we in de spiegel kijken. En dat laatste is het belangrijkst!

Onze genen, gewichtsschommelingen en het al dan niet eten van gezonde voeding zal van invloed zijn op de mate waarin onze wangen wel of niet zullen hangen. We kunnen onze hamsterwangen gelukkig wel een handje helpen door de effecten van het ouder worden te beperken met enkele simpele remedies.

1. Gezichtsoefeningen

Strakke Huid rond Gezicht

Net als oefeningen voor een strakkere buik of strakkere billen, kunnen we ook oefeningen doen voor strakkere wangen. Je wangen hebben namelijk nog altijd spieren. Je kunt ze dus versterken en de hamsterwangen wat wegwerken. Gezichtsoefeningen zijn het dan ook zeker waard.

Het is simpel: ga voor de spiegel staan en zet een heel overdreven en getekende glimlach op, die je ongeveer tien seconden vasthoudt. Laat dan los en herhaal hetzelfde nog vijf keer.

Blaas je wangen vervolgens helemaal op met lucht, houd weer tien seconden vast en laat de lucht los, ontspan en herhaal dit weer vijf keer.

Gebruik tot slot beide handen om de jukbeenderen te masseren door ronde bewegingen te maken. Masseer eerst de jukbeenderen twee minuten en vervolgens twee minuten het midden van de wangen waar je je tanden kunt voelen.

Zie je hoe makkelijk het is? Herhaal deze hele routine twee keer per dag.

2. Masker met avocado en honing

Avocadomasker

Deze remedie is welbekend en erg makkelijk toe te passen. Misschien weet je al dat avocado een verstevigende en vochtinbrengende werking heeft. De vrucht kan de huid voeden, waardoor deze egaler en gehydrateerd wordt en rimpels kunnen worden voorkomen.

Om dit masker te maken heb je het vruchtvlees van een halve avocado en twee eetlepels honing nodig. Vermeng deze twee ingrediënten goed met elkaar en breng het mengsel vervolgens aan op je wangen. Spoel het na 15 minuten af met warm water. Je kunt dit masker het beste gebruiken vlak voordat je gaat slapen.

Lees meer: 10 redenen om meer avocado te eten.

3. Masker van yoghurt en aloë vera

Aloë Vera

Dit masker is erg voedzaam voor de huid en wordt door veel vrouwen gebruikt. Gewone yoghurt gemengd met aloë vera heeft een uitstekende verstevigende werking. Het is dan ook de moeite waard dit masker dagelijks te gebruiken.

Om door middel van dit masker zo snel mogelijk resultaten te zien, voeg je vier eetlepels gewone yoghurt in een kom samen met twee eetlepels aloëveragel. Gebruik een lepel om de twee ingrediënten goed met elkaar te vermengen tot er een glad mengsel ontstaat.

Makkelijk, toch? Breng het masker op het gezicht aan door middel van een zacht borsteltje, laat het twintig minuten zitten en spoel het vervolgens af met water. Je zult zien dat het masker goed op het gezicht blijft zitten. Je huid zal er meteen gladder uitzien. Als je dit masker dagelijks gebruikt zul je merken dat je wangen er snel weer strakker uit zullen zien.

4. De juiste voeding

Gezond Fruitsap

Als we mooi willen zijn van buiten, dan moeten we beginnen met de binnenkant. Houd in gedachten dat vochtretentie ervoor kan zorgen dat je wangen er gezwollen uitzien en dat het continue op-en-neer gaan in gewicht op de lange termijn invloed zal hebben op onze stofwisseling en onze huid, die er uitgezakt en slap uit zal zien.

Het aanhouden van een reinigend dieet dat bestaat uit sapjes gemaakt van grapefruit, sinaasappel en aardbeien kan helpen. Deze vruchten werken namelijk reinigend en ontgiftend. 

Hoewel het niet altijd even makkelijk is, kan het een groot verschil uitmaken voor je gezondheid en je huid als je het eten van snoep en zoetigheid vermijdt. Probeer in plaats daarvan meer salades, vezels, noten en proteïnen afkomstig uit groenten in je dieet op te nemen, aangezien deze ingrediënten belangrijk zijn voor het versterken van spieren.

Vooral bij gewichtsverlies is het belangrijk om de gezichtspieren te versterken en goed te voeden met groentes die rijk zijn aan proteïnen, om te voorkomen dat de huid gaat hangen. Vergeet daarnaast niet om gehydrateerd te blijven. Dit is goed voor ontgifting en helpt onze organen beter te functioneren.

Met een beetje moeite en deze simpele tips is het zeker mogelijk om slappe hamsterwangen te verstevigen. Probeer het eens uit, je zult er geen spijt van krijgen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.