7 voordelen van bakpoeder

Bakpoeder is geschikt voor doeleinden die ver buiten de keuken reiken. Zo heeft het bijvoorbeeld ook gezondheidsvoordelen waar je misschien nog niet van op de hoogte was.
7 voordelen van bakpoeder

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het is een van de meest voorkomende producten in een huishouden. Je zult het vast wel eens in je huis zien liggen zonder op de hoogte te zijn van alle fantastische eigenschappen van dit product. Je kunt dan ook op allerlei manieren gebruik maken van baking soda.

Baking soda (zuiveringszout of natriumbicarbonaat) kan bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van splinters in je vingers of kan je tanden schoon en gezond houden. Dit zijn slechts twee voorbeelden uit een hele reeks voordelen die baking soda te bieden heeft.

Medische gebruiken van baking soda

Hieronder vind je enkele van de medische gebruiken van dit huismiddel. Het is goed dat je alle natuurlijke gezondheidsvoordelen hiervan leert kennen om er optimaal gebruik van te kunnen maken!

Peeling

Het gebruik als peeling is een van de beste eigenschappen van deze poeder, waar vele mensen dan ook reeds gebruik van gemaakt hebben.

Meng twee tabletten hiervan met een halve kop water en je zult zien dat dit een perfect mengsel vormt om als peeling te gebruiken. Dit werkt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. Bovendien is het volledig natuurlijk, betaalbaar en heeft het minimale negatieve bijwerkingen.

Ontgiftende reiniging

Als je wat baking soda mengt met appelcider, krijg je een van de beste ontgiftende mengsels die er zijn. De combinatie van deze twee producten creëert een fantastisch reinigend effect en kan je ontdoen van jeuk, pijn en afvalstoffen.

Stress

Spanningshoofdpijn

Om je stressniveau te verminderen, alsook om zwelling van je voeten tegen te gaan, kun je een deugddoend bad maken.

  • Meng je grote bak warm water met 3 eetlepels baking soda.
  • Laat het eerst 5 minuten oplossen en begin dan te genieten.

Muggenbeten

Baking soda tegen muggenbeten

Alsof het bovenstaande nog niet genoeg is, kan baking soda ook helpen tegen muggenbeten. Het kan helpen zelfs al verkeren de bulten reeds in een stadium dat moeilijk te behandelen is.

  • Maak een pasta met een halve kop water en 3 eetlepels baking soda.
  • Wrijf het enkele malen per dag over de pijnlijke regio. Je zult merken dat de irritatie van de huid na een tijdje zal verdwijnen.

Deodorant

Als jij iemand bent die allergisch is voor deodorant en anti-transpiranten, raden we je aan je eigen huisgemaakte en natuurlijke deodorant te maken.Meng hiervoor een beetje water met wat baking soda en breng dit aan als een deodorant. Je zult ervan verstelt staan hoe goed het werkt.

Splinters

Vinger met een splinter

Met het volgende mengsel kun je splinters zelfs helemaal verwijderen. Meng een snufje baking soda in een glas water. Roer het goed en breng het op de plaats van de splinter aan. De hinder zal snel verdwijnen.

Maagzweren

Deze volgende tip is perfect voor iedereen die last heeft van maagzweren.

  • Meng 1 of 2 theelepels baking soda in een glas schoon water.
  • Roer grondig en drink dan elke dag een volledig glas.

Maak het voor je eigen gemak deel van je dagelijkse routine. Het zal de zweren tegengaan omdat het meteen de productie van maagzuur stillegt door je pH-waarde te herstellen.

We hopen dat dit artikel nuttig was voor jou. We hopen dan ook dat je deze tips in praktijk omzet en alle mogelijke voordelen uit dit huismiddel kunt halen, zowel voor jou als je naasten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.