5 producten die je nooit op je gezicht zou moeten doen

· 23 december 2015

Je huid is het grootste orgaan dat je hebt en wordt constant blootgesteld aan factoren die de gezondheid kunnen beïnvloeden. Het klimaat, dieet, hydratatie, leefgewoontes en schoonheidsproducten die je gebruikt zijn factoren die de gesteldheid van je huid, afhankelijk van de verzorging die je het geeft, zowel positief als negatief beïnvloeden.

De gevoeligste delen van je huid zitten in het gezicht en de hals. Deze gevoelige plekken hebben een groter risico op bepaalde huidgerelateerde problemen, omdat we over het algemeen meer producten op deze gebieden aanbrengen. Veel dermatologen en cosmeticaspecialisten suggereren dat sommige producten je huid kunnen beschadigen, omdat ze een slechte reactie kunnen veroorzaken, waardoor hij uitdroogt en je een grotere kans op acne en andere huidproblemen hebt. Hieronder zullen we 5 producten opnoemen die je nooit op je gezicht aan zou moeten brengen als je er mooi uit wilt zien.

Azijn

Veel schoonheidstrucjes raden aan om azijn te gebruiken voor problemen zoals acne of schimmel. Wij raden het echter af om dit op je gezicht aan te brengen, omdat de azijnzuur in azijn dit gebied kan beschadigen, vooral als je een gevoelige huid, open wonden, sneetjes of brandwonden hebt. Azijn rechtstreeks op je gezicht aanbrengen kan je huid uitdrogen, dus als je dit product op je huid wilt gebruiken, dan raden we aan om het te verdunnen met een gelijke hoeveelheid water. Als je een branderig gevoel hebt tijdens het aanbrengen, dan kan je het beste direct stoppen.

Appelazijn op je Gezicht

Plantaardige boter

David Colbert, een esthetische dermatoloog in New York, stelt dat plantaardige boter op je huid aanbrengen negatieve effecten kan hebben en helemaal niet goed is voor het verzorgen van je huid. Het klopt dat veel schoonheidsproducten voor de huid plantaardige boter als ingrediënt gebruiken om hem te voeden en te hydrateren. Deze specialist beweert echter dat plantaardige boter te zwaar is voor de huid op je gezicht, omdat het de poriën blokkeert en zodoende de kans op acne vergroot.

Haarspray en shampoo

Haren Wassen met Shampoo

Een oud trucje dat schijnbaar ervoor moet zorgen dat make-up goed blijft zitten, is haarspray op je gezicht aanbrengen zodat je make-up dus langer blijft zitten. De waarheid is dat dit je huid uit kan drogen, omdat deze producten een grote hoeveelheid lak en alcohol bevatten, wat niet goed voor je huid is. Hetzelfde gebeurt bij personen die shampoo gebruiken om hun gezicht schoon te maken. Deze producten bevatten chemische ingrediënten die niet goed voor je huid zijn en irritatie en uitdroging kunnen veroorzaken.

Crèmes met retinol

Retinol wordt gepromoot als een actief ingrediënt tegen acne en ouderdom, maar het gebruik ervan is niet aanbevolen, omdat het te sterk is voor de huid, waardoor je huid dunner en gevoeliger wordt. In sommige gevallen is ook bewezen dat dit product een rode huid en zelfs uitslag veroorzaakt.

Pure vitamine E

Het klopt dat vitamine E goed is voor je lichaam en veel cosmetische bedrijven gebruiken het zelfs in hun producten. Je zou echter moeten vermijden dat je de olie rechtstreeks op je gezicht aanbrengt, omdat het je poriën kan blokkeren en zodoende uitbraken van acne kan veroorzaken. Er zijn ook gevallen geweest waarbij een branderig gevoel, zwellingen en/of roodheid werd veroorzaakt wanneer dit product op de huid aangebracht werd.

Aanbevelingen

  • Onthoud dat niet alle huidtypes op dezelfde manier reageren wanneer je verschillende producten gebruikt. Daarom is het goed wanneer je een product voor je huid gebruikt (het maakt niet uit welk product) om eerst de aanbevelingen goed door te lezen en/of alleen een klein beetje op je huid aan te brengen om te zien of er negatieve reacties verschijnen.
  • Controleer voordat je een nieuw product koopt eerst of het geen alcohol of samenstelling bevat die je huid beïnvloedt, zoals bij retinol.
  • Er zijn verschillende huidtypes en het is belangrijk om te identificeren welke jij hebt. We raden aan om contact op te nemen met een dermatoloog, zodat hij of zij je advies kan geven over de producten die goed zijn voor jouw specifieke huidtype.
  • Er zijn veel natuurlijke ingrediënten die op een gezonde en effectieve manier je huid hydrateren en verzorgen. Als je chemische en dure crèmes die in winkels verkocht worden wilt vermijden, dan zijn natuurlijke producten een goede optie voor huidverzorging. Met natuurlijke schoonheidsbehandelingen is het ook belangrijk om je eerst goed in te lezen en ze van te voren goed te testen, zodat je zeker weet dat ze geen negatieve effecten op je huid hebben.