5 gezonde voedingsmiddelen die je mogelijk teveel eet

· 11 augustus 2015

De meeste personen weten welke voedingsmiddelen ze moeten eten om gewicht te verliezen en/of gezond te blijven en wanneer we op een dieet gaan vullen we onze koelkast met deze producten. Maar is het mogelijk om teveel van een goed iets te nemen? Jazeker! En dat geld ook voor gezonde voedingsmiddelen. We kunnen ze teveel eten. Hieronder laten we 5 voedingsmiddelen zien die je mogelijk teveel eet!

1. Cornflakes

Je weet dat je van de cornflakes met suiker af moet blijven en juist degene moet kiezen die volkoren granen als hoofdingrediënt heeft. Een grote kom volkoren cornflakes te vaak eten, kan echter resulteren in een consumptie van teveel calorieën. Dit is een groot probleem wanneer je zware cornflakes zoals muesli eet. Het is erg makkelijk om honderden calorieën in één sessie te eten, zonder dat je het door hebt. De aanbevolen porties zijn 1/4 kopje muesli, 1 kopje cornflakes en 2 kopjes gepofte rijst.

2. Gedroogd fruit

noten

Iedereen weet dat gedroogd fruit erg gezond voedsel is. Het bevat gezonde vetten en helpt ook om je verzadigd te voelen. Het is echter erg makkelijk om teveel gedroogd fruit zoals walnoten te eten, vooral als je ze rechtstreeks uit een grote verpakking eet. De aanbevolen hoeveelheid is 30 gram gedroogd fruit. Dit betekent een handvol (ter grootte van golfballen).

3. Olijfolie

Een groene salade met olijfoliedressing is gezond, dat is waar. Groene groenten zijn erg voedzaam en olijfolie bevat mono-onverzadigde vetten. Dit zijn gezonde vetten, die geweldig voor je hart zijn. Maar je moet onthouden dat olijfolie calorieën bevat, in ieder geval 100 calorieën per eetlepel. Daarom zou je niet teveel moeten consumeren, ook al is het belangrijk. De aanbevolen dosering olijfolie is 1 tot 2 eetlepels, een hoeveelheid gelijk aan een shotglas.

4. Hummus

Hummus of kikkererwtenpuree is een erg gezonde snack. Hummus bevat eiwitten en gezonde vetten en verse groenten gedipt in hummus zijn een geweldige snack. Het is echter makkelijk om teveel te eten, vooral als je grote potten hummus koopt. De aanbevolen hoeveelheid van dit voedsel is ongeveer 2 eetlepels hummus.

5. Vers geperste sinaasappelsap

sinaasappelsap

Sap is gezond, omdat het fruit en voedingsstoffen bevat. Er is echter het probleem dat je teveel suiker en veel minder vezels consumeert, vergeleken met als je het fruit in z’n geheel opeet. Het beste is om een glas sap te vervangen door een hele sinaasappel. Hierdoor zal je veel meer vezels consumeren en het kauwen van je voedsel zal je helpen om minder calorieën te consumeren. Vers geperste sinaasappelsap is misschien gezond, maar de aanbevolen hoeveelheid is 100-180 ml.