4 voedzame en verzadigende drankjes

Als je gezond wilt eten en drinken of van plan bent af te gaan vallen is het lastig om te besluiten wat je wel of niet mag drinken.
4 voedzame en verzadigende drankjes
Sofía Quintana Alonso

Beoordeeld en goedgekeurd door de fysiotherapeut Sofía Quintana Alonso.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Als je op dieet bent of simpelweg gezond probeert te blijven, is het vaak lastig te bepalen welke drankjes je nu wel of niet kunt drinken. De meeste drankjes bevatten tenslotte veel calorieën en kunstmatige smaakstoffen.

Natuurlijk is water altijd een goede optie, maar soms hebben we nu eenmaal trek in iets anders.

Wij hebben daarom voor je uitgezocht welke drankjes het meest voedzaam en verzadigend zijn. Lees het onderstaande artikel om erachter te komen welke vier drankjes je aan je dieet zou kunnen toevoegen, als je op zoek bent naar gezonde alternatieven voor water. Je zult er dol op zijn!

Verse sinaasappelsap

Sinaasappelsap bevat veel vitamines, mineralen, koolhydraten en vezels. Eén glas van dit heerlijke en verfrissende drankje bevat:

  • 0,96 gr vezels
  • 1,68 gr eiwit
  • 175 mg vitamine C
  • 18 gr koolhydraten
  • 0,24 gr vet
  • en maar 79 calorieën!

Een kopje koffie

koffie

Het drinken van een kopje koffie voorziet je lichaam van een goede hoeveelheid eiwit, natrium en koolhydraten en je kunt er tegelijkertijd zeker van zijn dat je een caloriearm drankje drinkt. Daar staat tegenover dat je door het cafeїnegehalte koffie wel met mate moet drinken. Als je koffie liever met melk drinkt, kies dan voor magere melk.

Melk

Melk bevat proteїnen, vetten, mineralen, vitamines en koolhydraten – bestanddelen die melk een uitstekende drank maken. Ook kan melk je eetlust tijdelijk stillen en kalmeren. Als je op dieet bent, is het verstandig om te kiezen voor magere melk.

Shakes

gezonde-shakes

Shakes zorgen voor een verzadigd gevoel en zijn daarom ideaal voor mensen die op een gezond gewicht willen blijven. Koude shakes zijn erg verfrissend en verminderen de eetlust. Ze bevatten veel vezels en water en zijn erg bevorderend voor een goede spijsvertering. Daarnaast bevatten shakes een grote hoeveelheid vitamine A, C en E, evenals mineralen, selenium, calcium en zink.

Aanbevolen drankjes

  • Aardbei-yoghurtshake
  • Wortel-sinaasappelshake
  • Komkommer-pepershake
  • Aardbei-banaanshake

Andere gezonde drankjes die je ook aan je dieet kunt toevoegen, zijn drankjes die worden gemaakt van aromatische kruiden. Er bestaan heel veel verschillende aromatische kruiden. Je hebt het dus voor het kiezen! Voeg aan je infusies van aromatische kruiden eens een flinke hoeveelheid ijs toe en maak er een gezonde slush puppy van. Dit is behalve erg lekker ook nog eens erg origineel. Ook koffie bereid op deze manier is heerlijk om te drinken.

Vermijd suiker

Onthoud dat het verstandig is om drankjes die veel suiker bevatten te vermijden als je een gezond dieet wilt aanhouden. Behalve dat dit soort drankjes kunnen bijdragen aan gewichtstoename, kunnen ze namelijk schadelijk zijn voor bepaalde organen in het lichaam.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.