4 tips om de huid rond je hals af te slanken

Je interne gezondheid is af te lezen aan je uiterlijk. Daarom is het zo belangrijk om een dieet te volgen waarmee je gifstoffen kunt elimineren, hydratatie kunt verbeteren en gebruik kunt maken van de vitamines en mineralen op voedselbasis, die een direct effect hebben op de strakheid van je huid.
4 tips om de huid rond je hals af te slanken
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 26 januari, 2019

Het is niet mooi of prettig om vet te zien dat zich verzamelt rond je hals, want je lijkt er soms ouder door dan je echt bent. We weten dat het lastig te bestrijden is en dat sommige vrouwen zich wenden tot plastische chirurgie, maar wij laten je een paar simpele stappen zien om de huid rond je hals af te slanken.

Simpele stappen om je hals af te slanken

Waarom verschijnt die hangende huid daar überhaupt? Het komt erop neer dat de spieren onder je kaak na verloop van tijd hun strakke uiterlijk verliezen. Onze eetgewoonten, een gebrek aan hydratatie en het verlies van definitie zorgen allemaal dat je huid begint te verzakken en dus het uiterlijk van je gezicht verandert. Maar met een beetje moeite en een paar simpele strategieën kun je je het verzakte uiterlijk van je hals verminderen. Laten we kijken hoe!

1. Gezondheid

Ontgiftigende voeding

Sommige mogelijk nuttige sappen en shakes:

1. Appel- en bietensap: Dit smakelijke, verfrissende en voedzame sap is een uitstekende methode om gifstoffen te elimineren en vochtophoping te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld een glas drinken voor het eten om voedingsstoffen beter te verteren, een vol gevoel te krijgen na iedere maaltijd en de gezondheid van je huid te verbeteren. Dit is de perfecte natuurlijke ontgifting om je doelen te bereiken.

2. Meloensap: Een van de beste sappen die je kunt drinken. Meloenen zijn een ideaal gereedschap om de textuur van je huid te repareren en lelijke vetophopingen onder je kaak te voorkomen. Om alle voordelen uit een meloen te halen kun je het beste een glas meloensap mengen met een glas water. Het is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens gezond.

3. Limoen en munt: Een fantastische antioxidant, ontgifter en hersteller. Limoensap bevat precies de goede hoeveelheid antioxidanten om de vrije radicalen in onze lichamen te bestrijden. Bovendien helpen de ontgiftende eigenschappen ons om vochtophoping te voorkomen en gifstoffen te neutraliseren. Bovendien heb je in combinatie met de “magie” van munt een vloeibare huidverfrisser.

2. Vitamine E voor flexibiliteit en strakheid

Vitamines

Het wordt aangeraden om  meer vitamine E te gebruiken, omdat deze stof van levensbelang is om je huid stevig en elastisch te houden. Het helpt dus om de huid van je hals af te slanken. Je kunt meer vitamine E binnenkrijgen door meer bladgroenten te eten, net zoals bruine rijst, kiem- of tarweolie, rogge, peulvruchten, noten en appels. Als je op zoek bent naar een intensieve of gezonde manier om meer vitamines binnen te krijgen, overleg dan met je dokter of je een recept of voorschrift kunt krijgen voor complete vitamines.

3. Maskers en peelings

Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker op basis van tarwekiemolie is een goed hulpmiddel in de strijd tegen een zakkende huid op de kin. Tarwekiemen bevatten veel vitamine E en is daarom ideaal voor hydratatie, verbeterde huidtextuur en strakkere huid rondom de kaaklijn. Breng dus iedere dag een tarwekiemmasker aan op het gebied rondom je kaaklijn en hals en je zult de resultaten stukje bij beetje zien. Vaak zijn simpele middelen beter dan dure crèmes.

Gebruik voor het naar bed gaan een dot watten om tarwekiemolie aan te brengen en masseer dit 10 tot 15 minuten lang zachtjes in je huid vanaf je hals tot aan je kaaklijn. Makkelijk toch?

4. Oefeningen voor een stevige kaak en om de hals af te slanken

Kaakoefeningen

Deze simpele oefeningen helpen je om een jonger lijkende, stevigere halslijn te krijgen. Bedenk dat je huid op deze gebieden van je lichaam strak tegen de spierstructuur aanzit en dat je huid dus automatisch volgt wanneer je deze spieren strakker maakt. Het gaat om consistentie. Zo doe je dat:

  • De eerste oefening is simpel: draai met de punt van je tong rondjes tegen je gehemelte, met de klok mee. Houd je rug recht en je mond dicht. Deze oefening richt zich op de kaak. Herhaal dit drie keer per dag, met tien cirkels per keer.
  • Vocale klinkeroefeningen zijn ook belangrijk en kunnen leuk zijn. Spreek, met overdreven beweging, alle klinkers uit. Je hoeft niet te schreeuwen, zolang je de bewegingen maar stil maakt met je keel en mond. Doe het dagelijks in blokken van 10 keer. Dit is de perfecte oefening om je stembandspieren onderaan je hals te oefenen.
  • Gebruik ook een paar lachoefeningen en je zult de voordelen snel genoeg merken. Maak een omgekeerde glimlach, met zoveel mogelijk spanning op je halsspieren. Perfect! Herhaal dit vervolgens 10 maal per keer en denk eraan om consistent te zijn.

We hopen dat deze tips om je hals af te slanken nuttig voor je zijn! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.
  • Keen MA., Hassan I., Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J, 2016. 7 (4): 311-5.
  • Kim JJ., An analysis on muscle tone and stiffness during sling exercise on static prone position. J Phys Ther Sci, 2016. 28 (12): 3440-3443.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.