Een slappe huid voorkomen met deze zelfgemaakte crème!

Om de gewenste effecten te bereiken en slappe huid te voorkomen, moet je deze crème regelmatig aanbrengen en binnen enkele maanden ziet je echte resultaten.
Een slappe huid voorkomen met deze zelfgemaakte crème!

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

De meeste vrouwen willen een slappe huid voorkomen omdat ze liever niet omgaan met de tekenen van veroudering die optreden wanneer de huid zijn stevigheid en elasticiteit begint te verliezen. Voortdurende blootstelling aan vrije radicalen, afnemende productie van collageen en elastine en een slecht dieet beïnvloeden allemaal rechtstreeks ons uiterlijk en veroorzaken rimpels, vlekken en andere lelijke plekken.

Er is een overvloed aan verschillende methoden om deze problemen te voorkomen of te behandelen, maar het kan moeilijk zijn om ze op te nemen in je dagelijkse schoonheidsroutine. Bovendien zijn veel van de producten die op de markt zijn onbetaalbaar duur.

We hebben niet altijd het geld om zo veel aan schoonheidsproducten die een slappe huid voorkomen uit te geven.

Natuurlijke alternatieven

Dus het is gewoon een mazzeltje voor ons dat er goedkope, natuurlijke alternatieven zijn. Ze kunnen thuis worden bereid. Ze helpen de gezondheid van onze huid te verbeteren zonder deze te beschadigen.

In dit blog delen we een eenvoudig recept voor een verzorgende crème die een slappe huid voorkomen kan. De eigenschappen van de ingrediënten zorgen ervoor dat de crème in korte tijd zichtbare resultaten oplevert.

Een slappe huid voorkomen met zelfgemaakte crème

Crème die slappe huid voorkomen kan

Voortdurende toepassing van deze verstevigende crème kan een slappe huid voorkomen, wanneer de tand des tijds je huid begint te beïnvloeden. De ingrediënten helpen de natuurlijke elasticiteit van je huid te bevorderen en helpen het verlies van stoffen die stevigheid en jeugd behouden, te voorkomen.

Deze producten bevatten voedingsstoffen die essentieel zijn voor de huid – daarom helpen ze een slappe huid voorkomen!

In dit geval gaan we je leren om een crème te bereiden met 100% natuurlijke ingrediënten. Deze crème helpt niet alleen een slappe huid voorkomen. Dankzij de verschillende componenten, helpt het ook om onder meer de navolgende zaken tonder controle te houden.

 • Rimpels
 • Striae
 • Cellulite.

Een eenvoudige combinatie

Het is een eenvoudige combinatie van klei, zwarte thee, olijfolie, koffiedik en hazelnootextract. Omdat deze ingrediënten  diep in je huid door de poriën dringen en helpen de bloedsomloop en de zuurstoftoevoer naar je huid te bevorderen.

Het is een recept dat geschikt is voor iedereen en het beste van alles is dat de ingrediënten allemaal gemakkelijk te vinden zijn in je plaatselijke supermarkt!

Ingrediënten

 • Een kopje klei (150 g)
 • 1 zakje zwarte thee
 • 4 eetlepels olijfolie (64 g)
 • 4 eetlepels koffiedik (40g)
 • 10 druppels hazelnootextract

Benodigdheden

 • Een glazen bakje

Instructies voor bereiding

 • Verwarm een ​​kleine hoeveelheid water en voeg het theezakje toe als het begint te koken.
 • Laat het even rusten en giet het vervolgens in een glazen pot.
 • Voeg vervolgens de klei geleidelijk toe en blijf roeren met een houten lepel om ervoor te zorgen dat het volledig oplost.
 • Blijf roeren en voeg het koffiedik, de olijfolie en de druppels hazelnootextract toe.
 • Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en dat de textuur romig is.
 • Als je het gevoel hebt dat de pasta te stevig wordt, voeg dan een beetje meer thee of olijfolie toe.
 • Bewaar het mengsel daarna op een koele plaats, uit de buurt van warmtebronnen.

Opmerking: Zorg ervoor dat je niet vergeet om de klei niet met metalen voorwerpen aan te raken. Als dit wel gebeurt, verliest de klei zijn eigenschappen.

Toepassing

Crème aanbrengen op de huid
 • Omdat de textuur glad en romig is, is de crème gemakkelijk aan te brengen. Dit betekent dat je dit product op elke plaats op je lichaam kunt gebruiken, zodra je last krijgt van een slappe huid.
 • Zorg ervoor dat je het gebied waar je de crème wilt aanbrengen goed schoonmaakt. Bij voorkeur exfolieer je de huid daarna, zodat de voedingsstoffen gemakkelijker kunnen worden opgenomen.
 • Neem de hoeveelheid crème die je nodig hebt en wrijf het in de huid. Doe dit in een vloeiende, cirkelvormige beweging.
 • Gebruik de toppen van je vingers om de crème zachtjes op je buikstreek, je benen of een ander deel van de slappe huid aan te brengen.
 • Je kunt ook een beetje aanbrengen op je hals en je halslijn, twee gebieden die ontzettend gevoelig zijn voor vroegtijdige veroudering.

Voorts

 • Zorg ervoor dat je een dunne laag crème op je huid achterlaat. Vervolgens laat je dit gedurende 20 tot 30 minuten inwerken, totdat de huid het geabsorbeerd heeft.
 • Spoel de huid daarna af met warm water en gebruik een zachte spons om ervoor te zorgen dat alle crème van je huid wordt verwijderd.
 • Je voelt meteen een nieuwe stevigheid en je huid zal glad en volledig vrij van dode huidcellen zijn.

Let goed op!

Een slappe huid voorkomen, bijvoorbeeld onder de armen

Hoewel deze fantastische crème goed helpt om een slappe huid te voorkomen en te bestrijden, zullen de effecten niet direct na de eerste toepassing volledig merkbaar zijn. Je moet het gedurende een paar maanden gebruiken als je je huid echt stevig en jonger wilt laten aanvoelen, en dan ten minste drie keer per week.

Tegelijkertijd is het belangrijk om de hoeveelheid water en natuurlijke dranken die je gebruikt te verhogen. Dit omdat hydratatie de sleutel is tot het behoud van de stevigheid van je huid.

Verzorging van je huid

Vergeet ook niet dat een slappe huid voorkomen niet alleen te maken heeft met de verzorging van je huid. Het kan ook voortkomen uit een verzwakking van de spieren. In dit geval is het essentieel dat je een trainingsroutine en een dieet volgt dat de spierkracht verbetert.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.