Oefeningen om je gezichtsspieren te trainen

Om rimpels te verminderen, kun je crèmes en maskers gebruiken, maar wist je dat je door het doen van oefeningen dit doel ook kunt bereiken?
Oefeningen om je gezichtsspieren te trainen

Laatste update: 16 oktober, 2018

Op dezelfde manier dat we ons lichaam strak en gezond moeten houden, zouden we ook voor ons gezicht moeten zorgen. Daarom delen we vandaag deze oefeningen om je gezichtsspieren te trainen, zodat je kan leren hoe je de tekenen van veroudering kan vertragen en voornamelijk de vorming van rimpels voorkomen.

Omdat ons gezicht één van de eerste plekken is die de schade veroorzaakt door de tijd laat zien, is het essentieel om het goed te verzorgen. Dat kan je doen door een gezond dieet te volgen met voldoende fruit, groenten en water.

Je moet daarnaast ook proberen om gezonde leefgewoontes te hebben, door bijvoorbeeld regelmatig te bewegen, goed te slapen, alcoholconsumptie te vermijden en situaties die stress veroorzaken te vermijden.

Er zijn vandaag de dag veel anti-rimpelbehandelingen te vinden, die ongetwijfeld erg effectief zijn, maar ook duur. Om deze reden raden we in dit artikel een aantal oefeningen voor je gezichtsspieren aan, die net zo effectief zijn in het bestrijden van rimpels in je gezicht en je ook nog eens niks kosten.

Je hoeft alleen maar een paar minuten per dag vrij te maken om ze te doen. Het is heel erg makkelijk!

Oefeningen voor je gezichtsspieren

Verminder rimpels

Oefeningen om je gezichtsspieren te trainen tegen rimpelvorming

Ga voor de spiegel staan na het nemen van een douche en probeer al je gezichtsspieren in ieder geval tien minuten te bewegen. Als het mogelijk is, kan je dit ook doen voordat je naar bed gaat.

Train en versterk je oogleden

Kijk zover mogelijk naar boven en vervolgens rechts en links. Doe vier setjes van twintig herhalingen voor elke richting. Rust twee minuten tussen elk setje.

Houd je wangen en jukbeenderen strak

Een erg makkelijke oefening is om je mond dicht te houden en te blazen, zodat je mond gevuld wordt met lucht. Beweeg ook je tong van rechts naar links. Doe drie setjes van vijftien of twintig herhalingen.

Houd je lippen gezond en mooi

Doe je mond zover mogelijk open en bedek je tanden met je lippen. Houd deze positie tien seconden vast en doe je mond vervolgens langzaam dicht. Ontspan je spieren voordat je weer begint. Doe vijf herhalingen.

Corrigeer kraaienpootjes

Oefeningen om je gezichtsspieren te trainen tegen kraaienpoten

Knijp en druk met je vingers op de rimpels in dit gebied. Maak een opwaartse en neerwaartse beweging.

Onthoud…

Gezichtsmassages hebben hetzelfde resultaat, omdat die het weefsel beïnvloeden, waardoor ze helpen om de schade van de huid te corrigeren. Je kan deze massages doen op de plekken waar de rimpels vaker voorkomen.

Je kan de gezichtsmassages tien minuten in de morgen en in de namiddag doen. Als je amandelolie hebt, breng dan een paar druppels aan, aangezien dit helpt om de rimpels te verminderen en je huid ook hydrateert en bevochtigt.

Voordat je deze oefeningen doet, is het erg belangrijk om een crème op je gehele gezicht aan te brengen om je huid te stimuleren en voor te bereiden. Je oefeningen zullen op deze manier een stuk effectiever zijn. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.