Natuurlijke tips die echt rimpels verminderen

Wist je dat als aanvulling op het verbeteren van het uiterlijk van vermoeide ogen komkommer een ideale behandeling is voor het verminderen van rimpels, kraaienpootjes en donkere kringen?

Na een bepaalde leeftijd beginnen er bij zowel mannen als vrouwen fijne lijntjes te verschijnen – vooral in het gezicht – en het gevreesde woord is “rimpels“. Net zoals al het andere dat het verstrijken van de tijd toont (zoals het krijgen van grijs haar), proberen we ze allemaal te verbergen.

In het volgende artikel leer je over de beste natuurlijke methoden die bewezen rimpels verminderen. Wij beloven dat je direct resultaat zult zien!

Er zijn verschillende trucjes die je thuis kunt proberen die lijntjes verminderen, zelfs diegene die steeds zichtbaarder worden in de huid als gevolg van een combinatie van factoren: verlies van elasticiteit, gebrek aan hydratatie en slechte collageenvernieuwing.

Natuurlijke behandelingen om rimpels te verminderen

Druivenpitolie

Druivenpitolie beschikt over voedende en hydraterende eigenschappen die zullen helpen om je huid gezond te houden en er laten jeugdig te laten uitzien. Het is vooral effectief rond de ogen, hoewel het ook wordt gebruikt om wonden te helen. Het bevat veel antioxidanten die het verouderingsproces helpen tegen te gaan en wanneer het wordt toegepast op een droge huid zal het helpen deze gehydrateerd te houden, wat de ontwikkeling van rimpels vertraagd.

Vitamine E

Deze vitamine is goed tegen de droge huid en hydrateert de huid rond de ogen om deze er jeugdiger uit te laten zien en toekomstige rimpels te voorkomen. Vitamine E-capsules zijn verkrijgbaar in reformwinkels. Breng het iedere dag voor het slapen gaan aan, gedurende tenminste een week (of langer, afhankelijk van de diepte van de rimpels).

Kraaienpootjes

Kokosolie

Kokosolie is perfect voor de bestrijding en het voorkomen van rimpels en hydrateert ook de droge huid. Bij dagelijks gebruik zul je al binnen een week verbluffende resultaten zien. Daarna kun je de olie één of twee keer per week blijven gebruiken om het uiterlijk van de huid mooi te houden.

Avocado’s

De natuurlijke oliën van de avocado zijn zeer effectief bij het verminderen van rimpels rond de ogen. Snijd een avocado doormidden en breng wat van de pulp aan op het gebied waar de lijnen en rimpels zich bevinden.

Komkommer

Komkommer is een perfecte behandeling voor vermoeide ogen (dat is waarom het gebruikt wordt in zo veel schoonheidsproducten), maar het bezit ook de mogelijkheid om rimpels, kraaienpootjes en donkere kringen te verminderen. Je kunt gewoon plakjes rauwe komkommer op de ogen leggen of er een pasta van maken door de pulp te mengen met een beetje koud water.

Komkommer

Sinaasappelsap

Vitamine C is niet het enige dat sinaasappels bieden. Knijp er één uit en vang het sap op, doop er een watje in en breng het ’s ochtends en ’s avonds aan op de rimpels. Binnen een paar weken zul je al merken dat je huid aan het veranderen is.

Castorolie

Dit is een van de oudste recepten die er bestaan als het gaat om het verminderen van rimpels. Breng een paar druppels van deze olie aan op de vingertoppen en masseer het vervolgens in de huid. Doe dit altijd voor het slapengaan en zorg ervoor dat er geen olieachtig residu achterblijft op je gezicht. De masserende werking helpt om de diepere lagen van de dermis te bereiken. Herhaal dit twee keer per week.

Yoghurt

Was je gezicht en droog het goed. Meng een eetlepel yoghurt, een eetlepel honing, een halve theelepel sinaasappelsap en ¼ kopje gesneden banaan. Als je een homogene crème hebt gekregen, breng je het aan op je gezicht en laat je het gedurende vijftien minuten zitten. Daarna spoel je het af met lauw water.

Yoghurt

Citroensap

Citroensap is een natuurlijke toner voor de huid die rimpels vermindert en de poriën opent. Wrijf het ’s nachts op je gezicht en hals en zorg dat er niets in je ogen terechtkomt. Spoel het af met een beetje water en breng dan een lichte moisturizer aan. Vergeet niet dat je beter niet naar buiten kunt gaan of gaat zonnen tot een paar uur na het wassen van je gezicht met citroensap, omdat het zonnevlekken kan veroorzaken.

Bewezen manieren om rimpels te verminderen

Naast het gebruik van huismiddelen en de bovengenoemde manieren om rimpels te verminderen, zou je ook een aantal gewoonten kunnen veranderen als je je mooie, jonge uitziende huid wilt behouden:

Vermijd overmatige blootstelling aan de zon

Dit is de meest effectieve manier om nieuwe rimpels te voorkomen. De UV-stralen van de zon brengen schade toe aan de buitenste lagen van de huid en kunnen uitdroging veroorzaken. Als je veel tijd buiten doorbrengt of vaak naar het strand gaat, zorg er dan voor dat je een zonnebrandcrème gebruikt met een hoge beschermingsfactor die geldt voor UVA- en UVB-stralen om dit vervelende probleem te vermijden. En vergeet niet dat de zon niet alleen sterk is in de zomer – je moet zonnebrandcrème en beschermende kleding 365 dagen per jaar gebruiken, of het nu koud of bewolkt is en zelfs als het regent.

Zonlicht

Stop met roken

Deze slechte gewoonte brengt zoveel schade toe aan het lichaam, zowel intern als extern. Roken veroorzaakt niet alleen rimpels rond de mond door de zuigende beweging, maar zorgt er ook voor dat toxines zich opbouwen onder de huid, waardoor de natuurlijke elasticiteit en het regeneratievermogen worden verminderd.

En vergeet niet dat dit ook kan gebeuren als je partner, ouders, collega’s of kinderen roken in jouw buurt. Probeer blootstelling aan sigarettenrook altijd te beperken.

Scrub je huid regelmatig

Er zijn veel verschillende soorten maskers en peelings die je kunt gebruiken zonder schade aan je huid te veroorzaken. Het is nodig om al het vuil en deeltjes waardoor je poriën verstopt raken te verwijderen.

Ook als je rimpels hebt, kunnen make-up en stofdeeltjes in de kleine huidplooien gaan zitten, waardoor ze beter zichtbaar worden. Door je huid één keer per week te scrubben worden die dode cellen en vuil verwijdert, waardoor je een mooier uiterlijk krijgt.

Zorg voor een betere nachtrust

Probeer om elke avond om dezelfde tijd naar bed te gaan en zorg dat je ten minste acht uur slaap krijgt. Probeer ook om elke dag op hetzelfde tijdstip wakker te worden en als je kunt, doe dan ’s middags een ​​dutje.

Het krijgen van onvoldoende slaap zorgt ervoor dat het lichaam te veel van het hormoon cortisol aanmaakt, wat celvorming afbreekt en ook verantwoordelijk is voor het verhogen van stress. Door meer te slapen krijgt je lichaam meer rust en wordt er meer elastine aangemaakt, wat zorgt dat je huid er stralender en jeugdig uit zal zien.

Gebruik een bril (zowel voorgeschreven als een zonnebril)

Als je problemen met het gezichtsvermogen hebt, moet je een bril dragen, zodat je alles duidelijk kunt zien en voorkomt dat je gaat knijpen wanneer je een verkeersbord of een bericht op je telefoon leest. Dit zorgt ervoor dat er rimpels rond de ogen ontstaan.

Het is altijd goed om een ​​zonnebril te dragen als je naar buiten gaat. Zo bescherm je de ogen tegen UV-stralen en voorkom je dat je ogen moet dichtknijpen als de zon recht in je gezicht schijnt.

Bekijk Ook