6 geneeskrachtige eigenschappen van honing

· 10 oktober 2015

Het gevaar van suiker is zo wijd bekend, dat vele mensen tegenwoordig denken dat alles wat “zoet” is automatisch ook slecht is voor het lichaam. Daar waar geraffineerde suikers inderdaad schadelijk voor het lichaam kunnen zijn, biedt de natuur ook een fantastische en smakelijke diversiteit aan natuurlijke suikers aan. Deze kan je vinden in fruit, wortelgroenten, en honing. Ze voeden het lichaam en bevorderen de gezondheid. Leer meer over de voordelen van honing door dit artikel verder te lezen.

1. Stimuleert het immuunsysteem

Een van de belangrijkste natuurlijke gezondheidsvoordelen van honing is dat het vol zit met vitaminen, mineralen en enzymen, die het lichaam beschermen tegen bacterie en het immuunsysteem versterken. Als je honing eet, of het in een bepaalde remedie gebruikt, controleert het ook symptomen van een verkoudheid of de griep, zoals hoesten, een pijnlijke keel of een verstopte neus. Om je immuunsysteem te versterken voeg je gewoon 1 of 2 eetlepels honing toe aan warm water. Herhaal dit elke dag. Voor een extra opkikker voeg je een beetje citroensap en een snuifje kaneel toe.

2. Kan helpen om gewicht te verliezen

’s Ochtends op een lege maag meteen een kop heet water met citroen en honing drinken is een belangrijk onderdeel van vele programma’s om je lichaam te ontgiften. Dit dagelijks doen is de beste manier om je lever te reinigen en lichaamsvet te verwijderen. Voor het beste resultaat meng je 1 eetlepel honing en het sap van een citroen in een kop heet water en drink je dit ’s ochtends voor het ontbijt. Het is teven een zeer bevredigende en ontspannende drank om de dag mee te eindigen.

3. Vermindert het risico op hartaandoeningen

Hartaandoeningen

Het is aangetoond dat kaneel in combinatie met honing de aders van het hart revitaliseert en de hoeveelheid cholesterol in het bloed tot 10% vermindert. Wanneer je dit mengsel regelmatig nuttigt, kan dit het risico op een hartaanval verminderen en zelfs voorkomen dat je er opnieuw een krijgt. Om te genieten van deze voordelen meng je 1 tot 2 eetlepels honing met een derde theelepel kaneel in een kop warm water. Drink dit elke dag één keer.

4. Verbetert de spijsvertering

Voor mensen die last hebben van een slechte spijsvertering, kunnen de antiseptische eigenschappen van honing het maagzuur verminderen en de vertering verbeteren. Honing neutraliseert ook gasvorming, waardoor dit het beste natuurlijke product is als het aankomt op overeten. De beste manier om een indigestie te voorkomen is voor een zware maaltijd 1 of 2 eetlepels honing te eten. Wanneer je echter al teveel gegeten hebt, neem dan een kop warm water met wat honing en citroensap om het voedsel beter door het spijsverteringsstelsel te leiden.

5. Vermindert vermoeidheid

Vermoeidheid na Sporten

De natuurlijke suikers in honing zijn een natuurlijke bron van calorieën en energie. Het gebruik van honing als energieboost zorgt er ook voor dat we niet zullen snakken naar iets zoets. De natuurlijke energie die honing levert, gaat vermoeidheid tegen. Als je moe bent, grijp dan niet langer naar koffie, cake of chocolade, maar neem een eetlepel pure honing.

6. Vermindert onzuiverheden van de huid

Dankzij de antimicrobiële en antischimmel eigenschappen van honing is het een uitgelezen product voor de verzorging van de huid. Smeer een beetje pure honing op een vlek en laat het ’s nachts in je huid inwerken. Was het er in de ochtend meteen af. Bij regelmatig gebruik zal je zien dat de honing de gezondheid van je huid zal verbeteren. Honing is ook erg efficiënt voor andere huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en ringworm. Ook al kan honing deze aandoeningen niet verhelpen, het kan wel de ontsteking remmen en de droogheid verminderen.