Warm water met honing: vijf redenen om het te drinken

Wist je dat je door je dag te beginnen met een glas warm water met honing je stofwisseling kunt versnellen en gewichtsverlies kunt bevorderen?
Warm water met honing: vijf redenen om het te drinken

Laatste update: 02 oktober, 2018

Elke ochtend een glas warm water met honing drinken kost ons bijna niets. Het kan ons echter wel een hoop opleveren. Dit is een van die natuurlijke middelen die al super lang bestaan en hartstikke effectief zijn.

Wanneer we ’s ochtends opstaan, hebben we bijna nergens tijd voor. De hele ochtend zijn we ons aan het haasten. We eten even snel iets wat we gewoon in huis hebben bij onze koffie. Vervolgens sjezen we de deur uit zonder ons lichaam werkelijk voor te bereiden op de eisen waar het gedurende de dag aan moet voldoen.

Je dag beginnen met een glas warm water met honing kan dan ook meerdere voordelen bieden. Als we deze gewoonte ook nog eens ondersteunen met een gebalanceerd en voedzaam ontbijt, dan zullen we vol energie en met een sterker immuunsysteem de deur uitgaan.

In dit artikel delen we vijf goede redenen om vanaf nu warm water met honing toe te voegen aan je dagelijkse dieet.

Warm water met honing kan helpen bij gewichtsverlies

Zoals je waarschijnlijk wel weet is honing een vervanger voor suiker. Het is rijk aan aminozuren, vitamines en mineralen. Honing is ongetwijfeld een goede aanvulling op ons dieet. Het kan ons helpen minder calorieën te consumeren, waardoor we sneller af zullen vallen.

Je dag beginnen met een glas warm water met honing verbetert de fundamentele lichaamsfuncties die ons helpen bij het afvallen.

 • Het zuivert ons systeem
 • Het is verzadigend
 • Het verbetert de spijsvertering en voorkomt constipatie
 • Het is een verkwikkend middeltje dat ervoor zorgt dat we actiever worden
Warm water met honing: kan helpen bij gewichtsverlies

Als je dus op een gezonde manier wilt afvallen, aarzel dan niet om ’s ochtends een glas warm water met honing en een snufje kaneel te drinken.

Doe dit ’s ochtends wanneer je net bent opgestaan.  Eventueel ook ’s avonds vlak voor het slapengaan. Door dit te doen versnel je namelijk ook je stofwisseling.

Verbetert de spijsvertering

Zoals we aan het begin van dit artikel ook al aangaven, is het vooral streng aanbevolen om warm water met honing op een lege maag te drinken, net nadat je bent opgestaan.

 • De spijsverteringssappen in ons lichaam zijn dan namelijk veel ontvankelijker voor de natuurlijke bestanddelen en enzymen die honing bevat.
 • Het hete water zal ook helpen om delen van gifstoffen die aan de darmwand zijn blijven kleven los te maken. Daardoor worden alle afvalrestjes weggeschraapt en het lichaam wordt gezuiverd.
 • Doordat onze darmen hierdoor schoner zullen zijn en onze maag beschermd wordt, is ons lichaam de rest van de dag veel beter in staat voedsel te verteren en de voedingsstoffen die erin zitten te absorberen.
 • Natuurlijk mogen we ook niet vergeten dat honing een natuurlijk antibioticum is. Daardoor kan het ons kan helpen om bacteriën die maaginfecties veroorzaken tegen te gaan.

Het stimuleert ons immuunsysteem

Het is belangrijk om aan te geven dat dit natuurlijke middeltje van warm water met honing alleen effectief zal zijn wanneer je het dagelijks consistent inneemt. 

Dit is de enige manier waarop de geweldige bijdrage van vitamines, mineralen en aminozuren ervoor zal zorgen dat ons systeem geleidelijk sterker wordt.

Deze vitamines, mineralen en aminozuren maken ons afweersysteem sterker en gaan pathogenen die ons zwakker kunnen maken tegen.

Vergeet daarnaast niet dat dit natuurlijke middel ons lichaam ook van binnenuit kan reguleren. Ons lichaam blijft daardoor in balans. Een voorbeeld hiervan is het cortisolgehalte in het lichaam om stress te verminderen.

Het is het daarom waard zo consistent mogelijk te zijn en elke dag een glas warm water met honing te drinken.

Warm water met honing stimuleert ons immuunsysteem

Vermindert de invloed van allergieën

Honing zal niet helpen om allergieën volledig te laten verdwijnen. Het kan echter wel helpen om symptomen als hoest, droge keel en mond, astma en nervositeit te verminderen.

Bovendien kan het ons beschermen tegen elementen die ons systeem aantasten.

Warm water met honing en een beetje citroen ontgift ons lichaam

Warm water met honing en een beetje citroen ontgift ons lichaam

We weten dat zuiverende middeltjes tegenwoordig erg hip zijn. Wij durven echter met zekerheid te zeggen dat niet één middeltje zo makkelijk te bereiden en zo effectief is als een glas warm water met een beetje honing en het sap van een halve citroen.

 • Door het citroensap toe te voegen, zal dit middeltje helpen om je lichaam te zuiveren, doordat het de leverfunctie optimaliseert.
 • Onthoud dat de combinatie van citroensap, honing en heet water bevorderlijk is voor het urineren en de gezondheid van de urinewegen.

Punten waar je rekening mee moet houden

 • Het wordt niet aangeraden om kinderen onder de drie jaar oud honing te geven.
 • Het is nooit een goed idee om een glas warm water met honing en citroen te drinken als vervanging voor een hele maaltijd en dus ook niet als ontbijt.
 • Eet daarom twintig minuten nadat je dit middeltje hebt opgedronken een gezond ontbijt.
 • Voeg de honing nooit aan het water toe wanneer het water nog kookt. Hierdoor zal namelijk de chemische opmaak van de honing veranderen. Het water zou lauwwarm moeten zijn, nooit kokend heet.
 • Probeer altijd pure biologische honing te kopen. De honing die je in de supermarkt kunt kopen is meestal bewerkt en bevat een hoop toegevoegde suiker.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.