Huismiddelen tegen een droge hoest

Een droge hoest komt vaak voor en kan erg vervelend zijn. Lees hier over een paar natuurlijke middelen die je zelf kunt maken om er vanaf te komen.
Huismiddelen tegen een droge hoest
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Wanneer je last hebt van een longinfectie, heb je waarschijnlijk ook last van hoestaanvallen. Dit is hoe het lichaam reageert om de aanmaak van slijm dat de luchtwegen probeert te blokkeren, te verwijderen. Als na een paar dagen je hoest echter droog wordt dan ga je vast op zoek naar iets tegen een droge hoest.

Als na een paar dagen je hoest echter niet verdwijnt, dan kan het een teken zijn dat er iets mis is.

Dit zijn symptomen die je in gedachten moet houden en niet moet negeren, omdat het problemen zou kunnen veroorzaken voor je gezondheid. Als je deze aanbevolen zelfgemaakte remedies hebt geprobeerd en de symptomen blijven, moet je zo spoedig mogelijk een arts raadplegen.

Wat zijn de oorzaken van hoesten?

Er kunnen veel dingen zijn die droge hoest veroorzaken. Het kan het gevolg zijn van een hevige verkoudheid en de hoest is er nog steeds of je kan zijn blootgesteld aan een bepaalde stof die irritatie veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld sigaretten.

Andere oorzaken kunnen allergieën, astma, sommige medicijnen zoals die gebruikt worden voor de bloeddruk of een slaapkamer die erg droog is zijn. Maagreflux heeft ook de neiging droge hoest te veroorzaken.

Remedies tegen een droge hoest

Drink hete dranken

Hoesten wordt veroorzaakt doordat je keel geïrriteerd is. De beste manier om dit probleem op te lossen is door het drinken van warme dranken. Soepen en  gember-, citroen- of muntthee zijn de meest effectieve dranken voor dit probleem, omdat ze je luchtwegen openen en helpen bij het ontdoen van slijm.

Je moet ook een goede hoeveelheid water op kamertemperatuur drinken. Het is ook een goed idee om een ​​warme douche te nemen voor het slapen gaan.

Ui

Het zal niet erg lekker zijn, maar het is zeer effectief tegen droge hoest en bij de bestrijding van andere griepsymptomen.

  • Hak een ui fijn.
  • Voeg twee eetlepels honing toe.
  • Laat het een half uur staan, zodat alle sappen vrij komen.
  • Neem hier dan een paar keer per dag een lepel van als een siroop.

Zout gorgelen

Gorgelen met een eetlepel zout in een half glas warm water is zeer effectief tegen droge hoest. Het is een zeer eenvoudig, goedkoop en effectief zelfgemaakte recept. Je kunt het een paar keer per dag doen.

Druiven

Druiven zijn uitstekend voor het verbeteren van je longen en zijn zeer effectief in het oplossen van slijm. Eet ze gedurende een paar dagen en je zult het verschil zien. Je kunt ook een druivensap maken die je zoet met honing. Drink het een paar keer per dag.

Naast het feit dat het zeer effectief is voor het wegwerken van een droge hoest, is het ook heel verfrissend en lekker.

Misschien ook interessant om te lezen:
Iedere dag druiven eten om je lichaam te beschermen

Amandelen

Amandelen zijn een uitstekend middel voor de behandeling van een hevige droge hoest. De bereiding van deze eenvoudige remedie is heel eenvoudig:

  • Neem zes amandelen en laat ze de hele nacht weken.
  • De volgende dag verwijder je het velletje en maal je ze tot een pasta.
  • Voeg twintig gram boter en twintig gram suiker toe.
  • Meng het goed.
  • Eet hier een theelepel van, tweemaal per dag gedurende ten minste drie dagen, zolang de hoest blijft.
Verkoudheid

Vergeet niet dat je ze niet allemaal op hetzelfde moment moet proberen. Je kunt het beste beginnen met een van de behandelingen en als dat niet werkt, probeer dan een andere, tot je degene hebt gevonden die werkt.

Je moet ook rekening houden met wat we aan het begin van dit artikel aan hebben geraden: als je droge hoest blijft aanhouden ondanks dat je al deze zelfgemaakte remedies hebt geprobeerd, moet je je arts raadplegen, omdat het een veel ernstiger probleem kan zijn. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.