10 natuurlijke antibiotica waar geen recept voor nodig is

· 24 februari 2016

Je hoeft niet naar een apotheek of arts te gaan als je de beste antibiotica wilt krijgen. Je kunt ze ook in de natuur vinden, zonder doktersrecept en in kleine doses, en je loopt geen enkel risico om verslaafd te raken of bijwerkingen te ervaren. Wil je weten wat de natuurlijke antibiotica zijn waar je geen recept voor nodig hebt? Lees dan het volgende artikel.

Natuurlijke antibiotica, ga ze snel halen!

Om infecties te voorkomen hoef je niet naar de apotheek te gaan om medicijnen en chemische producten in huis te halen. Je kunt ook kiezen voor een of meer gezonde en natuurlijke opties.

Grapefruitpitten

In natuurwinkels kun je extracten van deze pitten kopen, maar je kunt ze ook laten drogen nadat je het fruit hebt gegeten en ze dan fijnmalen in een vijzel. Grapefruit kan bacteriën, schimmels, parasieten en virussen vernietigen. Het is een zeer goodkoop antibioticum dat geschikt is voor gebruik op elke leeftijd.

Grapefruit

Knoflook

Het is geen verrassing dat knoflook hoog staat op de lijst van superfoods. Dit product bevat vele voordelen en het wordt gebruikt in wel duizenden recepten. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat het antibacterieel is. Dit voedsel wordt al duizenden jaren gebruikt verschillende epidemische ziekten te genezen, zoals de pest.

De antibacteriële eigenschappen werden in de 19e eeuw onderzocht door Louis Pasteur, die bevestigde dat knoflook de mogelijkheid heeft om bacteriën, schimmels en virussen te doden. Het versterkt ook het immuunsysteem als je het rauw eet.

Zilveren nanodeeltjes

Water met zilveren nanodeeltjes kan worden gevonden in natuurwinkels en het is helemaal niet giftig. Het heeft de mogelijkheid om meer dan 650 ziekteverwekkende pathogenen te vernietigen. Tot het jaar 1934 (toen penicilline werd ontdekt), waren zilveren nanodeeltjes de enige remedie die gebruikt werd door artsen om een ​​ziekte te behandelen. Je kunt het kopen zonder voorschrift. Het gebruik van deze antibiotica is verminderd met de ontwikkeling van de farmaceutische industrie.

Echinacea

Dit is een Noord-Amerikaanse plant, waarvan de bladeren en wortels door de indianen werden gebruikt om wonden te genezen. Echinacea heeft ook de mogelijkheid om infecties te voorkomen en is goed voor het verbeteren van het immuunsysteem en het stimuleren van de productie van lymfocyten.

Deze cellen spelen een belangrijke rol bij het verdedigen van het lichaam tegen ziekten, infecties en virussen. Deze Noord-Amerikaanse plant is ook effectief bij behandelingen tegen koorts griep, en oorontsteking. Het verlicht huidontsteking, keelpijn, kalmeert de spijsvertering en pijn aan de urinewegen.

Echinacea

Propolis

Dit is de stof die door de bijen wordt gemaakt als ze pollen of sap uit planten en bloemen verzamelen. Bijen gebruiken propolis om de korf schoon en hygiënisch te houden en het zorgt ook voor bescherming tegen indringers. Dankzij deze stof zijn bijenkorven de meest steriele plek in de natuur. Al duizenden jaren wordt propolis gebruikt voor bescherming tegen bacteriën en het versterken van het immuunsysteem.

Vitamine C

Veel groenten en fruit leveren het lichaam een goede hoeveelheid vitamine C. De eigenschappen zijn echt geweldig als het gaat om preventieve doeleinden. Het is een natuurlijke antioxidant en stimuleert het verdedigingsmechanisme van het lichaam. Mensen die bijvoorbeeld veel citrusvruchten eten, worden minder snel ziek. Vitamine C elimineert ook virussen en bacteriën en helpt bij het ontgiften van het lichaam.

Oregano

Als je oregano-olie kan vinden is dit nog beter. Het wordt gemaakt van de bladeren van dit aromatische kruid en bevat een stof die over zeer goede antibacteriële eigenschappen beschikt. Hiermee kun je veel infecties bestrijden en het is veel effectiever dan de antibiotica die worden verkocht in de apotheek.

Oregano-olie vernietigt stafylokokken, streptokokken en enterococcus, die verschillende ziekten veroorzaken. Bovendien is het effectief bij de behandeling tegen 25 bacteriën, waaronder diegene die resistent zijn tegen chemische antibiotica.

Oregano

Oregano-olie is zeer geschikt voor mensen met darminfecties, tyfus, urineweginfecties, cholera, huidinfecties en zweren. Het beschermt je ook tegen verkoudheid, mazelen en de bof. Het vermindert de ontsteking van wonden veroorzaakt door messen of dierenbeten. Het neutraliseert ook het gif van bijen, slangen of spinnen.

Olijfblad

Je zou kunnen zeggen dat extract van een olijfblad een “wondermiddel” is, dat wordt geproduceerd tijdens de verwerking van deze plant. Het bevat anti-microbiële eigenschappen (het beschermt olijven tegen ziekteverwekkers). Het elimineert tevens de schadelijke effecten van vrije radicalen, die bijvoorbeeld vroegtijdige veroudering veroorzaken. Tenslotte is olijfbladextract geschikt als antioxidant, ontstekingsremmer en pijnstiller.

Astragalus

Dit is een plant van Chinese oorsprong die niet in de westerse wereld bekend is, maar vaak wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde van dit land. Het wordt in het gehele Aziatische continent gebruikt om het immuunsysteem te versterken, griep en verkoudheid te voorkomen en voor het bestrijden van infecties. Astragalus is ook geschikt als ontstekingsremmer, antibacterieel middel en antioxidant. Het verlaagt de bloeddruk, versterkt het immuunsysteem en voorkomt diabetes.

Groene thee

Groene Thee

Je hebt misschien al wel gehoord van deze infusie, omdat het is geweldig is voor gewichtsverlies en het het vasthouden van vocht bestrijdt, maar het heeft ook andere eigenschappen. De belangrijkste component, Epigallocatechinegallaat (EGCG), is effectief in het bestrijden van bijna alle orale bacteriën. Het is een uitstekend antibioticum dat niet mag ontbreken in je dagelijkse leven. En het smaakt ook nog eens heerlijk!