Zo voorkom je urineweginfecties op een natuurlijke manier

· 3 januari 2016

Sommige vrouwen hebben regelmatig last van urineweginfecties. Ondanks het volgen van specifieke behandelingen, zijn ze niet in staat om ze te voorkomen en hebben ze daardoor last van het ongemak en de pijn die gepaard gaat met deze infecties. In dit artikel zullen we je alle benodigde informatie geven om urineweginfecties te voorkomen met natuurlijke en zelfgemaakte remedies.

Vegetarisch dieet

Het dieet is altijd essentieel voor het voorkomen van elke soort ziekte. We zullen het beste dieet uitleggen voor urineweginfecties.

We raden aan om voornamelijk een vegetarisch dieet te volgen, vooral wanneer je de eerste signalen van een infectie opmerkt. Kies voor organische groenten en fruit, waarbij je ervoor zorgt dat het overgrote deel rauw is, zoals in salades of sapjes. Een uienstoofpot is ook erg bevorderlijk.

uienstoofpot

Haal slechte voedingsmiddelen uit je dieet en stop met slechte gewoontes die je blaas irriteren, zoals cafeïne, geraffineerde suiker, witte bloem, alcoholische dranken en nicotine.

We raden ook aan om geen melk of zuivelproducten te consumeren wanneer je de eerste symptomen van een infectie opmerkt.

Berendruif-infusies

Je zou altijd moeten kiezen voor medicinale planten om ziektes te voorkomen, want als je gewend raakt aan elke dag infusies drinken, dan kan je behandelingen in de toekomst voorkomen. Voor steeds terugkerende urineweginfecties is berendruif of uva-ursi erg effectief. Je kan het ook in de vorm van pillen vinden. Daarnaast kan je het ook combineren met andere medicinale planten die goed zijn voor deze infecties, zoals berk, brandnetel of paardenstaart.

Cranberrysap

Cranberrysap is uitstekend voor het voorkomen van deze ziekte, maar het moet van goede kwaliteit zijn en wanneer mogelijk ongezoet. De juiste hoeveelheid is tussen de 200 en 500 ml per dag. Als je het niet kan vinden, dan kan je ook gedroogde cranberries eten.

Cranberries

Lijnzaad

Lijnzaad heeft een hoop goede eigenschappen voor je gezondheid, in zaadvorm en als olie. Het zal je ook helpen om je urinewegen te beschermen dankzij de slijmstof. Consumeer 1 tot 3 kleine eetlepels versgemalen lijnzaad of lijnzaadolie, bij voorkeur gemengd met ander voedsel.

Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn geweldig voor het voorkomen van ziektes. Bij urineweginfecties zullen ze je helpen om de infectie te bestrijden vanaf de eerste signalen van ongemak. Kies in dit geval voor oregano- en jeneverbesolie, aangezien ze beide erg effectief zijn voor deze gevallen. Neem twee keer per dag één druppel van een van deze oliën in en meng het met een beetje honing of olie. Zorg er wel voor dat het essentiële oliën voor oraal gebruik zijn en niet topische of kunstmatige essenties.

Je kan ze ook gebruiken door ze rechtstreeks aan te brengen op de gebieden rond je nieren, rug en beide kanten van het gebied boven je onderrug.

Tot slot kan je als een preventieve maatregel ook elke dag een kleine druppel essentiële tea tree olie op je ondergoed of bikinilijn doen.

De ingewanden en probiotica

In veel gevallen komen de bacteriën die de infectie veroorzaken, vooral wanneer het chronisch is, uit de ingewanden. Daarom kan je af en toe ook een supplement van probiotica innemen om een gezonde bacteriële flora te hebben. Deze probiotica, die je bij de drogist kan kopen, zouden acidophilus moeten bevatten.

Vitamine C

Vitamine C is een essentieel supplement voor je algehele gezondheid. Je kan het elke dag innemen, want als je teveel binnenkrijgt, dan zal je dit natuurlijk via de urine elimineren. Je hebt echter meestal een gebrek aan deze vitamine. Het zal je helpen om je immuunsysteem te versterken en de natuurlijke behandeling ondersteunen.

Warmte op de onderrug

Om deze preventieve behandeling uit te voeren raden we aan om regelmatig iets warms op het middelste gedeelte van je rug te plaatsen. Vooral tijdens koude of vochtige momenten.

Je kan het op verschillende manieren aanbrengen:

  • Chinese moxa
  • Doeken nat maken met heet water
  • Elektrische deken
  • Kruik
  • Gemberoliemassage
Gember

Homeopathische remedies

Nog een uitstekende natuurlijke preventieve behandeling is homeopathie. Voor urineweginfecties is Cantharis 4CH erg goed, vooral als je last hebt van infecties die jeuken en branden. Plaats elk half uur een beetje van dit middel onder je tong, totdat je een verbetering opmerkt. Deze remedie moet je tussen de maaltijden in doen en wanneer je niks gegeten hebt met een sterke of muntachtige smaak.

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door Lablascovegmenu, doc(q)man en Chiot’s Run