3 vruchtensap-combinaties om gewicht te verliezen

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van alle grote natuurlijke voordelen voor de gezondheid die het drinken van een smoothie gemaakt van appels, wortelen en bieten biedt. Maar er zijn nog meer heerlijke combinaties waarvan je zal gaan houden.
3 vruchtensap-combinaties om gewicht te verliezen
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 28 januari, 2021

Vruchtensap-combinaties zijn een uitstekend hulpmiddel voor het verliezen van gewicht.  Dus als je op zoek bent naar een gezonde en gemakkelijke manier om gewicht te verliezen, blijf dan lezen om meer te weten te komen over afvallen en smakelijke vruchtensap-combinaties.

1. Heerlijke smoothie met appel, komkommer en gember

komkommer-appelsap

Weet je niet wat je moet ‘s ochtends moet eten? Volg dan dit recept. Hiermee begin je niet alleen je dag op een gezonde manier en zorg je voor hydratatie, je zult ook je figuur verbeteren.

Hoe helpt deze vruchtensap bij het afvallen?

 •  Appels: Je weet al dat het eten van een groene appel in de ochtend een effectieve manier is om gewicht te verliezen. Ze zijn rijk aan flavonoïden, vezels en vitamine C en ook helpen appels bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het activeren van de stofwisseling. Ze zijn perfect en bevatten een schat aan geneeskrachtige eigenschappen, die cholesterol en diabetes bestrijden.
 • Komkommers: Ze zijn licht en verfrissend en dat is waarom ze perfect zijn om toe te voegen aan smoothies. Deze veelvoorkomende groente hydrateert en zorgt ook voor een gevoel van verzadiging. Bovendien bevat het antioxidanten, die helpen bij het regenereren van de cellen.
 • Gember: We weten zeker dat je al bekend bent met de vele voordelen van gember. Het wordt vaak genoemd op onze site en we blijven de grote geneeskrachtige eigenschappen noemen, die zowel goed zijn voor je gezondheid en gewicht. Gember helpt je om voedsel beter te verteren, vermindert ontstekingen en reguleert de bloedsuikerspiegel.

Hoe kan ik profiteren van deze vruchtensap-combinatie?

 • Reinig een groene appel grondig (je hebt de schil niet nodig). Kies een goede komkommer en schil deze. Je hebt ook ongeveer 40 gram verse geraspte gember nodig.
 • Bereid een gemberinfusie met een kopje water (250 ml). Zodra het klaar is doe je het in de blender met de appel en in stukken gesneden komkommer. Maal het grondig fijn.
 • Je zult merken dat er stukjes appel in zitten, maar het is aan te raden om ze te eten. Probeer het, het is heerlijk!

2. Grapefruit en meloen

meloen

Dit is een lekkere en verfrissende smoothie. Als je ‘s avonds moe thuis komt en op zoek bent naar iets lichts en verfrissends dat je ook zal helpen gewicht te verliezen, dan is deze smoothie voor jou.

Hoe helpt deze vruchtensap gewicht te verliezen?

Grapefruit: Grapefruit is rijk aan vezels en vitaminen. Het staat bekend om de eigenschappen die helpen bij het bevorderen van gewichtsverlies, maar je moet consequent zijn en het elke middag eten.

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het Metabolism Journal is grapefruit geen magische vetverbrander., maar is het weldegelijk een goed hulpmiddel bij gewichtsverlies. De zuren die grapefruit bevat verbeteren de spijsvertering en bevechten het vasthouden van water. Let wel op als je medicijnen gebruikt.

Meloen: Meloen is het beste fruit dat je kunt vinden voor de reiniging van het lichaam. Het maakt niet uit wat voor soort meloen je  kiest – in combinatie met de juiste vruchten zijn ze geweldig voor gewichtsverlies. Meloenen zijn rijk aan mineralen en vezels en daardoor geweldig voor het ontgiften van het lichaam. Ook geven ze een gevoel van verzadiging.

Hoe kan ik profiteren van grapefruit en meloen?

 • Je hebt 200 gram meloen nodig. Het moet vers zijn om de beste voedingsstoffen te bevatten. Vergeet niet dat als de meloen te rijp is, het suikergehalte te hoog zal zijn.
 • Haal het sap uit een middelgrote grapefruit.
 • Laten we nu gebruik maken van de blender. Voeg een kopje water (250 ml), het grapefruitsap en de stukken meloen toe. Meng het vervolgens goed en voeg een paar blokjes ijs toe. Je weet al dat koude dranken de stofwisseling versnellen en vet verbranden. Het is zeer gezond en één van de beste combinaties van fruit die je maar kunt bereiden. Begin er vandaag nog mee!

3. Wortel, sinaasappelsap en peterselie

sinaasappel-wortelsap

Heb je ooit de combinatie van wortel en sinaasappelsap geprobeerd? Het is één van de beste en gezondste manieren om gewicht te verliezen.

Drink het in de ochtend of bij de lunch. Voeg ook een paar ijsblokjes toe en geniet van een verfrissend drankje dat je stofwisseling op gang zal brengen en je gezondheid helpt te verbeteren. Het is geweldig!

Hoe helpt deze combinatie bij het afvallen?

 • Sinaasappels: Sinaasappels worden gebruikt om de spijsvertering te reguleren, constipatie te voorkomen, het vasthouden van water te bestrijden en het immuunsysteem te versterken. Ze zijn namelijk rijk aan oplosbare vezels, die helpen bij het reinigen van de darmen en ontstekingen voorkomen. Het is een waardevolle geneeskrachtige vrucht in ons dagelijks leven.
 • Wortelen: Wortelen zijn rijk aan vezels, beta-caroteen, vitamine A en kalium. Het is één van de groenten die ontsteking en vochtretentie voorkomen. Bovendien verbetert het de spijsvertering, reinigt het lichaam en helpt het je afvallen. Het is een heerlijke natuurlijke bondgenoot die goed samengaat met sinaasappels.
 • Peterselie: Peterselie is een geneeskrachtig kruid, dat rijk is aan vitaminen en voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor het voorkomen van vele soorten ziekten. Het zuivert het bloed, voorkomt bloedarmoede en stimuleert de spijsvertering.

Hoe kan ik profiteren van deze vruchtensap?

 • Je hebt het sap van twee sinaasappelen nodig. Doe het sap in een blender samen met twee wortelen die schoon en in stukken gesneden zijn.
 • Voeg vervolgens een kopje water (250 ml) toe en meng goed.
 • Voeg 2 takjes peterselie toe.
 • Vergeet ook niet om het vers te drinken. Het toevoegen van ijs zal het nog lekkerder en verfrissender maken. Het is perfect voor bij de lunch.

Welke vruchtensap-combinatie ga jij vandaag nog proberen? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Hollands WJ., Tapp H., Defernez M., Moral NP., et al., Lack of acute or chronic effects of epicatechin rich and procyanidin rich apple estracts on blood pressure and cardiometabolic biomarkers in adults with moderately elevated blood pressure: a randimized, placebo controlled crossover trial. Am J Clin Nutr, 2018. 108 (5): 1006-1014.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
 • Zinder R., Cooley R., Vlad LG., Molnar JA., Vitamin A and wound healing. Nutr Clin Pract, 2019. 34 (6): 839-849.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.