Geniet van de 10 positieve effecten van guanábanasap!

Heb je ooit guanabana geprobeerd? Als je deze vrucht nog nooit geproefd heb, dan geven we je hier 10 redenen waarom je het zeker eens moet uitproberen!
Geniet van de 10 positieve effecten van guanábanasap!

Laatste update: 21 maart, 2018

Guanábana of zuurzak is een tropisch fruit dat veel vitaminen (C, B1 en B2) en mineralen (magnesium, kalium, koper en ijzer) bevat. Deze elementen maken ons lichaam sterker. Je kunt het vruchtvlees eten of guanábanasap drinken.

Een ander opmerkelijk kenmerk van deze vrucht is zijn hoog gehalte aan vezels. Dit zal dus het verteringsproces versnellen.

Het is misschien geen veel voorkomende plant. Maar het is een lekker en ideaal ingrediënt om allerlei sappen en drankjes mee te maken.

Wanneer je guanábana eet of drinkt, zal je niet alleen van zijn lekkere smaak kunnen genieten. Maar het verschaft je gezondheid ook allerlei voordelen.

1. Het voorkomt kanker

Het is bewezen dat guanábana helpt om kanker en elke andere kwaadaardige tumor te voorkomen.

Bovendien is het één van de weinige natuurlijke remedies die doeltreffend werken om de ontwikkeling van alle types kanker tegen te houden – vooral borstkanker, dikkedarmkanker, prostaatkanker en longkanker.

 • Guanábanasap zorgt voor een antioxidante werking in het lichaam. Op dit manier helpt het dus om gifstoffen te verwijderen die chronische aandoeningen veroorzaken zoals kanker.
 • Dat is de reden dat het aanbevolen is om het sap van guanábana te drinken als een natuurlijke remedie. Patiënten met kanker kunnen dus hun medische behandelingen aanvullen met dit sap.

2. Guanábanasap is ideaal om gewicht te verliezen

Guanábanasap is ideaal om gewicht te verliezen

Omdat dit fruit heel weinig calorieën bevat, helpt het om gewicht te verliezen. Want elke honderd gram van deze vrucht bevat slechts vijfenzestig calorieën.

Maak dus guanábanasap en help jezelf om gewicht te verliezen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 rijpe guanábana
 • 1½ kop melk, melkpoeder of water (375 g)
 • 1 theelepel nootmuskaat (4,7 g) (naar keuze)
 • 1 eetlepel vanille (14,3 g) (naar keuze)
 • ½ theelepel geraspte gember (2,4 g) (naar keuze)
 • 1 eetlepel honing (25 g) (naar keuze)

Hoe maak je het klaar?

 • Schil de vrucht en doe het vruchtvlees dan samen met de melk in een kom.
 • Pers nu de vrucht met je handen uit zodat het sap zich mengt met de melk. (het vruchtvlees tussen de vingers moet je verwijderen.)
 • Als je dit te ingewikkeld vindt, kan je het ook met een blender doen. Maar dan moet je achteraf wel de zaden en het vezelige deel van het fruit eruit zeven.
 • Om het op smaak te brengen, voeg je daarna de rest van de ingrediënten toe. Dat is niet essentieel voor de drank, je kan dit naar eigen smaak doen.
 • Guanabanasap is smaakvoller als je het koud drinkt of met ijsblokjes.

3. Het beschermt je organen en vertraagt het verouderingsproces

Guanábana helpt ook om beschadiging van de zenuwen te voorkomen en het hart gezond te houden.

 • Dankzij de grote hoeveelheid vitamine B1 kan deze vrucht je metabolisme versnellen. Dit zal helpen om een goede bloedcirculatie en een goede bloeddruk te krijgen.
 • Bovendien bevat het ook vitamine B2. Dit bestanddeel is nodig om energie in het lichaam te produceren zodat het zenuwstelsel werkt en het hart gezond blijft.
 • Dit fruit bevat daarnaast ook een grote hoeveelheid vitamine C. Dat maakt het een uitstekende antioxidant. Het resultaat is dat het de weerstand van het lichaam verhoogt en het verouderingsproces vertraagt.

4. Guanábana voorkomt griep

Guanábana voorkomt griep

Dankzij de aanwezigheid van vitamine C helpt guanábana ook om de griep en gewone verkoudheden te voorkomen en tegen te werken.

Dit zal ook een positieve invloed hebben op het versterken van het immuunsysteem. Want het verhoogt je weerstand zodat je lichaam beter kan reageren op virussen en bacteriën.

Bovendien zorgen zijn voedzame eigenschappen ervoor dat je lichaam gezond blijft.

5. Het maakt je botten sterker en voorkomt osteoporose

Dit fruit bevat ook fosfor en calcium. Dat maakt dit fruit dan ook ideaal om te zorgen voor sterke botten en gezonde tanden.

Het wordt ook aangeraden aan vrouwen in de menopauze om dit fruit te gebruiken. Want het is een uitstekende manier om de botten te beschermen tegen verlies van dichtheid. Dit kan immers optreden als gevolg van het verminderen van oestrogeen.

6. Guanábana zorgt voor je lever

Guanábana zorgt voor je lever

Eet dit fruit regelmatig want het is een gezonde manier om de werking van de lever en de galblaas te ondersteunen.

Omdat het rijk is aan antioxidanten, bevordert het de zuivering van de lever. Het helpt ook bij de vertering van vetten zodat de lever in de perfecte omstandigheden kan werken.

7. Het is een gezonde keuze voor mensen met diabetes

De suikers in dit fruit worden gemakkelijk verwerkt en omgezet in energie. Bovendien helpen zijn bestanddelen om bloedsuikerpieken te bestrijden en te stabiliseren.

Ongezoet guanábanasap is dus een erg goede en natuurlijke keuze voor mensen met diabetes. Want dit drankje zal de nodige calorieën verschaffen zonder de suikerspiegels veel te veranderen.

8. Guanábanasap houdt de darmpassage onder controle

Guanábanasap houdt de darmpassage onder controle

Omdat het natuurlijke vezels bevat, is guanábanasap een hulpmiddel om constipatie te bestrijden.

Anderzijds is het ook nuttig om de darmflora te herstellen en te onderhouden. Op dit manier zorgt het voor een optimale werking van je verteringssysteem.

9. Het helpt je om in slaap te vallen

Veel mensen die last hebben van slapeloosheid, krijgen het advies om guanabana te eten om hun slaapstoornissen aan te pakken. Dat komt omdat dit fruit je helpt om te genieten van een vredige en rustige slaap.

Men raadt het ook angstige en gestresseerde mensen aan want het bevat voedingsstoffen die inwerken op het zenuwstelsel. Bovendien werkt het als een natuurlijk kalmeringsmiddel. Dit zal ervoor zorgen dat je je kan ontspannen vóór je gaat slapen.

10. Guanábana geeft je meer energie

Guanábana geeft je meer energie

Vermijd om commerciële energiedranken te gebruiken die veel stimulerende bestanddelen bevatten. Onthoud goed dat guanábana een gezondere energiebron is.

Dat komt omdat het aanzienlijke hoeveelheden fructose bevat. Dat is een natuurlijke suiker die in fruit zit. Fructose kan ook het lichaam zowel lichamelijke als geestelijk activeren.

We raden aan om het bij het ontbijt te eten of te drinken. Zo kan je de dag vol energie starten. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.