Help borstkanker voorkomen door een ontgifting van de oksels

Vergeet niet dat de oksels heel wat zenuwen bevatten die de aangebrachte producten opnemen. Sommige van die producten kunnen uiteindelijk leiden tot kanker. Een ontgiftiging van de oksels kan dus helpen om kanker te voorkomen.
Help borstkanker voorkomen door een ontgifting van de oksels

Laatste update: 28 april, 2019

Preventie is essentieel wanneer we het over borstkanker hebben, en alle beetjes helpen.

Naast de frequente controles die al worden uitgevoerd, zijn er nog een aantal dingen die vrouwen kunnen doen die mogelijk borstkanker kunnen helpen voorkomen. Een van deze dingen is een ontgifting van de oksels.

Deze info is gebaseerd op een studie die gepubliceerd werd in het Journal of Inorganic Biochemistry. De onderzoekers analyseerden de borststalen van 17 patiënten die borstkanker gehad hebben en een mastectomie ondergingen. Zo bleek dat vrouwen die deodorant gebruikten sporen van aluminium hadden in hun buitenste borstweefsel.

Uit de data van de studie kon worden opgemaakt dat de aluminium zich in grotere mate concentreerde dichterbij de oksel ten opzicht van het midden van de borst. Daaruit kon bijgevolg geoordeeld worden dat dit veroorzaakt werd door het gebruik van deodorant, dat sporen van aluminium bevat.

Volgens de studie kan het voorkomen van tumoren in het bovenste en buitenste deel van de borst verband houden met het overmatig gebruik van deodoranten die aluminium bevatten.

Het effect van aluminium op de huid

Aluminium werkt als neurotoxine in het lichaam. Het is ook bewezen dat vele andere ziektes, zoals bijvoorbeeld Alzheimer, neurologisch zijn.

Zoals we al aanhaalden, kunnen de aluminiumzouten in deodoranten de oorzaak van borstkanker zijn in de westerse samenleving. Daarom dus dat het zo belangrijk is om onze oksels te ontgiftigen.

Hoe reageert de huid op een ontgifting van de oksels?

Sporen van aluminium stapelen zich op in het borstweefsel. Dit veroorzaakt een toename van cystische vloeistof, hoger dan de waarden die men terugvindt in plasma of borstmelk.

Veel deodoranten bevatten daarnaast nog een schadelijk bestandsdeel: triclosan. Volgens een studie die gepubliceerd werd in Chemical Research in Toxicology is dit chemische bestandsdeel in staat om kankercellen te doen groeien. Daarom moet het zo veel mogelijk vermeden worden.

Hoe borstkanker voorkomen met een ontgifting van de oksels

Door de oksels te ontgiften, nemen we een belangrijke stap in de preventie van borstkanker. We kunnen er namelijk de opeenstapeling van giftige bestanddelen die zich in de bloedbaan en huid vermengen door voorkomen.

Een goede manier om te ontgiften, is door te transpireren, want zweet is de beste manier om toxines uit het lichaam te zuiveren. Het is ook belangrijk om aandacht te schenken aan het immuunsysteem en ziektes te voorkomen die gelinkt kunnen zijn aan een overmaat aan toxines.

Je kan hier niet op oefenen; je moet gewoon zoveel mogelijk gifstoffen proberen te vermijden en verwijderen.

Huismiddel voor ontgiften van de oksels

Hieronder volgt een recept voor een ontgifting van de oksels, dat je gemakkelijk thuis kan bereiden en uitvoeren.

Ingrediënten

 • 1 theelepel biologische azijn (10 ml)
 • 3 druppels etherisch rozemarijnolie
 • 5 druppels etherisch korianderolie
 • 1 theelepel bentonietklei  (10 g)

Bereiding

 • Meng de azijn en klei in een glazen kom. Gebruik zeker houten lepels, want metaal zou de klei kunnen aantasten.
 • Voeg dan de etherisch oliën toe en meng tot alles een stevige crème vormt.

Toepassing

 • Breng een dunne laag van de crème aan op de oksel en laat dit enkele minuten inwerken.
 • Nadat je het hebt laten inwerken, kan je het weer afspoelen. Herhaal dit elke dag.

Het helpt ook om veel water te drinken, aangezien water helpt om toxines uit het lichaam te zuiveren.

Hoe dan ook, vergeet niet dat de beste manier om de opeenstapeling van toxines te voorkomen, het gebruik van 100% natuurlijke producten is.

Natuurlijke deodorant

Ingrediënten voor Natuurlijke Deodorant

Je kan ook thuis een natuurlijke deodorant maken.

Ingrediënten

 • 1 theelepel baking soda (10 g)
 • 1 theelepel kokosolie (15 g)

Bereiding

 • Meng eerst beide ingrediënten tot je een smeuïge pasta hebt en breng deze aan op je oksels. Het plakt niet en werkt even goed als een traditionele deodorant.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.