De 5 beste zelfgemaakte deodoranten en hoe je ze maakt

· 2 augustus 2015

Persoonlijke hygiënegewoontes hebben, is een uitstekend idee voor het behouden van een goede gezondheid. Zoals het gebruiken van deodoranten, die ons helpen om ons beter te voelen, meer zelfvertrouwen te hebben en zelfs voorkomen dat we een slechte geur afgeven, die andere personen vaak onaangenaam vinden. Daarom gaan we je hieronder de vijf beste zelfgemaakte deodoranten laten zien.

Voordat je het product kiest dat het beste bij je past, is het belangrijk dat je een aantal verschillen weet tussen deodorant en antiperspirant. Er zijn inderdaad een aantal verschillen tussen de twee, ook al halen een hoop mensen de twee vaak door elkaar en denken ze dat ze hetzelfde zijn. Je hebt vandaag de dag een hoop opties in de supermarkt die je makkelijk door elkaar kan halen, waardoor we een verkeerde keuze maken.

Verschillen tussen deodorant en antipersipirant

Zoals we al zeiden zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen de twee producten. Hieronder gaan we het over de belangrijkste hebben:

  • Deodorant: Deodoranten worden voornamelijk gebruikt om slechte geurtjes die veroorzaakt worden door zweten te bestrijden. Daarom zijn deze producten niet gemaakt voor het bestrijden van zweet, maar alleen om de slechte geur te voorkomen die hier vaak mee gepaard gaat. Het overgrote deel is gemaakt met een geurtje gecombineerd met alcohol, waardoor ze twaalf uur effectief zijn. Dit type product wordt vaak makkelijk opgenomen door het lichaam.
  • Antipersipirant: Zoals de naam aangeeft, wordt dit type product, in tegenstelling tot deodorant, gebruikt om zweet te voorkomen. Dit is mogelijk omdat het een laagje over de zweetklieren creëert, over het algemeen met kleine hoeveelheden aluminium. Antipersipirant is veel effectiever dan deodorant en het heeft betere antibacteriële eigenschappen. Het is echter aanbevolen om het niet op alle delen van het lichaam aan te brengen, omdat het verstopte poriën kan veroorzaken.
natuurlijke-deodoranten

Wat is beter: deodorant of antipersipirant?

Het antwoordt op deze vraag hangt grotendeels af van je fysieke behoeften en karakteristieken. Daarom kunnen personen die niet veel zweten en ook geen slechte geur hebben, zonder problemen voor deodorant kiezen. Het voorkomt alleen slechte geuren, omdat de persoon niet veel zweet.

Personen die juist veel zweten kunnen het beste kiezen voor een antipersipirant. Dit zal de hoeveelheid zweet verminderen en voorkomt ook slechte geuren. In dit geval voor deodorant kiezen is een slecht idee, want het zal de slechte geurtjes niet voorkomen en het lichaam zal dezelfde hoeveelheid zweet aan blijven maken.

Experts denken echter dat kiezen voor een deodorant die gecombineerd is met een antipersipirant de beste keuze is. Dit zal het beste van beide producten bieden: aan de ene kant zal het de slechte geurtjes maskeren met een fijne geur en aan de andere kant de hoeveelheid zweet verminderen, vooral als je veel zweet.

De 5 beste zelfgemaakte deodoranten

  • Aluinsteen: Een hoop personen beschouwen dit type mineraal als een excellente natuurlijke deodorant. Het voorkomt niet alleen slechte geurtjes, maar aluinsteen heeft ook bacteriedodende, bloedstollende en genezende eigenschappen. En als dat nog niet genoeg is: het is erg effectief en duurzaam.
  • Aloë vera: Deze plant en voornamelijk het sap, is een erg effectieve natuurlijke deodorant, die gebruikt kan worden voor het hele lichaam. Zelfstandig of gemengd met een essentiële olie. Dit product wordt ook gebruikt om verschillende soorten kleine verwondingen en spijsverteringsongemakken te genezen. Dus aloë vera is een uitstekende optie.
  • Bicarbonaat: Dankzij de eigenschappen die het bezit, is bicarbonaat ook een effectieve zelfgemaakte remedie. Het maskeert geurtjes veel effectiever dan andere commerciële deodoranten, die in winkels verkocht worden. Het laat echter plekken achter op kleren en dat is waarom je alleen maar een klein beetje aan moet brengen en dit voorzichtig moet doen.
  • Essentiële oliën: Een erg praktische en goedkope optie is essentiële oliën combineren met andere producten, zoals de hierboven genoemde. Dit geeft je deodorant een aroma. Een paar druppels olie is al genoeg om je lekker te laten ruiken.
  • Tea tree-olie: Dit type olie is erg goed om als deodorant te gebruiken. Het maskeert niet alleen slechte geurtjes, maar het fungeert ook als een ontsmetter, bacterie- en schimmeldoder. Het kan ook gebruikt worden om huidinfecties of verwondingen te behandelen.