10 ongelooflijke gezondheidsvoordelen van appelazijn

9 september 2016

Appelazijn is een natuurlijk product dat over de hele wereld gebruikt wordt, zowel voor culinaire als geneeskrachtige doeleinden. In de afgelopen tientallen jaren is het gebruik van appelazijn zelfs nog populairder geworden, omdat het wetenschappelijk is aangetoond dat appelazijn vele voordelen biedt voor het lichaam.

Dit product is onder andere rijk aan vitaminen, mineralen, enzymen en pectine, voedingsstoffen die een geweldige bondgenoot vormen voor het behouden van een goede gezondheid en een algemeen gevoel van welzijn. Als je nog niet genoeg redenen hebt om appelazijn aan je dieet toe te voegen, geven wij je er nog 10 bij om je te overtuigen van de geweldige gezondheidsvoordelen van dit product.

Appelazijn helpt de spijsvertering te verbeteren

Appelazijn

Heb je een probleem met je spijsvertering? Een simpele combinatie van water en appelazijn kan de oplossing zijn voor spijsverteringsproblemen. Om het te bereiden los je simpelweg een eetlepel appelazijn op in een glas water. Drink het mengsel een half uur voor elke maaltijd. Dit zal je helpen je spijsvertering een oppepper te geven en je voedsel beter te verteren.

We raden aan dat je hiervoor rauwe, ongefilterde appelazijn gebruikt. Gefilterde appelazijn bevat namelijk niet dezelfde belangrijke enzymen als ongefilterde. Het type azijn dat ongefilterd is, is onder andere rijk aan azijnzuur, aminozuur, appelzuur, eiwitten en enzymen.

Helpt maagzuur tegen te gaan

Appelazijn is alkalisch, waardoor het de pH-waarde in je lichaam kan helpen reguleren, wat weer verlichting kan bieden bij maagzuur. Voor mensen die echter lijden aan chronisch maagzuur of maagzweren kan appelazijn te sterk zijn om te gebruiken vanwege het hoge zuurgehalte.

Om deze reden wordt het aangeraden om appelazijn altijd verdund te gebruiken. Biologische appelazijn zal helpen maagzuur te kalmeren en heeft een licht laxerende werking, wat behulpzaam is bij het tegengaan van problemen zoals constipatie.

Zal helpen darmbacteriën te elimineren en candida te vermijden

Bacterieën

Appelzuur en azijnzuur, die beide aanwezig zijn in appelazijn, kunnen heel gezond zijn voor de darmflora. Het product heeft een bacterie- en schimmeldodende werking en is in staat om darmbacteriën te elimineren en infecties zoals candida te voorkomen. Candida is een schimmelinfectie en tast vaak de darmen aan.

Versterkt het immuunsysteem

Appelazijn versterkt het immuunsysteem en helpt verschillende soorten infecties en ziekten, zoals griepjes en verkoudheden, te voorkomen. Dit is te danken aan het hoge gehalte aan appelzuur dat in appelazijn aanwezig is. Dit zuur verdedigt het lichaam tegen virussen en bacteriën.

Helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren

Azijnzuur is een van de actieve bestanddelen in appelazijn en is tevens verantwoordelijk voor het geven van een krachtige impuls die het suikergehalte in het bloed kan verlagen. Dit is de reden dat appelazijn zo ontzettend behulpzaam is voor de vertering van snelle koolhydraten in het lichaam, wat tegelijkertijd helpt om de suiker die aanwezig is in het bloed te verlagen.

Ook heeft recent onderzoek vastgesteld dat appelazijn een anti-glycemisch effect kan hebben dat de natuurlijke afscheiding van insuline kan helpen bevorderen.

Verlaagt een hoge bloeddruk

Bloeddruk

Verschillende studies hebben vastgesteld dat het innemen van appelazijn een hoge bloeddruk kan helpen verlagen. Deze eigenschap wordt toegeschreven aan het feit dat appelazijn stikstofoxide helpt te verhogen, wat op zijn beurt helpt om de bloedvaten te laten ontspannen.

Helpt om het lichaam te reinigen en ontgiften

Appelazijn bevat enzymen, mineralen en vitaminen die bijdragen aan het op een natuurlijke wijze reinigen en ontgiften van het lichaam. Om van dit voordeel te kunnen profiteren, kun je simpelweg een eetlepel appelazijn oplossen in een glas water en dit voor elke maaltijd drinken.

Kan helpen bij gewichtsverlies

Gewichtsverlies

Aangezien appelazijn je kan helpen om vet makkelijker te verbranden, kan het natuurlijke ingrediënt zomaar een van de beste bondgenoten zijn in de strijd tegen overgewicht. Het azijnzuur dat in appelazijn aanwezig is helpt je die extra kilo’s kwijt te raken, omdat het bijdraagt aan het reinigen van de lever en het ophopen van lipiden en lichaamsvet onderdrukt. Daarnaast zorgt appelazijn voor een vol gevoel, waardoor je minder snel te veel zult eten.

Helpt tegen slechte adem

Appelazijn fungeert als een natuurlijke mondspoeling tegen slechte adem en doodt de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Het product heeft een bacteriedodende werking die de vieze geur kan elimineren en neutraliseren. Spoel simpelweg de mond twintig seconden met appelazijn om van slechte adem af te komen (onthoud dat je appelazijn nooit onverdund mag doorslikken; dit kan brandwonden veroorzaken in de slokdarm).

Is goed voor de huid

Gezonde Huid

Appelazijn helpt de pH-waarde van de huid te controleren en is daardoor behulpzaam bij het tegengaan van huidproblemen zoals acne.

Bekijk Ook