Je bloedsuikerspiegel reguleren met twee ingrediënten

Omdat kaneel je bloedsuikerspiegel significant kan verlagen, is het belangrijk dat je met je huisarts praat over andere medicijnen of behandelingen die je gebruikt, die hetzelfde effect hebben.
Je bloedsuikerspiegel reguleren met twee ingrediënten
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 22 december, 2022

Diabetes is een metabolische ziekte die een hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dit komt door onvoldoende productie van insuline of omdat het lichaam niet correct reageert op de hoeveelheid insuline die geproduceerd wordt. In dit artikel zullen we twee ingrediënten noemen die je bloedsuikerspiegel reguleren.

Een zittende levensstijl leiden of een slecht dieet volgen zijn twee primaire oorzaken van dit gezondheidsprobleem. Dit gezondheidsprobleem is de laatste tientallen jaren wereldwijd verspreid. Volgens verscheidene onderzoeken zijn er vandaag de dag meer dan 382 miljoen mensen die last hebben van diabetes en dat getal wordt steeds groter.

Dit gezondheidsprobleem kan onder controle gehouden worden, maar het is belangrijk dat je een behandeling start. Zo kan je alle soorten suikerhoudende voedingsmiddelen elimineren die de aandoening kunnen verergeren.

Een behandeling voor diabetes zou speciaal gemaakt moeten worden voor ieder individu en regelmatig onderhouden moeten worden om ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Alhoewel je een medische behandeling nodig hebt en regelmatig bij je huisarts langs moet gaan voor een controle, kan je ook een aantal huismiddelen gebruiken om je bloedsuikerspiegel te reguleren.

Hoe reguleer je je bloedsuikerspiegel met slechts twee ingrediënten?

Deze behandeling voor diabetes zal alleen maar twee goedkope ingrediënten bevatten, namelijk kaneel en kruidnagels. Van beide is bewezen dat ze positieve effecten hebben voor personen met diabetes.

Kaneel om je bloedsuikerspiegel te reguleren

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat kaneel personen kan helpen die type 2 diabetes hebben. De deelnemers in het onderzoek consumeerden regelmatig kaneel en ontdekten dat zowel hun bloedsuikerspiegel als cholesterol verlaagd werden.

Het lijkt erop dat kaneel de vaardigheid van het lichaam om de bloedsuikerspiegel te reguleren bevordert en ook de effectiviteit van insuline vergroot. Regelmatige consumptie van kaneel activeert essentiële enzymen die de cellulaire ontvangers stimuleren om effectiever op de insulineproductie te reageren.

Kruidnagels om de bloedsuikerspiegel te reguleren

Kruidnagels zijn wereldwijd een populair kruid dankzij hun verleidelijke aroma en de verrukkelijke smaak die ze toevoegen aan recepten. Maar ze zijn veel meer dan gewoon een kruid. Kruidnagels hebben medicinale eigenschappen, waarvan één de mogelijkheid is om een hoge bloedsuikerspiegel te verlagen.

Kruidnagel is een kruid met een van de hoogste antioxidantengehaltes, net zoals 80 mg vitamine C per 100 gram en daarnaast ook bètacaroteen, vitamine E, selenium, vezels, fytosterolen en verscheidene essentiële mineralen.

Hoe reguleer je je bloedsuiker met kaneel en kruidnagel?

Gemalen kaneel

Nu we hebben laten zien waarom kaneel en kruidnagels kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, is het nu tijd om te leren hoe je dit krachtige huismiddel voor het onder controle houden van diabetes kan maken.

Ingrediënten

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kom en bewaar het in een koelkast gedurende vier tot vijf dagen. Giet de vloeistof na die tijd af en drink elke dag een half kopje.

Bijwerkingen

Kruidnagels

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle mensen deze behandeling zouden moeten gebruiken. Deze behandeling kan namelijk schadelijke bijwerkingen hebben. Als je diabetes hebt en dit huismiddel wilt proberen, dan zou je eerst op het volgende moeten letten:

  • Kaneel kan bestaande leverproblemen verergeren.
  • Dit huismiddel kan je bloedsuikerspiegel significant verlagen, dus pas goed op als je al andere medicijnen of supplementen inneemt voor hetzelfde doel.
  • Daarnaast bevatten sommige soorten kaneel een component die de vaardigheid van je lichaam om bloedproppen te creëren kan verlagen. Het is belangrijk om je kaneel van een betrouwbare bron te kopen om er zeker van te zijn dat de kwaliteit goed is.
  • Als je huisarts al vastgesteld heeft dat je diabetes hebt, dan is het belangrijk om eerst contact met hem/haar op te nemen voordat je dit natuurlijke huismiddel gebruikt. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.