Geneeskrachtige thee met anijs en kruidnagel

8 november 2018
Anijs en kruidnagel zijn beiden hele gezonde specerijen. In combinatie met appel en kaneel kun je er een heerlijke, geneeskrachtige thee van maken.

Thee is een uitstekende manier om vloeistof te consumeren, evenals het verkrijgen van de medicinale en genezende eigenschappen die afhangen van welke ingrediënten gebruikt worden. In dit artikel zullen we je een medicinale thee laten zien die je kunt maken van anijs en kruidnagel, die ook appel en kaneel bevat.

Het is een heerlijk drankje, dat ook nog eens beschikt over een aantal gezonde eigenschappen. We zullen eerst de afzonderlijke eigenschappen van de ingrediënten bespreken.

Anijsthee

Naast een aromatische thee, is anijsthee ook een geneeskrachtige thee. Onder de geneeskrachtige eigenschappen valt de mogelijkheid om je spijsvertering te verbeteren.

Het heeft ontstekingsremmende, slijmoplossende en anti-hoest eigenschappen en kalmeert angst en zenuwen. Het is ook goed voor het reguleren van de menstruatie.

Lees ook:
Thee met kaneel en honing om gewicht te verliezen

Kruidnagelthee

Kruidnagelthee is een uitstekende infusie die vaginale infecties die veroorzaakt worden door wratten kan helpen bestrijden, omdat het oleohars bevat. Het heeft ook geneeskrachtige eigenschappen voor de gezondheid van de mond. Het voorkomt namelijk de vorming van tandplak en verlicht pijn aan het tandvlees.

Daarnaast heeft het ook nog eens anti-oxiderende eigenschappen die je stofwisseling activeren en die leeftijdsgebonden ziekten kunnen voorkomen.

Appelthee

Appelthee is een makkelijke en een uitstekende manier om van de voedingsstoffen uit deze heerlijke vruchten te genieten. Appels zijn een goede bron van vitamine A en kalium. Een klein deel van deze vrucht bevat ook 150 mg kalium en 73 IE (internationale eenheden) vitamine A.

Als je appelthee drinkt blijven de eigenschappen van deze vrucht actief en dat is waarom het een uitstekende optie is.

Kaneelthee

Kaneel bevat, naast dat het een afrodisiacum is, de cinnamtannin B1-verbinding, wat de reden is waarom kaneelthee kan helpen bij het voorkomen van diabetes en het reguleren van de bloedsuikerspiegel bij patiënten met type 2 diabetes, vooral als je het drinkt tijdens het vasten.

Niet alleen dat, kaneelthee bevat ook voedingsstoffen zoals ijzer, vezels en calcium, die de spijsvertering kunnen helpen. Ook is bewezen dat het cholesterol kan helpen verlagen.

Misschien ook interessant:
5 kruidentheeën voor een trage schildklier

Hoe maak ik de thee met anijs en kruidnagel?

Ingrediënten

  • een appel, de soort maakt niet uit
  • steranijs
  • een kruidnagel
  • een kaneelstokje
  • een liter water
  • suiker of zoetstof naar keuze

Benodigdheden

  • middelgrote pan
  • zeef
  • een kan
  • mes

Instructies

Thee met appel en kaneel