Thee met kaneel en honing om gewicht te verliezen

5 mei 2019
Als je thee met kaneel en honing toevoegt aan je gezonde routine, in combinatie met een evenwichtig dieet en beweging, kan het zorgen voor een snellere vetverbranding.

Kaneel is een van de meest bekende en gebruikte specerijen in de gastronomie. Het is één van de basiselementen in veel drankrecepten, en het beschikt over veel gezonde eigenschappen. Met dit in gedachte is het goed om de voordelen van thee met kaneel en honing te leren kennen als je gewicht wilt verliezen.

Kaneelthee wordt aanbevolen om je lichaam in een goede conditie te houden als het buiten koud is. Het werkt ook tegen virusinfecties en is een natuurlijk adstringentium.

Aan de andere kant, als we het hebben over gezondheid, kan kaneelthee vanwege zijn eigenschappen ook gebruikt worden als hulp bij gewichtsverlies.

De eigenschappen van kaneel met betrekking tot gewichtsverlies

Kaneelthee

Geloof het of niet, het is mogelijk om gewicht te verliezen met behulp van kaneel. Dit komt doordat het de spijsvertering versnelt, waardoor vet sneller verbrand. Het heeft een effect dat het lichaam opwarmt, wat invloed heeft op de belangrijkste vetweefsels in het lichaam, zoals die in de nek en de buik.

Dit is echter nog maar het begin van de speciale eigenschappen van kaneel, waar je gebruik van moet maken als je gewicht wilt verliezen. Andere effecten die het heeft op het lichaam omvatten de verlaging van het bloedsuikerniveau en je cholesterol.

Als je bloedsuiker hoog is, heeft dit effect op de circulatie naar je vitale organen, en ook op de zuurstof in de cellen. De twee belangrijkste gevolgen van dit proces zijn obesitas en diabetes.

Op dezelfde wijze heeft het cholesterolniveau invloed op de bloedcirculatie, daardoor het risico op een hartaanval, beroerte of infarct groter wordt.

De cosmetische voordelen en toepassingen van honing en kaneel

Bloemenhoning

Honing heeft ook een belangrijke bijdrage, of je nu gewicht wilt verliezen of wilt genieten van een meer natuurlijk dieet. Het is een geweldige antioxidant, en beschikt ook over ontstekingsremmende en antibacteriële stoffen.

Honing is erg nuttig bij de bereiding van drankjes en toetjes, vooral als vervanging van minder gezonde ingrediënten.

Dat gezegde hebbende, moeten we er wel bij vermelden dat honing alleen in moderatie moet worden genuttigd. Deze kleverige vloeistof bevat namelijk bijna hetzelfde aantal calorieën als bewerkte suiker. Als je dus echt wilt afvallen, is het het beste om niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken.

Lees ook: Vijf remedies met honing die goed zijn voor de gezondheid

Tegelijkertijd beschikt kaneel ook over belangrijke voordelen voor onze schoonheid en gezondheid. Een theelepel per dag is al goed voor:

 • een betere slaap.
 • een versnelde stofwisseling.
 • de genezing van infecties.
 • een lager risico op hartaandoeningen.
 • het genezen van ontstekingen.
 • de regulatie van de spijsvertering.
 • het voorkomen van vroegtijdige veroudering.

Hoe maak je thee met kaneel en honing?

De bereiding van deze heerlijke thee met kaneel en honing is zo simpel dat je het niet zult geloven.

Ingrediënten

 • 3,5 gram (een halve theelepel) kaneel
 • 7,5 gram (een theelepel) honing
 • 250 ml water
 • een paar druppels citroensap (optioneel)

Bereiding

 • Verwarm het water zonder het aan de kook te brengen.
 • Voeg de kaneel en honing toe.
 • Roer het zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Je hebt dan een heerlijk thee die je meteen op kunt drinken en die je zal helpen die extra kilo’s kwijt te raken!
 • Als je wilt, kun je nog wat druppels citroensap toevoegen voor de smaak.

Wanneer moet je deze thee met honing en kaneel drinken?

Thee drinken

Als we het hebben over gewichtsverlies, is het belangrijk dat je aan alle kleine details denkt die ervoor zorgen dat je optimaal kunt profiteren, zoals het tijdstip waarop je deze thee met kaneel en honing drinkt.

We raden aan deze thee met kaneel en honing een half uur voor het ontbijt te drinken, of voordat je naar bed gaat. Je zal in beide gevallen dezelfde voordelen profiteren.

Tegenstrijdige werking van kaneel en honing

We zullen ook de tegenstrijdige werking van kaneel en honing uitleggen, wat er kan gebeuren als je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid overschrijdt.

 • De mogelijke bijwerkingen van een overmaat aan kaneel omvatten onder andere een risico op depressie en leverschade.
 • Honing kan op zijn beurt stoornissen veroorzaken voor mensen die aan hooikoorts lijden en leiden tot gewichtstoename.

Let dus op dat je je houdt aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid als je wilt profiteren van de voordelen. Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid en welzijn en combineer een gezond dieet met lichamelijke beweging. Deze thee met kaneel en honing helpt bij het verliezen van gewicht, maar het is geen wondermiddel.