Sopropo om diabetes en kanker te genezen

Sopropo om diabetes en kanker te genezen

Laatste update: 03 oktober, 2018

Sopropo komt uit de familie van de komkommers. Het is een tropische plant die vaak als thee geconsumeerd wordt. Studies tonen aan dat deze plant kanker en diabetes kan genezen. Tevens bevat het eigenschappen die andere ziektes kunnen helpen voorkomen en genezen.

De thee is erg populair in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dagelijkse consumptie verlaagt het bloedsuikergehalte bij mensen die lijden aan diabetes.De werking ervan is zo sterk dat men de plant ook wel ‘plantaardige insuline’ noemt.

Waarom beschermt sopropo-thee tegen diabetes?

Thee van deze plant is gunstig voor de behandeling en preventie van onevenwichtigheden in het bloedsuikergehalte, zoals het geval is bij diabetes. De hoge concentratie aan antioxidanten verlaagt de bloedsuikerspiegel. Hierdoor is het ideaal voor mensen die lijden aan diabetes type II.

Studies tonen ook aan dat sopropo metabole problemen kan verbeteren. Dit komt door het effect dat het heeft op het glucosemetabolisme.

Hoe helpt deze thee tegen kanker?

Sopropo kan helpen tegen kanker

Onderzoek toont tevens aan dat deze groente eigenschappen heeft die de groei van kwaadaardige cellen kunnen remmen bij borstkanker en andere types kanker. Volgens een studie in het tijdschrift Cancer Research, kan sopropo kanker tegengaan omdat het veel antioxidanten bevat.

Deze antioxidanten beschermen de cellen in het lichaam. Bovendien verminderen ze de schade die vrije radicalen, slechte voeding, schadelijke stoffen in de omgeving, sigarettenrook etc. aanrichten.

Een andere studie van de University of Colorado gaf een extract van deze plant aan ratten die kanker hadden. Het resultaat was een afname van 64% in de omvang van de tumoren. En dit zonder bijwerkingen. Volgens de onderzoekers stimuleert de hoge concentratie aan antioxidanten de activiteit van het immuunsysteem.

Bijwerkingen van  deze thee

Sopropo om diabetes en kanker te genezen

Deze thee wordt afgeraden voor zwangere vrouwen. Het bevat namelijk bepaalde componenten die miskramen kunnen veroorzaken.

Gedurende lange tijd deze thee drinken vergroot het risico op leverontsteking. Ook al is de thee niet schadelijk voor het leverweefsel, doet het toch het aantal leverenzymen stijgen. Dit kan leiden tot problemen zoals atherosclerose en verharding van de bloedvaten.

Andere, minder ernstige, bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree en maagzweren. De thee kan ook schadelijk zijn voor kinderen. Je mag het daarom enkel toedienen onder toezicht van een arts.

Frequente consumptie van deze thee kan ook een artimie, hoofdpijn, een verminderde vruchtbaarheid, spierzwakte en incontinentie veroorzaken.

Hoe maak ik  deze thee?

Je kunt deze thee vinden in de winkel als poeder of extract. Om de thee te maken breng je een liter water aan de kook en voeg je hier 1 tot 2 eetlepels van de poeder aan toe. Laat het 6 tot 10 minuten inwerken en drink het dan op. Je kan sopropo soms ook in capsules vinden.

Andere voordelen van sopropo