Zes natuurlijke middelen tegen botpijn

Als je voortdurend last hebt van botpijn, is dit artikel voor jou. Pijn in de botten kan iedereen treffen, maar wat kunnen we doen om die pijn te verlichten?
Zes natuurlijke middelen tegen botpijn

Laatste update: 14 juni, 2018

Het is belangrijk om te weten dat de gezonde werking van het skelet van veel factoren afhangt. Deze factoren zijn onder andere lichaamsbeweging en een dieet dat rijk is aan calcium en vitamine D, evenals passende zorg na een blessure (zoals een botbreuk). Als een van deze factoren wordt verwaarloosd, kun je met een probleem worden geconfronteerd. Ontdekt zes natuurlijke middelen tegen botpijn.

Mensen die lijden aan osteoporose hebben bijvoorbeeld meer kans op letsel. Deze ziekte maakt de botten zwakker omdat het de botmassa vermindert. Vervolgens beïnvloedt dit de eiwitten en de minerale zouten waar de botten uit bestaan. Hierdoor is het bot minder sterk en vatbaarder voor breuken en scheurtjes.

Vandaag gaan we kijken naar een aantal natuurlijke middelen tegen botpijn, die dit vervelende symptoom kunnen voorkomen.

Zes natuurlijke middelen tegen botpijn

1. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D

Vitamine D

Vitamine D is de vitamine die de opname van calcium in de botten bevordert. Zo helpt het bij de mineralisatie van de botten.

Een tekort aan vitamine D is onder andere te wijten aan slechte voedingsgewoonten of een gebrek aan blootstelling aan de zon.

  • Dit veroorzaakt zwaktes in het skeletstelsel, die kunnen leiden tot ziekten zoals rachitis bij kinderen of osteomalacie bij volwassenen.
  • Het tast ook de lever aan en verzwakt de organen, omdat het de regulatie van calcium en fosfor in het bloed belemmert.

Natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D zijn onder andere vette vis.

Vette vis bevat 5% vet in de spieren, waardoor het rijk is aan eiwitten. Het bevat ook tussen de 7 en 22 lg vitamine D per 100 gram.

Vette vissoorten zijn onder andere:

  • Sardienes
  • Zalm
  • Haring
  • Paling

Een van de beste manieren om dit voedsel, dat rijk is aan vitamine D, te bereiden is het te roken op een laag vuur. Op deze manier verliest het de minste hoeveelheid van de gezonde eigenschappen.

2. Levertraan

Levertraan

Een van de andere goede middelen tegen botpijn is levertraan.

Deze olie, die uit de lever van de kabeljauw wordt geëxtraheerd, wordt gebruikt als middel tegen artrose, een ziekte die de gewrichten aantast en pijn en ongemak in de botten veroorzaakt.

Vroeger werd het aanbevolen voor de ontwikkeling van het skelet bij kinderen. Tegenwoordig wordt het echter gebruikt als aanvulling om pijnklachten te verbeteren.

3. Gember

Gember

Gember is een wortel met geneeskrachtige eigenschappen, die helpen als remedie tegen verschillende ziekten en gebreken in het functioneren van het lichaam.

Dankzij de natuurlijke pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen helpt het de pijn die wordt veroorzaakt door botziekten, zoals artritis, te verminderen.

Het kan op verschillende manieren gebruikt worden, hoewel gemberthee en kompressen de meest voorkomende opties zijn. Geraspte gember geweekt in warm water kan worden gebruikt om de pijn in het getroffen gebied te verminderen.

4. Brandnetel

Brandnetel

Brandnetel beschikt over vochtafdrijvende eigenschappen die helpen bij het reinigingsproces van het bloed en bij het verminderen van de ontsteking van de gebieden waar we last hebben van gewrichtspijn of botpijn.

Het wordt meestal gebruikt als een infusie.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel brandnetel (ongeveer 15 g)
  • 250 ml water

Bereiding

  • Verwarm het water en voeg de brandnetel toe als het kookt.
  • Laat het tien minuten trekken, wacht tot het voldoende is afgekoeld en drink het.

We raden aan om drie kopjes per dag te drinken om de bloedsomloop in het getroffen gebied te bevorderen.

5. Kamille

Kamille

Net als brandnetel beschikt kamilleolie over ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een van de beste middelen tegen botpijn is.

Breng het aan door middel van massages en gebruik hierbij bewegingen die de bloedsomloop in het getroffen gebied bevorderen. Deze vorm van verzorging zal het ongemak in de botten verbeteren.

Probeer bovendien meer aan lichaamsbeweging te doen om de conditie van de botten te verbeteren.

6. Sojamelk

Sojamelk

Probeer vaker sojamelk te drinken, want dit is rijk aan calcium en 100% natuurlijk, vetvrij en zeer gezond.

Een glas sojamelk met gedroogd fruit in de ochtend zal je vullen met alle energie die je nodig hebt om de dag te beginnen.

Vanaf nu kun je je gewoontes in je leven en voor je lichaam blijven verbeteren. Vergeet echter niet dat een gezond lichaam en een gezonde geest voortdurend gevoed en getraind moeten worden.  Wellicht ook interessant voor jou

Versterk je botten en gewrichten met deze remedie
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Versterk je botten en gewrichten met deze remedie

Om de botten en gewrichten te verstevigen heb je geen medicijn uit een laboratorium nodig. Want er bestaan andere natuurlijke alternatieven die je ...