Afvallen met gemberthee, hoe doe je dat?

Gember geeft je niet alleen een verzadigd gevoel, maar heeft ook thermogene eigenschappen die kunnen helpen de stofwisseling te bevorderen, waardoor het lichaam sneller vet verbrandt.
Afvallen met gemberthee, hoe doe je dat?
José Gerardo Rosciano Paganelli

Geschreven en geverifieerd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Laatste update: 20 november, 2018

Afvallen met gemberthee, heb je het weleens geprobeerd? Gember is een wortel die veel geneeskrachtige eigenschappen heeft. Eén daarvan is het vermogen gezond gewichtsverlies op natuurlijke wijze te bevorderen.

Door de aangename, pittige smaak is gember niet alleen een goede vriend om je te helpen afvallen, maar ook om pijn te verlichten en gebruik te maken van de krachtige ontstekingsremmende werking.

In dit artikel leggen we uit hoe je gemberthee het beste kunt gebruiken als hulpmiddel bij het afvallen. Het is echter ook belangrijk te weten in welke gevallen je deze heerlijke thee beter niet kunt consumeren. Ben je klaar om aantekeningen te maken?

Waarom afvallen met gemberthee?

Waarom afvallen met gemberthee

Als de weegschaal je vertelt dat je de laatste tijd enkele kilo’s bent aangekomen en je wellicht merkt dat je buik en heupen iets zijn toegenomen in omvang en je dagelijkse kleding niet meer zo zit als voorheen, dan is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen.

Laten we als eerste even duidelijk stellen dat we niet zeggen dat je jezelf, om wat kilo’s kwijt te raken, elke dag moet beperken tot het slechts drinken van gemberthee. Helemaal niet zelfs.

Het drinken van gemberthee is bedoeld als aanvulling op een gezond dieet. Dit houdt in dat je je vetinname moet verlagen en over het algemeen moet proberen gezonder te eten. Dit doe je door bijvoorbeeld:

 • Heerlijke salades te maken.
 • Gestoomde groenten te eten.
 • Ervoor te zorgen dat je een goede dagelijkse dosis proteïnen, vezels en water binnenkrijgt.

Als je naast dit gezonde dieet voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgt en na elke maaltijd een kopje gemberthee drinkt, dan zul je al na vijf weken je ideale gewicht kunnen bereiken. Natuurlijk vereist dit moeite, maar het zal de moeite zeker waard zijn.

Laten we dan nu kijken waarom gemberthee kan helpen gewichtsverlies te bevorderen.

Het vergemakkelijkt de spijsvertering

Een van de belangrijkste voordelen die gember biedt, is dat het de spijsvertering bevordert. Weet je waarom?

Gemberthee stimuleert de maagmobiliteit en de beweging van de dunne en dikke darm. Dit betekent dat voedsel beter wordt verteerd. Daarnaast krijg je zo alleen de juiste voeding binnen doordat het lichaam stoffen verwijdert die het niet nodig heeft.

Thermogeen – gemberthee versnelt de stofwisseling

Weet je wat het inhoudt wanneer gezegd wordt dat voedsel thermogene eigenschappen heeft? Hiermee wordt bedoeld dat dit voedsel je lichaamstemperatuur verhoogt, waardoor de stofwisseling verbetert en je lichaam meer vet verbrandt.

Gember is een van de meest effectieve planten om je op natuurlijke wijze te helpen bij het afvallen en de thermogene eigenschappen van gember zijn een van de grootste voordelen die deze plant biedt. Afvallen met gemberthee is dus een perfecte keuze.

Je raakt er vol van

Ongetwijfeld heb je dit weleens meegemaakt: de lunchpauze is voorbij, je gaat weer aan het werk en na slechts enkele minuten voel je alweer een knagende leegheid in je maag. Je hebt nog steeds honger!

En natuurlijk bega je op dit soort momenten de fout om te grijpen naar het meest voor de hand liggende: een pakje crackers, een vorm van deegwaar etc.

Gember staat bekend als plant die in staat is de eetlust te remmen, waardoor gemberthee een uiterst geschikte keuze is om na je maaltijd te drinken, zodat je geen last zult hebben van de behoefte om meer te eten.

Je zult het gevoel hebben vol te zitten. Ook zul je niet de verleiding voelen om tussen je maaltijden in te snacken, waardoor je hopelijk tot het avondeten zoet zult zijn.

Gember helpt de hunkering naar voedsel te elimineren en de drang om tussen maaltijden in te eten. Waarom probeer je het niet vandaag al?

Gember is een geweldige antioxidant

Gemberthee is ontzettend rijk aan antioxidanten. Dit betekent dat het je lichaam helpt zich te ontdoen van gifstoffen die ontstekingen en ziektes kunnen veroorzaken. Je organen zullen beter functioneren en hierdoor zal je lichaam gemakkelijker vet verbranden. Het is een geweldige natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren!

Hoe maak je gemberthee?

Waarom afvallen met gemberthee en hoe maak je het

Ingrediënten

 • 1 kop water (200 ml)
 • 30 gram gember (snijd de wortel in stukjes die net zo dik zijn als je vinger)
 • Het sap van een halve citroen
 • 1 eetlepel honing (20 gram)

Bereiding

 • Gemberthee is zeer eenvoudig te bereiden. Als eerste verwarm je het water in een ketel of theepot gemaakt van koper of klei. Theepotten gemaakt van aluminium of metaal zorgen er meestal voor dat de geneeskrachtige eigenschappen van bepaalde planten verloren gaan. Het is dus beter om als dit kan deze materialen te vermijden.
 • Breng het water aan de kook, voeg de gember toe en laat het samen twintig minuten doorpruttelen. Vervolgens zet je het vuur uit en laat je de thee nog tien minuten staan. Giet de thee dan over in je favoriete beker en voeg het sap van een halve citroen toe. Roer goed en voeg de eetlepel honing toe. Het is echt heerlijk!

Wanneer moet je de thee drinken?

Probeer om te beginnen twee kopjes gemberthee per dag te drinken, een kopje na de lunch en een na het avondeten. Houd dit vijftien dagen vol. Neem een week pauze en begin dan weer opnieuw. Vergeet niet om een gezond dieet aan te houden en voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

Wanneer kun je gember beter vermijden?

Wanneer kun je afvallen met gemberthee beter vermijden
 • Het is niet verstandig om gember of gemberthee te consumeren wanneer je medicijnen slikt voor het behandelen van diabetes of een hoge bloeddruk. Dit soort medicijnen gaan niet goed samen met deze plant.
 • Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft kun je gember beter vermijden.

Afvallen met gemberthee, ga jij het proberen?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.