Hoe je honing kunt gebruiken bij gewichtsverlies

29 januari 2016
Als je probeert om gewicht te verliezen, is het belangrijk dat je de geraffineerde suiker op de plank laat staan en in plaats daarvan honing gaat gebruiken. Ook zal een glas water met een beetje honing en kaneel op een lege maag helpen om jouw ideale gewicht te bereiken.

Veel mensen geloven niet dat het mogelijk is om honing te gebruiken om gewicht te verliezen. De meest voorkomende tactiek voor iemand die gewicht wil verliezen is om gebruik van snoep te minimaliseren of volledig te elimineren, maar het vervangen van geraffineerde suikers door honing om drank en voedsel zoet te maken zorgt eigenlijk ook voor rijkere smaken, terwijl het ook geweldige eigenschappen bezit om af te slanken.

Voordelen van het kiezen van honing over suiker

Het is mogelijk om honing te gebruiken in een dagelijks schema voor gewichtsverlies, want ondanks dat het wat meer calorieën bevat dan suiker (21 versus 16 per theelepel) is het ook zoeter. Je hoeft er minder van te gebruiken om dezelfde zoete smaak te krijgen, terwijl je zo dus minder calorieën binnenkrijgt.

In tegenstelling tot geraffineerde suiker, waarvan het enige doel is om voedsel te zoeten zonder toevoeging van enige voedingswaarde, is honing niet alleen een goede keuze voor een aangename smaak. Honing biedt ook vitaminen, mineralen en aminozuren. Bovendien bevat het talrijke therapeutische eigenschappen en gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van stress, het reguleren van het slaapritme, het voorkomen van respiratoire aandoeningen en het heeft ook een laxerend effect.

Door het verkrijgen van een goede nachtrust en het verminderen van stress en angst zijn we minder geneigd te bezwijken aan de verleiding om ’s nachts te snacken en ook hebben we minder honger als we wakker worden. Het is bekend dat er een direct verband is tussen gewichtstoename en factoren die leiden tot stress of gebrek aan slaap.

Honing voor gewichtsverlies en andere voordelen

Schaaltje met Honing

Een echt interessant voordeel van honing is dat het langzamer dan suiker door het lichaam wordt opgenomen, waardoor het een goede keuze is voor mensen die lichamelijk actief zijn. Het helpt te voorkomen dat er een plotselinge “piek” in energie ontstaat, die vervolgens weer snel verdwijnt. Het is een goed idee om de honing in matige hoeveelheden te consumeren voor en na het sporten, omdat het ook de glucosespiegel gedurende de dag stabiliseert, waardoor het een ideaal voedsel is om prestaties te verbeteren en vermoeidheid te voorkomen.

Als je kiest voor honing heb je minder kans om je dieet te verwaarlozen, want het geeft je sneller een gevoel van voldoening als je het eet en je hebt minder kans om andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan suikers, vetten of calorieën te kiezen.

Enkele manieren om gewicht te verliezen met honing

Honing en Kaneel

Een bekend recept met honing om gewicht te verliezen is om een eetlepel honing en een beetje kaneel in een glas water op te lossen en dit op een lege maag te drinken. Je kunt het ook proberen met een paar plakjes appel met kwark en een halve theelepel honing om tussen de maaltijden door als een snack te eten. Voor een stevig ontbijt maak je gewoon wat havermout met melk en honing.

Om het voor ons gewenste gewicht te bereiken en de voordelen van honing te maximaliseren, is het belangrijk om geraffineerde suikers volledig te elimineren uit je dieet en te vervangen door deze natuurlijke zoetstof die, in aanvulling op haar eigenschappen om gewicht te verliezen, de kwaliteit van je leven zal verbeteren en bij zal dragen tot een betere gezondheid in het algemeen.

Bekijk Ook