6 redenen waarom je wortelsap met gember moet drinken

9 november 2018
Wist je dat wortelsap met gember je kan helpen om af te vallen terwijl het je gezonder maakt? Het is erg goed voor het onder controle houden van je eetlust en het wegspoelen van vastgehouden vloeistoffen.

Wortelsap met gember bevat weinig calorieën en is de laatste jaren populair geworden vanwege zijn voedingswaarde en de voordelen voor je lichaam.

Het sap is een erg goede manier om deze ingrediënten in je eetplan op te nemen, omdat het gemakkelijk te maken is en de groenten al hun voedingsstoffen behouden.

Het helpt om je ​​metabolisme te ondersteunen en verbetert tegelijkertijd je immuunsysteem en de spijsvertering doordat het rijk is aan vezels, antioxidanten en ontstekingsremmende bestanddelen.

Het is een uitstekende vervanger voor drankjes en frisdrank uit de winkel, omdat het erg verfrissend en 100% natuurlijk is.

Je kunt het ’s morgens drinken zodat je er meer energie door krijgt, maar het is ook een goede optie als je honger hebt tussen de maaltijden door.

Hieronder zullen we uitleggen waarom je dit sap moet drinken. Ook zullen we je een paar eenvoudige stappen geven waarmee je het thuis kunt maken.

1. Wortelsap met gember ondersteunt de gezondheid van je hart en bloedvaten

Wortelsap met gember ondersteunt de gezondheid van je hart en bloedvaten

Wortelsap met gember is een goed supplement als je de gezondheid van je hart en bloedvaten wilt ondersteunen. Dit komt door de natuurlijke vezels, antioxidanten en essentiële mineralen die erin zitten.

Deze voedingsstoffen breken het cholesterol af dat zich heeft ophoopt in je bloedvaten, terwijl het ook je bloedsomloop en de gezondheid van je bloedvaten verbetert.

Het remt ook het negatieve effect van oxidatieve stress en ontsteking af. Dit zijn twee factoren die het risico op hartaandoeningen en een hartaanval verhogen.

Lees ook: Bescherm je hart met deze 7 voedingsmiddelen

2. Het verbetert je spijsvertering

Door dit sap regelmatig te drinken kun je constipatie, indigestie en brandend maagzuur verminderen of zelfs voorkomen.

Het heeft een mild laxerend effect, wat helpt om afvalstoffen uit je dikke darm te verwijderen zonder de gezonde bacteriën die daar leven te verstoren.

Het beschermt ook de binnenkant van je maag, waardoor deze niet geïrrteerd raakt door maagzuur en er geen maagzweren onstaan.

3. Het maakt je huid gezonder

Het maakt je huid gezonder

Dankzij zijn vitamine A en C is dit voedzame sapje een geweldige manier om je collageenproductie te verbeteren. Dankzij deze eigenschap kan het vroegtijdige tekenen van veroudering verminderen.

Het verbetert de doorbloeding van je huid en ondersteunt daarmee het transport van zuurstof en voedingsstoffen.

Dat betekent dat het onzuiverheden en acne voorkomt en tegelijkertijd een barrière vormt om je te beschermen tegen de schadelijke zonnestraling en oxidatieve stress.

4. Het beschermt je tegen griep en verkoudheid

Maak dit sap onderdeel van je normale dieet. Hierdoor ondersteun je je immuunsysteem en verlaag je dus het risico op griep of verkoudheid.

Dat komt door het vitamine A-, C- en E-gehalte. Deze vitamines helpen bij het produceren van antilichamen om ziekteverwekkers te bestrijden.

Het helpt je lichaam om rode en witte bloedcellen aan te maken. Deze spelen een belangrijke rol binnen je immuunsysteem.

5. Het helpt je om af te vallen

Het helpt je om af te vallen

Zolang het deel uitmaakt van een gezond dieet met een passende hoeveelheid calorieën, kan dit gemberwortelsapje je helpen om die extra kilo’s gemakkelijker kwijt te raken.

Wortelsap met gember helpt namelijk om je metabolisme te ondersteunen. Hierdoor maakt je lichaam efficiënter gebruik van energie, waardoor het makkelijker wordt om je eetlust onder controle te houden.

De voedingsstoffen die erin zitten helpen je om vet beter te verteren en om suiker om te zetten in brandstof.

Zie ook dit artikel: Zelf thuis worteltjes kweken

6. Het helpt bij vochtretentie

Mensen met ontstekingsproblemen die te maken hebben met vochtretentie, kunnen hun kwaliteit van leven verbeteren door dit sap regelmatig te drinken.

Zowel wortel als gember hebben vochtafdrijvende eigenschappen die je nieren stimuleren. Hierdoor kunnen ze overtollige vloeistoffen goed wegspoelen.

Het sap helpt om je bloed goed te laten stromen en vermindert de ontsteking in het getroffen gebied.

Hoe maak ik thuis wortelsap met gember?

Hoe maak ik thuis wortelsap met gember?

Het kost maar een paar minuten om te kunnen genieten van alles wat dit heerlijke sapje te bieden heeft.

We raden je aan om het te drinken wanneer je honger hebt. Het zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en geeft je de energie die je nodig hebt om mentaal en fysiek productief te kunnen zijn.

Ingrediënten

 • 5 middelgrote wortels
 • Het sap van 3 sinaasappels
 • 1 theelepel geraspte gember (5 g)
 • 1/2 theelepel kurkuma (2 g) (optioneel)
 • 2 eetlepels honing (50 g)

Bereiding

 • Schil de wortels en doe ze in een sapcentrifuge.
 • Voeg vervolgens het wortelsap toe aan een blender en mix het met sinaasappelsap, gember en kurkuma.
 • Mix dan tot alles goed gemengd is.
 • Zoet het met honing zodra het klaar is en serveer het.

Hoe drink je het?

 • Drink het sap ’s ochtends of gewoon wanneer je honger hebt.
 • Drink het tenminste 3 keer per week.

Zoals je kunt zien is het maken van dit verse sap heel makkelijk en heel goed voor je gezondheid.

Volg de bovenstaande stappen en geniet ervan.