Verwijder wratten met knoflook en citroen

Ben je op zoek naar een manier om van die lelijke wrat af te komen? Probeer dan eens dit natuurlijke en gezonde middeltje en zeg voorgoed vaarwel tegen dit vervelende huidprobleem!
Verwijder wratten met knoflook en citroen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het is zeer belangrijk om de groei en verspreiding van wratten te voorkomen. Verwijder wratten daarom met dit huismiddeltje. Bovendien helpt het je om je immuunsysteem sterker te maken en de kans op wratten in de toekomst te verkleinen.

Wratten zijn kleine vergroeiingen van de opperhuid die veroorzaakt worden door het humaan papillomavirus. Er bestaan 70 subvormen van dit virus.

Dit virus zorgt ervoor dat huidcellen plotseling sneller gaan groeien. Na verloop van tijd ontstaan er hierdoor pijnloze en goedaardige vergroeiingen die zich snel verspreiden.

Hoewel de verschijning van wratten niet per se betekent dat er iets mis is, is het wel een teken dat je immuunsysteem verzwakt is. Daardoor was het namelijk niet in staat om het virus te bestrijden.

Daarnaast willen veel mensen hun wratten vanwege esthetische redenen verwijderen.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig een hele reeks aan commerciële producten en huismiddeltjes die actieve ingrediënten bevatten die wratten kleiner kunnen maken of helemaal kunnen verwijderen.

Een van deze huismiddeltjes is een gemaakt van knoflook en citroen. Wanneer je dit een tijdje gebruikt, zul je zien dat de huid sneller geneest zonder littekens te veroorzaken.

Probeer het zelf eens!

Verwijder wratten met dit middel van knoflook en citroen

De eeuwenoude combinatie van knoflook en citroen is een van de meest gebruikte natuurlijke antibiotica om huidinfecties te behandelen.

Beide ingrediënten bevatten krachtige actieve bestanddelen. Wanneer je deze ingrediënten op je huid aanbrengt, zullen ze helpen om de groei van allerlei soorten schimmels, virussen en bacteriën te beperken.

En alsof dit niet al genoeg was, zijn knoflook en citroen ook nog eens zeer goedkoop en haast overal verkrijgbaar. In tegenstelling tot hun commerciële tegenhangers bevatten deze ingrediënten bovendien geen bestanddelen die snel ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken.

De voordelen van knoflook

Verwijder wratten met knoflook

Knoflook wordt gezien als het krachtigste antibioticum dat de natuur te bieden heeft. Het heeft dan ook bewezen zeer effectief te zijn in het bestrijden van infecties die wratten kunnen veroorzaken.

De antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen zijn te danken aan het actieve bestanddeel, allicine, dat knoflook bevat.

Deze eigenschappen zijn ideaal om de groei van wratten die zich voordoen op je vingers, in je nek en op andere zichtbare lichaamsdelen te beperken.

Zowel het eten als het aanbrengen van knoflook kan helpen om dit onaantrekkelijke probleem te verhelpen.

Dit komt doordat de voedingsstoffen die knoflook bevat het immuunsysteem sterker maken. Zo wordt het lichaam beter bestand gemaakt tegen micro-organismen.

Wat echter vooral goed is aan knoflook, is dat het de celregeneratie bevordert, waardoor de kans op littekens na het verwijderen van wratten kleiner wordt. Verwijder wratten dus met deze twee ingrediënten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over littekens.

De voordelen van citroen

Citroen

Citroensap is rijk aan zure bestanddelen die de pH-waarde van de huid helpen te reguleren. Hierdoor kan citroensap ook helpen om wratten en andere onzuiverheden te elimineren.

Citroensap heeft ook antifungale, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen allemaal helpen om ziektekiemen die de innerlijke en uiterlijke gezondheid van het lichaam aantasten te elimineren.

Daarom is citroensap ideaal om huidproblemen die irritaties en pijn veroorzaken te verzachten.

Daarnaast heeft citroensap een verlichtend effect. Na een poosje kan het daarom helpen om de zichtbaarheid van vlekken, littekens en andere onzuiverheden aanzienlijk te verminderen.

Verwijder wratten met dit middeltje door eerst het recept te volgen

Knoflook en Citroen

Knoflook en citroen zijn twee ingrediënten die de meeste mensen bijna altijd wel in huis hebben, meestal voor culinaire doeleinden. Daarom is dit middel ook zo makkelijk om te maken en hoef je er helemaal geen extra geld voor uit te geven.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het effect niet meteen al na de eerste keer zichtbaar zal zijn. Het middeltje moet elke dag gebruikt worden om goede resultaten te zien.

Ingrediënten

  • 1 knoflookteen;
  • Het sap van een halve citroen;
  • Verband.

Wat je moet doen

  • Prak de knoflookteen tot je een dikke pasta hebt. Meng deze pasta vervolgens met het sap van een halve citroen.
  • Wacht een paar minuutjes tot de ingrediënten een beetje geleiachtig worden en breng het mengsel dan direct aan op je wrat.
  • Zorg ervoor dat je het aangedane gebied helemaal bedekt en bind er vervolgens een beetje verband omheen. Zo lan het mengsel gedurende de nacht zijn werk doen.
  • Spoel je huid de volgende dag schoon met een ruime hoeveelheid water en droog je huid goed af.
  • Herhaal deze behandeling elke avond tot je wrat volledig verdwenen is.

Onthoud:

Verwijder wratten nooit met kracht. Dit kan namelijk wondjes of ontstekingen veroorzaken.

Om te voorkomen dat je wrat zich verspreidt, is het belangrijk om dingen waar de wrat mee in aanraking is geweest niet te hergebruiken. Als je deze dingen echt nodig hebt, zorg er dan voor dat je ze van te voren eerst goed desinfecteert.

Om deze behandeling te ondersteunen, is het verstandig om voedingsmiddelen en supplementen te nemen die het immuunsysteem ondersteunen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Abeck, D., & Fölster-Holst, R. (2015). “Quadrivalent human papillomavirus vaccination: A promising treatment for recalcitrant cutaneous warts in children”, Acta Derm Venereol, 95 (8): 1017-1019.
  • Bonnez, W. (2015) “Papillomaviruses”. In: J.E. Bennett, R. Dolin, M.J. Blaser (eds.), Mandell, Douglas, and Bennett’s Principles and Practice of Infectious Diseases. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 146.
  • EL, I. P. (2009). VIRUS DEL PAPILOMA HUMANO. Disponible en: https://www.aepcc.org/wp-content/uploads/2019/06/Folleto_divulgativo_Infeccion1.pdf
  • Habif, T.P. (2016). “Warts, herpes simplex, and other viral infections”. In: Habif, T.P. (ed.), Clinical Dermatology: A Color Guide to Diagnosis and Therapy. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 12.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.