Verwijder wratten met dit middeltje van knoflook en citroen

Ben je op zoek naar een manier om van die lelijke wrat af te komen? Probeer dan eens dit natuurlijke en gezonde middeltje en zeg voorgoed vaarwel tegen dit vervelende huidprobleem!

Het is zeer belangrijk om de groei van wratten te voorkomen. Dit huismiddeltje zal helpen om je immuunsysteem sterker te maken en de kans op wratten in de toekomst te verkleinen.

 

Wratten zijn kleine vergroeiingen van de opperhuid die veroorzaakt worden door het humaan papillomavirus. Er bestaan 70 subvormen van dit virus. Dit virus zorgt ervoor dat huidcellen plotseling sneller gaan groeien. Na verloop van tijd ontstaan er hierdoor pijnloze en goedaardige vergroeiingen die zich snel verspreiden.

Hoewel de verschijning van wratten niet per se betekent dat er iets mis is, is het wel een teken dat je immuunsysteem verzwakt is en dat het daardoor niet in staat was om het virus te bestrijden.

Misschien ook interessant: 5 symptomen van een verzwakt immuunsysteem

Daarnaast willen veel mensen hun wratten vanwege esthetische redenen verwijderen.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig een hele reeks aan commerciële producten en huismiddeltjes die actieve ingrediënten bevatten die wratten kleiner kunnen maken of helemaal kunnen verwijderen. Een van deze huismiddeltjes is een middeltje gemaakt van knoflook en citroen. Wanneer je dit middeltje een tijdje gebruikt, zul je zien dat de huid sneller geneest zonder littekens te veroorzaken.

Probeer het zelf eens!

Middel van knoflook en citroen om wratten te bestrijden

De eeuwenoude combinatie van knoflook en citroen is een van de meest gebruikte natuurlijke antibiotica om huidinfecties te behandelen.

Beide ingrediënten bevatten krachtige actieve bestanddelen. Wanneer je deze ingrediënten op je huid aanbrengt, zullen ze helpen om de groei van allerlei soorten schimmels, virussen en bacteriën te beperken.

En alsof dit niet al genoeg was, zijn knoflook en citroen ook nog eens zeer goedkoop en eigenlijk altijd wel verkrijgbaar. En in tegenstelling tot hun commerciële tegenhangers bevatten deze ingrediënten geen bestanddelen die ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken.

De voordelen van knoflook

Knoflook

Knoflook wordt gezien als het krachtigste antibioticum dat de natuur te bieden heeft en heeft bewezen zeer effectief te zijn in het bestrijden van infecties die wratten kunnen veroorzaken.

De antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen zijn te danken aan het actieve bestanddeel, allicine, dat knoflook bevat. Deze eigenschappen zijn ideaal om de groei van wratten die zich voordoen op je vingers, in je nek en op andere zichtbare lichaamsdelen te beperken.

Zowel het eten als het aanbrengen van knoflook kan helpen om dit onaantrekkelijke probleem te verhelpen. Dit komt doordat de voedingsstoffen die knoflook bevat het immuunsysteem sterker maken en het lichaam beter bestand maken tegen micro-organismen.

Wat echter vooral goed is aan knoflook, is dat het de celregeneratie bevordert, waardoor de kans op littekens na het verwijderen van wratten kleiner wordt.

Lees ook: Leer thuis antibiotica maken met knoflook

De voordelen van citroen

Citroen

Citroensap is rijk aan zure bestanddelen die de pH-waarde van de huid helpen te reguleren. Hierdoor kan citroensap ook helpen om wratten en andere onzuiverheden te elimineren.

Citroensap heeft ook antifungale, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen allemaal helpen om ziektekiemen die de innerlijke en uiterlijke gezondheid van het lichaam aantasten te elimineren. Daarom is citroensap ideaal om huidproblemen die irritaties en pijn veroorzaken te verzachten.

Daarnaast heeft citroensap een verlichtend effect. Na een poosje kan het daarom helpen om de zichtbaarheid van vlekken, littekens en andere onzuiverheden aanzienlijk te verminderen.

Lees ook: 6 gezondheidsvoordelen van citroensap

Hoe maak je dit middeltje van knoflook en citroen om wratten te verwijderen?

Knoflook en Citroen

Knoflook en citroen zijn twee ingrediënten die de meeste mensen bijna altijd wel in huis hebben, meestal voor culinaire doeleinden. Daarom is dit middel ook zo makkelijk om te maken en hoef je er helemaal geen extra geld voor uit te geven.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het effect niet meteen al na de eerste keer zichtbaar zal zijn. Het middeltje moet elke dag gebruikt worden om goede resultaten te zien.

Ingrediënten

  • 1 knoflookteen
  • Het sap van een halve citroen
  • Verband (als het nodig is)

Wat je moet doen

  • Prak de knoflookteen tot je een dikke pasta hebt. Meng deze pasta vervolgens met het sap van een halve citroen.
  • Wacht een paar minuutjes tot de ingrediënten een beetje slijmerig worden en breng het mengsel dan direct aan op je wrat.
  • Zorg ervoor dat je het aangedane gebied helemaal bedekt en bind er vervolgens een beetje verband omheen, zodat het mengsel gedurende de nacht zijn werk kan doen.
  • Spoel je huid de volgende dag schoon met een ruime hoeveelheid water en droog je huid goed af.
  • Herhaal deze behandeling elke avond tot je wrat volledig verdwenen is.

Wij raden aan: Geneesmiddel met knoflook en citroen

Onthoud:

Probeer een wrat nooit met kracht te verwijderen. Dit kan namelijk wondjes of infecties veroorzaken.

Om te voorkomen dat je wrat zich verspreidt, is het belangrijk om dingen waar de wrat mee in aanraking is geweest niet te hergebruiken. Als je deze dingen echt nodig hebt, zorg er dan voor dat je ze van te voren eerst goed desinfecteert.

Om deze behandeling te ondersteunen, is het verstandig om voedingsmiddelen en supplementen te consumeren die het immuunsysteem ondersteunen.

Bekijk Ook