Verwijder kringen onder je ogen en zuiver je lever

Olijfolie gaat beschadiging veroorzaakt door oxidatie tegen en stimuleert de natuurlijke ontgiftingsprocessen in het lichaam. Deze eigenschappen zijn soortgelijk aan de eigenschappen van citroensap, een sap dat daarnaast ook infecties tegengaat en de natuurlijke pH-waarde herstelt.
Verwijder kringen onder je ogen en zuiver je lever

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het regelmatig ontgiften van je lever is een van de beste manieren om de leverfunctie te ondersteunen en ziektes te helpen voorkomen die worden veroorzaakt door een opeenstapeling van gifstoffen. Daarnaast hebben deze methodes ook een effect op de kringen onder je ogen.

Dit orgaan zorgt er voornamelijk voor dat afvalstoffen die in de bloedbaan achterblijven, verwijderd worden. Om dit naar behoren te kunnen doen heeft de lever voedingsstoffen nodig die tevens heilzaam zijn voor je hele gezondheid.

De lever is echter niet alleen belangrijk voor ontgifting, het orgaan is daarnaast namelijk ook nog verantwoordelijk voor het uitvoeren van andere zeer belangrijke taken, waaronder eiwitsynthese, het afscheiden van hormonen en het ondersteunen van een gezonde stofwisseling.

Gelukkig kun je door jezelf enkele goede gewoontes aan te leren en je te richten op een paar natuurlijke remedies de ontgifting van je lever bevorderen en er zo voor zorgen dat dit belangrijke orgaan optimaal blijft presteren.

In dit artikel delen we een geweldige remedie die gemaakt wordt van slechts twee ingrediënten, die beide het ontgiftingsproces ondersteunen en tegelijkertijd nog andere voordelen bieden. Zo zal deze remedie bijvoorbeeld ook helpen die donkere kringen onder je ogen te elimineren.

Lees verder om erachter te komen over welk remedie we het hebben!

Natuurlijke behandeling om je lever te ontgiften en donkere kringen onder je ogen te elimineren

Deze zuiverende tonic wordt gemaakt door olijfolie en citroensap met elkaar te combineren. Deze twee ingrediënten staan bekend om de positieve werking die ze hebben op vrijwel alle systemen in je lichaam.

Doordat dit middel rijk is aan antioxidanten en bestanddelen die gifstoffen tegengaan, zal het helpen afvalstoffen te verwijderen en de uitstraling van je huid verbeteren door de donkere kringen onder je ogen, die ervoor zorgen dat je er veel ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent, te elimineren.

Zodat je een beter begrip krijgt van de redenen waarom deze combinatie zo goed is om je lever te zuiveren, zullen we hieronder de voordelen die beide ingrediënten bieden in detail bespreken.

Voordelen die olijfolie biedt voor kringen onder je ogen en leverzuivering

Olijfolie

Deze gezonde vetsoort speelt vrijwel altijd een belangrijke rol in het populaire Mediterrane dieet. Hierdoor is olijfolie een van de beste alternatieven voor mensen die een gezondere leefstijl willen aannemen.

Olijfolie bevat essentiële vetzuren en bestanddelen die ontstekingsremmend zijn en zullen helpen je algehele gezondheid te verbeteren, vooral de gezondheid van je hart en lever.

Bovendien is olijfolie rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Deze bestanddelen zullen allemaal helpen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen tegen te gaan en afvalstoffen die in het lichaam achterblijven te verwijderen, waardoor de olie de ontwikkeling van ziektes helpt te voorkomen.

Voordelen die citroensap biedt voor kringen onder je ogen en leverzuivering

Citroen

Men is al eeuwenlang op de hoogte van de ontgiftende eigenschappen die citroenen hebben. Dit is ook precies de reden waarom deze citrusvrucht voorkomt in veel voedingssupplementen om een breed scala aan gezondheidsproblemen te helpen voorkomen.

Citroenen zijn een natuurlijke bron van belangrijke voedingsstoffen, waaronder:

Alle bovenstaande bestanddelen zorgen ervoor dat citroen een sterke bondgenoot is van je immuunsysteem, waardoor de vrucht helpt infecties veroorzaakt door virussen en bacteriën te bestrijden

Daarnaast bevatten citroenen belangrijke antioxidanten die, net als bij olijfolie, de invloed die vrije radicalen op het lichaam hebben neutraliseren en celbeschadiging verminderen, doordat ze de regeneratie van cellen in het hele lichaam bevorderen.

Tot slot kunnen citroenen dankzij hun hoge zuurgraad de spijsvertering verbeteren en de verwijdering van overtollig vocht en afvalstoffen bevorderen.

Ontgift je lever met olijfolie en citroensap

Olijfolie en Citroensap

Een van de beste voordelen van dit middel is dat je de twee voornaamste ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt!

Pas deze behandeling maximaal drie keer per jaar een maand lang toe. Wanneer je deze zuiveringskuur toepast, kun je je maaltijden het beste bereiden met veel fruit, groenten en volkoren granen.

Wil je meer weten? Lees dan ook: Remedie met olijfolie en citroen

Ingrediënten

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap

Wat moet je doen?

 • Meng de olijfolie met het citroensap en drink dit mengsel op een lege maag.
 • Vervolgens drink je gelijk daarna een glas warm water en wacht je minstens dertig minuten voordat je gaat ontbijten.

Onthoud!

Nu je weet dat je lever zo’n belangrijke rol speelt voor je algehele gezondheid, is het belangrijk dat je je bewust bent van bepaalde gewoontes die slecht zijn voor je lever.

Hoewel dit algemene kennis zou moeten zijn, kunnen het drinken van alcohol en het gebruiken van tabaksproducten aanzienlijk invloed hebben op je leverfunctie.

Daarnaast kunnen veel vet, blootstelling aan vervuilende stoffen en het gebruik van medicijnen de lever ernstig beschadigen.

Ter conclusie: iedereen raakt op de een of andere manier wel blootgesteld aan gifstoffen zich in het lichaam ophopen. Dit betekent dat het belangrijk is om zo gezond mogelijk te leven.

Gebruik echter ook ten alle tijde je gezond verstand en overleg met je arts voordat je ingrijpende veranderingen doorvoert in je dieet!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Alarcón de la Lastra, C., Barranco, M. D., Motilva, V., & Herrerías, J. M. (2001). Mediterranean diet and health: biological importance of olive oil. 1. https://doi.org/10.2174/1381612013397654.
 • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes: ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
 • Fundación Española de la Nutrición. Limón.
 • Mahmoud A. M, Hernández Bautista R. J, et al. Beneficial effects of citrus flavonoids on cardiovascular and metabolic health. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2019: 5484138.
 • Shefalee K. Bhavsar, Paulomi Joshi, Mamta B. Shah & D.D. Santani (2007) Investigation into Hepatoprotective Activity of Citrus limon., Pharmaceutical Biology, 45:4, 303-311, DOI: 10.1080/13880200701214995.
 • Soto-Alarcon A, Valenzuela R, et al. Liver protective effects of extravirgin olive oil: interaction between it’s chemical composition and the cell-signaling pathways involved in protection. Endocrine, Metabolic & Inmune Disorders Drug Targets. 2018. 18 (1): 75-84.
 • Zhou, T., Zhang, Y. J., Xu, D. P., Wang, F., Zhou, Y., Zheng, J., … Li, H. Bin. (2017). Protective effects of lemon juice on alcohol-induced liver injury in mice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2017/7463571

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.