Simpele tips tegen wallen onder de ogen

Melk kan helpen de gezichtshuid te voeden en hydrateren, waardoor deze er als hernieuwd uitziet. Breng met een beetje hysop wat melk aan op de huid rondom de ogen om zwelling en donkere kringen te verminderen.
Simpele tips tegen wallen onder de ogen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wallen onder de ogen zorgen ervoor dat je gezicht er moe uitziet. Vaak kun je ze niet zo makkelijk verbergen onder een laag make-up. Doorgaans heeft men last van wallen na een lange nacht of als gevolg van vochtretentie.

Wanneer we wakker worden en de spiegel ons laat zien dat we enorme wallen onder onze ogen hebben, gaan we vaak meteen op zoek naar een oplossing die ervoor kan zorgen dat de wallen kleiner worden en de natuurlijke uitstraling van ons gezicht kan herstellen. 

Gelukkig bestaan er een hoop manieren waarop je dit probleem kunt tegengaan en ervoor kunt zorgen dat het je natuurlijke schoonheid en je zelfvertrouwen niet aantast.

Hoewel er tegenwoordig veel producten op de markt verkrijgbaar zijn die kunnen helpen de zichtbaarheid van je wallen te verminderen, is het helemaal niet nodig om veel geld uit te geven om deze resultaten te behalen.

Met behulp van bepaalde natuurlijke ingrediënten ben je zo af van die wallen onder de ogen. Je zal er blijvend spectaculair uitzien.

Simpele tips tegen wallen onder de ogen

Aardappelen

Aardappelen

Als je doorgaans last hebt van wallen wanneer je laat op bent gebleven, zorg er dan voor dat je vanaf nu altijd een aardappel in je koelkast hebt liggen, zodat je deze kunt gebruiken wanneer dit nodig is om je probleem met wallen te verzachten.

Snijd kleine schijfjes koude aardappel en leg deze vijftien tot twintig minuten lang op je ogen.

Aardappelen beschikken over ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen wallen in een mum van tijd minder zichtbaar te maken.

Wil je meer weten? Lees dan: Waarom zijn aardappelen gezond?

Melk

Melk kan helpen zwelling en donkere kringen onder de ogen te verminderen. De eigenschappen van melk kunnen de huid vernieuwen door deze te voeden en hydrateren, terwijl het tegelijkertijd de huid reinigt.

Laat twee wattenschijfjes weken in wat koude melk en leg deze schijfjes vervolgens twintig minuten op je ogen.

De melk zal helpen overtollig vocht af te drijven en vermoeide ogen te verfrissen. Pas deze methode dagelijks toe om de beste resultaten te behalen.

Komkommer

Komkommer in plakjes gesneden

Komkommers zijn een klassieke remedie tegen wallen onder de ogen en ontstekingen en veel mensen hebben een voorkeur voor deze methode bij het behandelen van deze problemen.

Ze zijn rijk aan water en antioxidanten, waardoor ze het lichaam kunnen hydrateren en ontstekingen kunnen remmen, om zo de uitstraling van het gezicht te herstellen.

Snijd twee schijfjes komkommer af en leg deze twintig minuten op de ogen.

Door de ontstekingsremmende eigenschappen die komkommers hebben zullen ze de zichtbaarheid van die onaantrekkelijke wallen en donkere kringen onder de ogen in no time verminderen.

Vitamine E

Voor de beste schoonheidsverzorging en voor de huid in het algemeen is vitamine E absoluut van essentieel belang. Door de geweldige hydraterende, ontstekingsremmende en herstellende eigenschappen zou dit ingrediënt zeker niet in je routine mogen ontbreken.

Meng een beetje water met een paar druppels vitamine E-olie. Week vervolgens twee watjes of wattenschijfjes in dit mengsel en leg ze twintig minuten op de ogen.

Als resultaat zullen je ogen er verfrist uitzien en bovendien voorzie je de huid rondom de ogen, waar doorgaans de eerste rimpels te zien zijn, van extra voeding.

Kamillethee

Kamillethee met kamillebloemen

Door de ontstekingsremmende en vernieuwende eigenschappen is ook kamillethee een geweldig hulpmiddel om wallen onder de ogen te verminderen.

Laat twee zakjes kamillethee weken in koud water en leg deze vervolgens vijftien minuten lang op je ogen. Je kunt dit middel tot twee keer per dag gebruiken, wanneer je ’s ochtends wakker wordt en ’s avonds voor het slapengaan.

Eiwit

Eiwitten kunnen niet alleen helpen dode huidcellen die zich op de huidoppervlakte hebben verzameld te verwijderen, maar ook om de zichtbaarheid van wallen onder de ogen te verminderen.

  • Scheid het eiwit van de eierdooier en gebruik een kwastje om het eiwit over het hele gezicht te verdelen. Probeer het op de aangetaste gebieden aan te brengen zonder het in je ogen te krijgen.
  • Laat het opdrogen en spoel het dan af met koud water.

Lepels

Vrouw drukt koude lepel tegen oog

Dit eenvoudige middel met lepels kan helpen wallen onder de ogen tegen te gaan, maar staat ook bekend als middel om het gezicht te verjongen en egaliseren.

Het enige wat je nodig hebt is een glas ijswater en vier lepeltjes.

  • Doe twee lepeltjes is het ijswater en ze wanneer ze koud zijn op gesloten ogen. Tegelijkertijd doe je de twee andere lepeltjes in het ijswater, zodat deze koud zijn wanneer de eerste twee lepels al warm zijn geworden op de ogen.
  • Steeds wanneer je twee lepeltjes op je ogen hebt, doe je de andere twee in het ijswater en verwissel je na enkele minuten de opgewarmde lepeltjes af met de koude lepeltjes om ontsteking te remmen.

Je kunt de koude lepeltjes ook tegen het hele gezicht aanhouden om de gezichtshuid te egaliseren


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.