Remedie met olijfolie en citroen

Word je uitgeput wakker in de ochtend en heb je totaal geen energie om iets te doen? Dit mengsel van olijfolie en citroen zal je helpen om je lichaam te ontgiften en zuiveren.

Laten we vandaag eens een kijkje nemen naar deze geweldige remedie, die al sinds de oudheid bekend is en die je niet over het hoofd zou moeten zien. Weet je wat een simpele eetlepel van olijfolie en citroen voor je gezondheid kan doen? Ontdek het met ons!

Consumeer een lepel met olijfolie en citroen en zorg voor je gezondheid

Zoals je weet is olijfolie een standaard component van het altijd goede Mediterraanse dieet. Het geeft je essentiële vetzuren die het het bijvoorbeeld voor ons mogelijk maken om de zogenaamde slechte cholesterol te bestrijden. Het is ook een uitstekende manier om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen. De Grieken en de Romeinen noemden het vloeibaar goud en waardeerden de kracht. Olijfolie zou een essentieel element in ons dagelijkse dieet moeten zijn, maar weet je ook op welk moment van de dag we het meeste kunnen profiteren van olijfolie? In de ochtend. We zullen je uitleggen waarom.

1. Om constipatie te bestrijden

Olijfolie tegen Constipatie

Het is ideaal. Als je olijfolie met citroen combineert dan zal je een smeermiddel van het spijsverteringsslijm verkrijgen en daarnaast ook het functioneren van de lever en galblaas activeren. Deze simpele remedie beschermt ons van binnen, waarbij het fungeert als een krachtige antioxidant die in staat is om giftige stoffen te verwijderen, te zuiveren en die voor het lichaam kan zorgen. Dit alles activeert de spijsvertering en helpt om alles te elimineren wat we niet nodig hebben.

2. Om het hart te beschermen

Zoals we eerder al genoemd hebben is olijfolie rijk aan vetzuren, die elementen die zo bevorderlijk voor ons lichaam zijn om de circulatie te heractiveren en overtollige slechte cholesterol te verwijderen. Het is ook een geweldige ontstekingsremmer en beschermer en wanneer je het combineert met citroen biedt het ons geweldige vitaminen. Daarom raden we het niet alleen voor jou aan, want de kleintjes kunnen ook profiteren door een simpele theelepel van olijfolie met drie druppels citroen in te nemen. Waarom probeer je het niet?

3. Om te helpen met gewrichtsproblemen en reumatische problemen

Het geheim zit zoals je nu al weet in de ontstekingsremmende eigenschappen. Als we consistent zijn en het elke dag innemen op een lege maag, dan zullen we de gewrichtspijn bestrijden. Je doet er goed aan om de dag te starten met dit ‘vloeibare goud’.

4. Om gal van de lever en galblaas te balanceren

Dit is een van de belangrijkste feiten. Er zijn veel momenten dat we ons opgezwollen, zwaar, moe en lusteloos voelen. Ons lichaam is mogelijk ‘vergiftigd’ door een slecht dieet of wellicht door een probleem met het eliminatiesysteem van het lichaam, wat vaak komt doordat de lever en de galblaas overbelast zijn. Wat kunnen we hieraan doen?

Om deze uitputting en ongemak te bestrijden, die je het vaakst op kan merken in de ochtenden, is er niks beter dan het consumeren van een eetlepel met extra vierge olijfolie en citroen. Aangezien elk lichaam verschillend is, is het belangrijk om het in te nemen en te kijken hoe je je voelt, alhoewel het bijna altijd goed getolereerd kan worden.

Het is een erg goed idee om te beginnen met het innemen van deze simpele remedie als je opmerkt dat je wakker wordt met een deegachtige mond en een zurige smaak. Er zijn dagen dat we slecht slapen, onze spijsvertering wat langzamer is en soms hebben we zelfs hoofdpijn. Je lichaam is vergiftigd en het wordt tijd dat we het ontgiften. Alleen maar een eetlepel met extra vierge olijfolie en drie druppels citroensap volstaat. We zouden het direct na het opstaan in moeten nemen en zelfs voor het douchen of het klaarmaken om weg te gaan. Na een half uur kan je je ontbijt zoals normaal eten. Je zal merken hoe goed je je begint te voelen!

Bekijk Ook