Geneesmiddel met olijfolie en citroen

Word je 's ochtends uitgeput wakker en heb je totaal geen energie om iets te doen? Dit mengsel van olijfolie en citroen zal je helpen om je lichaam te ontgiften en zuiveren.
Geneesmiddel met olijfolie en citroen

Laatste update: 26 september, 2018

Laten we vandaag eens kijken naar dit geweldige geneesmiddel, dat al sinds de oudheid bekend is en die je niet over het hoofd zou moeten zien. Weet je wat een simpele eetlepel olijfolie en citroen voor je gezondheid kan doen? Ontdek het met ons!

Consumeer een lepel met olijfolie en citroen en zorg voor je gezondheid

Zoals je weet is olijfolie een standaard component van het altijd goede Mediterraanse dieet. Het geeft je essentiële vetzuren die het het bijvoorbeeld mogelijk maken om de zogenaamde slechte cholesterol te bestrijden.

Het is ook een uitstekende manier om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen. De Grieken en de Romeinen noemden het vloeibaar goud en waardeerden de kracht.

Olijfolie zou een essentieel element in ons dagelijkse dieet moeten zijn, maar weet je ook op welk moment van de dag we het meeste kunnen profiteren van olijfolie en citroen? In de ochtend.

We zullen je uitleggen waarom.

1. Om constipatie te bestrijden

Olijfolie op een lepel

Het is ideaal. Als je olijfolie en citroen combineert, dan zal er een smeermiddel van het spijsverteringsslijm ontstaan dat daarnaast ook het functioneren van de lever en galblaas verbetert.

Dit simpele middel beschermt ons van binnen, waarbij het fungeert als een krachtige antioxidant die in staat is om giftige stoffen te verwijderen, onze organen te zuiveren en die voor het lichaam kan zorgen. Dit alles activeert de spijsvertering en helpt om alles te elimineren dat we niet nodig hebben.

2. Om het hart te beschermen

Zoals we eerder al genoemd hebben is olijfolie rijk aan vetzuren, die elementen die er goed voor ons lichaam zijn. Ze zijn in staat om de circulatie te heractiveren en overtollige slechte cholesterol te verwijderen.

Het is ook een geweldige ontstekingsremmer en beschermer, en wanneer je het combineert met citroen geeft het ons veel vitaminen. Daarom raden we het niet alleen voor jou aan, want de kleintjes kunnen ook profiteren door een simpele theelepel olijfolie met drie druppels citroen in te nemen. Waarom probeer je het niet?

3. Om te helpen met gewrichtsproblemen en reumatische problemen

Het geheim zit, zoals je nu al weet, in de ontstekingsremmende eigenschappen. Als we consistent zijn en het elke dag innemen op een lege maag, dan zullen we gewrichtspijn bestrijden. Je doet er goed aan om de dag te starten met dit ‘vloeibare goud’.

4. Om gal van de lever en galblaas in balans te brengen

Dit is een van de belangrijkste feiten. Er zijn veel momenten dat we ons opgezwollen, zwaar, moe en lusteloos voelen. Ons lichaam is mogelijk ‘vergiftigd’ door een slecht dieet of wellicht door een probleem met het reinigingssysteem, wat vaak komt doordat de lever en de galblaas overbelast zijn. Wat kunnen we hieraan doen?

Om deze uitputting en ongemak te bestrijden, die je het vaakst op kan merken in de ochtenden, is er niks beter dan het consumeren van een eetlepel met extra vierge olijfolie en citroen. Aangezien elk lichaam verschillend is, is het belangrijk om het in te nemen en te kijken hoe je je voelt, hoewel het bijna altijd goed getolereerd kan worden.

Kijk ook eens naar dit artikel: Natuurlijke remedies voor een ontstoken lever

Het is een erg goed idee om te beginnen met het innemen van dit simpele geneesmiddel als je opmerkt dat je wakker wordt met een deegachtig gevoel in de mond en een zurige smaak.

Er zijn dagen dat we slecht slapen, onze spijsvertering wat langzamer is en soms hebben we zelfs hoofdpijn. Je lichaam is vergiftigd en het wordt tijd dat we het ontgiften. Slechts een eetlepel met extra vierge olijfolie en drie druppels citroensap volstaat.

We zouden het direct na het opstaan in moeten nemen, zelfs nog voor het douchen of het klaarmaken om weg te gaan. Na een half uur kan je je ontbijt zoals normaal eten.

Je zal merken hoe goed je je begint te voelen! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.