Je cholesterol verlagen met geneeskrachtige planten

Heeft je dokter je ooit al verteld dat je een te hoog cholesterol hebt? Of zei hij of zij dat je te veel vetten in je bloed hebt en dat dit gevaarlijk kan zijn, aangezien deze zich opstapelen in je aders?
Je cholesterol verlagen met geneeskrachtige planten

Laatste update: 05 november, 2018

Iedereen zou maatregelen moeten nemen om opnieuw een goede balans van cholesterol in ons lichaam te krijgen. Maar hoe kunnen we dit nu bereiken? Je cholesterol verlagen, hoe doe je dat? Geloof het of niet, maar er zijn heel wat geneeskrachtige planten die je kunnen hierbij kunnen helpen.

In dit artikel bekijken we dan ook enkele van de beste medicinale planten die je cholesterol op een natuurlijke manier kunnen helpen verlagen.

Je cholesterol verlagen met planten

Je cholesterol verlagen met planten

Eerst moeten we wel duidelijk stellen dat ons lichaam cholesterol nodig heeft om heel wat essentiële taken te verrichten, zoals nieuwe cellen en hormonen aanmaken, die talloze functies in ons lichaam moeten vervullen. Maar wat is dan het probleem?

Dankzij enkele slechte dagelijkse gewoonten laten we toe dat cholesterol zich kan opstapelen. En te veel cholesterol in ons lichaam betekent dat de lever niet in staat zal zijn om het allemaal te verwerken.

Sommige mensen hebben, ondanks een gezond dieet en een gezonde levensstijl, toch verhoogde cholesterolwaarden in hun bloed. Dit betekent dat het lichaam zelf zorgt voor dit teveel aan cholesterol, waarvoor medicatie nodig zal zijn.

We raden je aan steeds goed na te denken over je voeding, regelmatig te sporten en het advies van je arts op te volgen. Voeg onderstaande kruidentheeën toe aan je dieet en we verzekeren je dat ze je op één of andere manier wel zullen helpen.

1. Paardenbloemthee

Je cholesterol verlagen met planten paardenbloemthee

Deze plant is zeer makkelijk beschikbaar en doet wonderen voor je spijsverteringsstelsel, maar vermindert ook de concentratie aan cholesterol in je bloed. Wil je weten hoe het dit doet?

Paardenbloemen kunnen helpen bij het reguleren van je metabolisme en zullen zo het aantal aanwezige vetten onder controle houden.Je kan het twee keer per dag drinken – één keer ‘s ochtends en één keer in de namiddag.

Voeg gewoon een theelepel paardenbloem toe aan een kop kokend water en drink het na het ontbijt en de lunch.

2. Vogelzaadthee

Je cholesterol verlagen met planten vogelzaadthee

Heb je ooit wel eens gehoord over vogelzaadthee? Het is een heerlijke remedie tegen te hoog cholesterol en zou ook helpen het gewicht onder controle te houden. Specialisten beweren dat dit een van de meest effectieve, toegankelijke en krachtige manieren is om cholesterol te helpen verlagen.

Het stort zich direct op vetten in het bloed, waardoor deze makkelijker geëlimineerd kunnen worden. Wil je weten hoe je deze thee maakt?

Het is erg makkelijk: koop gewoon vogelzaad dat geschikt is voor menselijke consumptie en voeg er een eetlepel van toe aan een kop kokend water. Laat 10 minuten intrekken en drink het twee keer per dag zonder te zeven. Je zal het fantastisch vinden!

3. Groene thee met knoflook

Verrast? Natuurlijk ben je dat! Neem echter de geneeskrachtige eigenschappen van knoflook in gedachten, een krachtig middel dat je vaten kan helpen verwijden. Daardoor kan de circulatie van het bloed verbeteren.

Naast dit effect op de bloeddruk, heeft het ook diuretische eigenschappen en gecombineerd met groene thee werkt dit gewoon perfect.

Om dit te maken moet je gewoon twee rauwe, geplette teentjes knoflook koken in een kop groene thee gedurende 10 minuten. Zet vervolgens je vuur uit en laat het nog 5 minuten intrekken, alvorens het af te gieten en het sap van een halve limoen toe te voegen. En wanneer moet je dit nu drinken? Makkelijk: tussen de maaltijden en voor het slapen gaan.

4. Mariadistel

Je cholesterol verlagen met planten mariadistel

Dit is zonder enige twijfel een klassieker. De plant zorgt erg goed voor je lever en het zou ook de aanwezigheid van cholesterol kunnen reguleren. De plant zorgt voor het elimineren van vetten en lipiden en helpt het lichaam een gezond metabolisme aan te houden.

Deze bondgenoot zou wel eens hetgeen kunnen zijn dat jij miste om je concentraties aan cholesterol en triglyceriden te verminderen. In gezondheidswinkels kan je tabletten of kant-en-klare kruidenthee in zakjes voor direct gebruik vinden.

Drink het twee keer per dag na je hoofdmaaltijden. Onthoud wel dat je geen resultaat zal zien wanneer je het niet op regelmatig consumeert.

5. De laatste trend: sinaasappelschil

Je cholesterol verlagen met planten sinaasappelschil

We weten dat sinaasappelen geen planten zijn, maar fruit. Toch moeten we deze simpele remedie hier ook even vermelden.

Volgens een studie die aan verschillende Amerikaanse universiteiten werd gedaan, bevat de schil van sinaasappelen flavonoïden, die erg goed in staat zijn te vechten tegen cholesterol (de schil bevat zelfs tot 20% meer flavonoïden dan het sap).

Je moet het gewoon proberen. Neem ongeveer anderhalve eetlepel zeste van de sinaasappelschil en kook het in een kop water. Voeg er vervolgens ook nog een theelepel honing aan toe. De smaak is fantastische en de resultaten verbazingwekkend.

Drink deze thee met zeste van sinaasappelschil twee keer per dag na je hoofdmaaltijden. Twijfel niet langer en probeer dit uit! Ook interessant voor jou

Gezond leven en afvallen met sinaasappels
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Gezond leven en afvallen met sinaasappels

Kom in het artikel hieronder meer te weten over afvallen met sinaasappels met het sinaasappeldieet en verbeter je algehele gezondheid.  • Argüeso Armesto, R., Díaz Díaz, J., Díaz Peromingo, J., Rodríguez González, A., Castro Mao, M., & Diz-Lois, F. (2011). Lípidos , colesterol y lipoproteínas. Galicia Clínica | Sociedade Galega de Medicina Interna.
  • Cenipalma, & Humana, S. Y. N. (2001). Metabolismo del Colesterol. Lípidos y Salud.
  • Molina, M. T., Vázquez, C. M., & Ruiz Gutiérrez, V. (1991). Metabolismo del colesterol. Su regulación a nivel hepático e intestinal. Grasas y Aceites. https://doi.org/10.3989/gya.1991.v42.i4.1237