De test met de zes huizen

Jouw droomhuis verklapt meer over jou en je gevoelens dan je je kan inbeelden. Zelfs wanneer iemand nog erg jong is, kan je op basis van zijn of haar keuze heel wat te weten komen over zijn of haar persoonlijkheid.
De test met de zes huizen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

De test met de zes huizen: iedereen heeft wel een droomhuis in gedachten. Een specifiek soort huis of bepaalde details waardoor het de meest gezellige plek op aarde wordt.

Het type huis waar jij van droomt en de voornaamste eigenschappen van dat huis (zoals bijvoorbeeld de deuren, ramen, de grootte etc.) zeggen niet enkel iets over hoe jij je toekomst inbeeldt, maar het reflecteert ook enkele aspecten van hoe jouw leven en persoonlijkheid in elkaar zitten. 

Volgens verschillende psychologen en andere experts is de keuze voor een bepaald huis rechtstreeks gelinkt aan:

  • Iemands interesses
  • Idee van familie
  • Emoties
  • De manier waarop hun brein werkt

Deze relatie tussen een huis en iemands persoonlijkheid manifesteert zich al heel vroeg. Dit is namelijk wanneer je als kind tekeningen maakt van een bepaald soort huis. Deze relatie blijft zich ontwikkelen tot je de middelbare leeftijd hebt bereikt en een heel concreet idee hebt van hoe jouw droomhuis er uitziet.

Om een beter idee te krijgen van welk type persoonlijkheid jij hebt, gebaseerd op de keuze voor een bepaald huis, willen we je vragen een van de zes huizen op de bovenstaande foto te kiezen. Wat deze keuze juist betekent voor jouw persoonlijkheid, zullen we je in de rest van dit artikel vertellen.

De test met de zes huizen

Huis nr. 1

Sportieve Mensen

Mensen die voor het eerste huis van de zes huizen kiezen, zijn over het algemeen nobel, enthousiast en grappig en hebben een passie voor avontuur.

Dit type persoonlijkheid is altijd op zoek naar manieren om te ontsnappen aan de saaie routine van het leven en houdt meestal van reizen, sporten of andere activiteiten die hen gelukkig maken.

Mensen die kiezen voor huis nr. 1 kunnen wel impulsief zijn. Hierdoor is het niet altijd eenvoudig om nee tegen hen te zeggen. Dit kan soms leiden tot onverantwoordelijk gedrag.

Zoals reeds aangegeven zijn deze mensen heel goed in het plannen van avonturen en in het garanderen van heel wat plezier, maar ze moeten oppassen dat dit plezier de dagelijkse realiteit niet belemmert. Dit type moet leren niet enkel in de toekomst te leven, maar van elk moment van elke dag te genieten.

Huis nr. 2

Het tweede huis staat voor mensen die verantwoordelijk zijn en die erg gepassioneerd omgaan met hun verplichtingen. Bovenal zijn deze mensen ook altijd vriendelijk en eerlijk tegen de mensen die hen omringen.

Een van de meer dominantie karaktereigenschappen van dit type persoon is empathie. Daarom kunnen de problemen van andere mensen soms hun eigen problemen worden, wat van tijd tot tijd nadelig kan zijn.

Mensen die kiezen voor huis 2 maken zich vaak zorgen over de toekomst, wat kan leiden tot angstaanvallen. Het beste advies dat we deze mensen kunnen geven is dan ook om soms gewoon met de stroom mee te gaan en zich op elk moment van de dag van van de beste kant te tonen.

Huis nr. 3

Georganiseerde Persoon

De mensen die kiezen voor huis nummer drie van de zes huizen representeren het type persoon dat sterk in de schoenen staat. Geen enkele uitdaging gaan ze dus uit de weg. Deze mensen werken hard en doeltreffend om zo al hun doelen te bereiken.

Ze zijn competitief en willen er alles aan doen om de doelen die ze voor zichzelf gesteld hebben ook effectief te behalen. Toch is het belangrijk dat ze leren om hun emoties te controleren, omdat niet alles in het leven altijd loopt zoals je dat wil. Daarom moeten deze types leren omgaan met mislukkingen.

Wanneer jij voor het derde huis koos, onthoud dan dat werken tot je erbij neervalt niet altijd de beste optie is. Het is veel beter om dingen één voor één, maar zo snel mogelijk af te werken en zo stressvolle situaties en de gevolgen daarvan op je gezondheid te vermijden.

Het is belangrijk dat je leert:

  • Je tijd beter te organiseren.
  • Het schema dat je voor jezelf vastgelegd hebt te respecteren.
  • Dat je niet vergeet af en toe ook tijd met je vrienden en familie door te brengen.

Huis nr. 4

Het vierde huis staat voor tolerantie, eerlijkheid en voor de drang om in complete harmonie te leven met alles en iedereen rondom jou. Mensen die voor dit huis kiezen, zullen conflict of confrontatie zo veel mogelijk uit de weg proberen gaan. Ze zijn vaak iets stiller en genieten ervan om omringd te zijn door hun meest dierbare vrienden.

Een kalm leven is voor hen een van de grootste deugden. Ze moeten echter accepteren dat bepaalde situaties hen vooruit horen te duwen. Het is niet gezond om te hopen dat onaangename situaties zichzelf oplossen, aangezien dat kan leiden tot meer problemen.

Huis nr. 5

Piekeren

Mensen die het vijfde huis van de zes huizen als hun droomhuis beschouwen, zien de wereld door een scherm van emoties die het gevolg zijn van hun levenservaringen. Dit zorgt ervoor dat ze erg emotioneel kunnen zijn, zowel in het geval van geluk als verdriet en zowel voor zichzelf als voor anderen.

Aangezien dit type persoonlijkheid zo emotioneel is, is hun grootste uitdaging om voldoende onderscheid te maken tussen verschillende situaties en de gevoelens die ze daarmee associëren. Ze moeten leren begrijpen dat wat ze voelen misschien niet rechtstreeks veroorzaakt wordt door een externe factor.

Het is voor deze mensen dus een goed idee om meer tijd te besteden aan communicatie en ervoor te zorgen dat ze minder snel tot bepaalde conclusies komen.

Huis nr. 6

Dit laatste huis van de zes huizen wordt meestal gekozen door mensen die genereus, efficiënt en getalenteerd zijn. Ook blinken deze mensen vaak uit in een groot aantal verschillende disciplines of activiteiten.

Hun belangrijkste zwakke punt is dat ze vaak ongeduldig zijn en wanhopig worden wanneer ze zien dat de rest van de wereld niet op dezelfde manier denkt of werkt als zij dat zelf doen.

Een uitdaging voor deze groep mensen is om te leren hun talenten te gebruiken om andere mensen te helpen en om de begrippen tolerantie en geduld te begrijpen en toe te passen. Op die manier zullen niet enkel hun interpersoonlijke relaties verbeteren, maar zullen ze ook een voller leven leiden. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.