Buikvet en vochtretentie. Wat zijn onze remedies?

Gember kan je helpen om vet te verbranden, omdat het je metabolisme versnelt en je een vol gevoel geeft. Kaneel verhoogt je lichaamstemperatuur, wat hetzelfde effect heeft.
Buikvet en vochtretentie. Wat zijn onze remedies?

Laatste update: 23 februari, 2019

Wie heeft er nog nooit een klein beetje ongewenst buikvet en vochtretentie gehad?

Dit is een normaal fenomeen dat over het algemeen meestal voorkomt bij vrouwen, omdat hun metabolisme ervoor zorgt dat ze vet en ook vloeistoffen die ze niet goed uit hun lichaam kunnen verwijderen in dit gebied opslaan.

Wil je meer leren over een simpele remedie die je zal helpen met dit probleem? Neem dan een kijkje hieronder!

Simpele remedie voor het verminderen van buikvet en vochtretentie

Thee tegen buikvet en vochtretentie

Wil je graag twee vliegen in één klap slaan? Zowel overtollige vloeistof als buikvet verwijderen? Nou, dat is wat we je vandaag willen laten zien, maar we willen wel duidelijk zijn dat het geen wonderbehandeling is.

Het is een simpele, natuurlijke remedie, die gezond genoeg is om elke dag te consumeren. Soms geven de simpelste dingen ons de beste resultaten en dat gaat vooral op bij medicinale planten.

Medicinale planten

Maar over welke medicinale planten hebben we het? Neem eens een kijkje naar de volgende lijst:

 • Paardenbloem: Dit is een van de meest efficiënte medicinale planten om vet te verwijderen. Volgens experts is de wortel van paardenbloem het beste gedeelte voor gewichtsverlies. Je kan ze in speciale natuurwinkels vinden en zoals we al zeiden zijn ze echt geweldig. Naast dat deze plant een geweldig ontgiftend effect op je nieren en lever heeft, stimuleert hij ook de zuivering van de organen en de urineproductie. Hij kan een zwelling in de maag verminderen, je bloedsuikerspiegel reguleren en bovenal je immuunsysteem versterken. Ongelofelijk!
 • Vers gesneden gember: Je zal nu vast wel bekend zijn met de vele voordelen van gember. Je kan het gebruiken voor het verwijderen van buikvet, om je hele lichaam te zuiveren of zwelling te verminderen. De universiteit van Maastricht heeft ontdekt dat deze plant in staat is om het metabolisme te versnellen en dus vet te verbranden. Gember kan je ook een vol gevoel geven en het is een geweldige manier om je dag te starten.
 • Kaneel: Wist je dat kaneel geweldig is voor het verbranden van vet en gewichtsverlies? Naast de verrukkelijke smaak die goed samengaat met verscheidene gerechten en dranken, is kaneel ook geweldig voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel, waardoor het je beschermt tegen extreem hoge of lage insulinewaarden. Daarnaast verhoogt kaneel de lichaamstemperatuur, waardoor een aantal chemische reacties ontstaan die tegelijkertijd het metabolisme van je lichaam versnellen. Dus tijdens dat thermogene proces verbrandt je overtollige calorieën. Het is gewoon geweldig!
 • Munt: Vind jij de verrukkelijke smaak van munt lekker? Nou, het heeft ook een aantal medicinale eigenschappen die geweldig zijn voor het verwijderen van vet, stimuleren van het functioneren van je maag, vergroten van je spijsvertering, emulgeren van het vetverbrandingsproces en nog beter is dat het functioneren de van galblaas wordt verbeterd, wat de galafscheiding vergroot.

1. Wat heb je nodig voor de een remedie om buikvet en vochtretentie te verminderen?

Gember tegen buikvet en vochtretentie

Dit drankje is erg effectief tegen buikvet en vochtretentie. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • Een eetlepel paardenbloemwortel
 • Een eetlepel vers geraspte gember
 • Een kaneelstokje
 • 5 muntblaadjes
 • 350 ml water (1,5 cup)
 • Twee eetlepels honing

2. Hoe maak en consumeer je deze remedie tegen buikvet en vochtretentie?

Strakke Buik zonder buikvet en vochtretentie

Het is erg makkelijk. Je zou deze remedie drie keer gedurende de dag en dit drie keer per week moeten consumeren.

De eerste keer dat je het drinkt moet in de ochtend op een lege maag zijn, direct nadat je uit bed komt. Het drankje moet op kamertemperatuur zijn en het is belangrijk dat je verse ingrediënten gebruikt.

Zoals je kan zien zijn de meeste planten die gebruikt worden in deze remedie relatief goedkoop en niet moeilijk om te vinden.

Van de paardenbloem raden we aan om de wortel te gebruiken, die geweldige eigenschappen voor gewichtsverlies heeft.

Ook goed voor de spijsvertering

De tweede keer dat je het drinkt zou na de lunch moeten zijn, zodat het een effect op je spijsvertering kan hebben en je lichaam beter kan zuiveren. De laatste keer zou je deze remedie moeten consumeren wanneer je naar bed gaat.

Onthoud dat het op kamertemperatuur moet zijn, dus niet te heet of koud. Het mengsel van honing, munt en gember zal je ook helpen om beter te slapen.

Deze thee is niet alleen aanbevolen voor het verwijderen van buikvet, maar ook als een tonic en een erg gezonde remedie die geweldig is voor je spijsvertering.

Om deze remedie te maken zou je alle ingrediënten moeten koken in 350 ml water. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodra het gekookt heeft. Giet deze gewichtsverliesremedie vervolgens in een glazen fles en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Zoals we eerder al vermeld hebben moet je deze remedie drie keer per dag en drie keer per week drinken.

Zoals je waarschijnlijk wel weet zou je deze remedie aan moeten vullen met een gezond en gebalanceerd dieet, waarbij je schadelijke vetten vermijdt. Vergeet ook niet om elke dag aan fysieke beweging te doen.

Een half uur per dag wandelen zal je al helpen om sneller gewicht te verliezen. En als je probeert om een dieet te volgen met een vriend, dan zal het zeker weten makkelijker zijn. Ben je er klaar voor om het uit te proberen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Baur, D. A., Bach, C. W., Hyder, W. J., & Ormsbee, M. J. (2016). Fluid retention, muscle damage, and altered body composition at the Ultraman triathlon. European Journal of Applied Physiology. https://doi.org/10.1007/s00421-015-3291-9


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.