Probeer dit heerlijke recept met bier en kip

Bier bevat nauwelijks alcohol meer na de bereiding wanneer je het aan de kip toevoegt, omdat het grotendeels verdampt wanneer het gekookt wordt. Het is daarom voor alle leeftijden geschikt.
Probeer dit heerlijke recept met bier en kip

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Wil je een heerlijke recept met bier en kip proberen? Kip is een magere vleessoort dat in veel recepten gebruikt wordt. Er is letterlijk bijna alles gebruikt om zijn sappigheid en mals eiwitrijk vlees te laten opvallen… inclusief bier.

Vandaag zul je leren dat het mogelijk is om je creativiteit te gebruiken in een uitstekend recept dat met geen ander te vergelijken is. Ga je gang en probeer het eens! Het is niet zo moeilijk als je denkt.

Koken met alcohol

Twee glazen bier

Er zijn veel mythen achter het gebruik van alcohol bij het bereiden van maaltijden. Het hangt natuurlijk altijd af van waar je bent. In landen als Italië, Frankrijk, Argentinië, Chili en zelfs Spanje hebben deze technieken voor in de keuken een vrij positieve reputatie, zelfs in gezinnen met kinderen.

Sommige mensen denken echter dat het maken van kip met bier misschien niet voor iedereen in het gezin aan te raden is. Dat is echter niet het geval.

Als het wordt verhit in een saus voor de stoofpot, dan verdampen de meeste alcohol uit het bier. Dan blijft alleen de smaak over, maar zonder het zenuwstelsel te beïnvloeden.

Als je nieuwsgierig bent om te leren hoe je dit recept met bier en kip maakt, lees dan verder. Vergeet echter niet dat dit gerecht enigszins ambitieus is, omdat je onder andere op de hoogte moet zijn van de kooktijd en de intensiteit van de hitte.

Ga je gang en leer de procedures en stappen kennen om deze geweldige stoofpot met bier en kip te maken. Geniet van elke fase van de voorbereiding!

Heerlijke kip in bier, een keukenwonder

Kan elk type bier voor dit recept gebruikt worden?

Ovenschaal met vlees en bier

Bier brengt nieuwe smaken in gerechten, met een iets bittere nasmaak. Je kunt verschillende soorten bier proberen totdat je degene vindt die het beste bij je smaak past. Als je het nog niet wist: het is ook heerlijk om uien met een vleugje bier te bakken.

Hoewel bijna elk bier gebruikt kan worden, hangt het allemaal af van de smaak van degene die dit recept maakt. Over het algemeen wordt pils het meest aanbevolen en gebruikt.

Dit komt, omdat deze biersoort meestal geen conserveermiddelen bevatten, zelfs niet in commerciële merken, en omdat het de smaak niet beïnvloedt.

Als je echter meer van opvallende smaken geniet, dan zal donker bier een beetje zoeter smaken, waardoor de kipstoofpot donkerder wordt en meer op een traditionele stoofpot lijkt. Alles verandert door de gist- en opslagprocessen van de brouwer.

Als je een ander soort als toevoeging gebruikt, dan moet je er dus rekening mee houden dat dit een impact op de stoofpot zal hebben. Andere interessante aspecten zijn de hoeveelheid die je gebruikt, de intensiteit van het vuur en de groenten die je toe gaat voegen.

Recept voor kip met bier

Ingrediënten

 • Ongeveer 900 gram kippendijen (6 stuks)
 • 60 gram tarwebloem (1/2 kopje)
 • 2 uien
 • 3 teentjes knoflook zonder schil
 • 500 ml pils (2 kopjes)
 • 250 ml kippenbouillon (1 kop)
 • 30 ml olijfolie (2 eetlepels)
 • 15 gram zout (1 eetlepel)
 • 5 gram gemalen zwarte peper (1 theelepel)

Instructies

Recept met bier en kip
 • Begin met het in plakjes snijden van de uien. Snijd de knoflook vervolgens fijn en leg deze opzij.
 • Leg de kippendijen dan op een snijplank en zout ze goed.
 • Dompel daarna de kippendijen lichtjes in het tarwebloem. Je hoeft ze niet volledig te bedekken.
 • Bak vervolgens de buitenkant van de kip bruin in een koekenpan met olijfolie. Het idee is dat de kip van binnen nog rauw is, maar van buiten goudkleurig. Zet het dan opzij.
 • Bak in dezelfde pan de uien en stukjes knoflook licht aan. Verlaag het vuur tot een minimum, dek het af en laat het dan twee minuten rusten.
 • Vervolgens moet je het bier erbij schenken en wachten tot het voor de helft ingekookt is.
 • Voeg onmiddellijk daarna de kippendijen met kippenbouillon in de pan. Kook dit 45 minuten.
 • Daarna moet je even een smaaktest doen. Zo nodig moet je voordat je het opdient nog wat zout en peper toevoegen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Eresdeportista.com ¿Qué hay de cierto en que la cerveza hidrata? [Online] Available at: eresdeportista.com/salud/bienestar/es-cierto-que-la-cerveza-hidrata/
 • Healthline.com What Does It Mean to Have a Beer Allergy? [Online] Available at: www.healthline.com/health/allergies/beer-allergy

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.