Enkele verrassende manieren om aspirine te gebruiken

Wist je dat je aspirine kan gebruiken om een gezichtsmasker te maken? Leer in dit artikel een aantal verrassende manieren om aspirine te gebruiken. Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze mogelijke toepassingen gehoord!
Enkele verrassende manieren om aspirine te gebruiken

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een paar jaar geleden was het nog heel gewoon om alleen aspirine te gebruiken als een normale pijnstiller.

Na verloop van tijd ontdekte men dat aspirine te gebruiken is op verschillende alternatieve manieren. Profiteren we momenteel van alle voordelen die dit pilletje biedt?

Met de titel van dit artikel hebben we al een hint gegeven: we onderschatten inderdaad nog steeds de mogelijkheden om aspirine te gebruiken.

Gewoonlijk gebruiken we dit medicijn om pijn te verminderen en koorts te laten dalen. Dat betekent dat het ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Het is ook een geweldig middel om de bloeddoorstroming te verbeteren.

Aan de andere kant gebruiken mensen met problemen van de bloedcirculatie aspirine als een antistollingsmiddel.

Het bezit dus al deze verbazingwekkende eigenschappen. Dat betekent dat we aspirine kunnen gebruiken om kwesties aan te pakken die veel verder gaan dan gewone verkoudheden, de griep en lichte pijn.

Want het is ook een geweldig middel om plaatselijk te gebruiken. Het is in feite zo dat je huid het zeer zal waarderen als je aspirine aanbrengt.

Als je ooit een allergische reactie ervaren hebt na het innemen van aspirine, dan mag je het ook niet op je huid aanbrengen. Want je zal dezelfde soort symptomen ontwikkelen als bij inwendig gebruik.

Onthoud dus dat als je een intolerantie hebt voor acetylsalicylzuur, dan kan je deze trucjes niet gebruiken!

Vier verrassende manieren om aspirine te gebruiken

1. Een herstellend gezichtsmasker

Manieren om aspirine te gebruiken

Wanneer vet zich ophoopt op je gezicht, dan is dat te wijten aan een slechte bloedcirculatie. Aspirine kan hier dus erg nuttig zijn.

Bovendien kunnen er als gevolg van vermoeidheid donkere kringen onder de ogen en zwellingen optreden in bepaalde zones van het gelaat.

Deze eenvoudige remedie wordt dus het beste hulpmiddel om een gladde, stralende en gehydrateerde teint te behouden.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 6 aspirinetabletjes
  • 1 eetlepel honing (25 g)
  • 1 eetlepel ongezoete natuurlijke yoghurt (18 g)

Hoe maak je het klaar?

  • Doe de aspirinetabletjes in een vijzel en vermaal ze dan tot een poeder.
  • Meng de honing in de yoghurt en voeg daarna het aspirinepoeder toe.

Hoe breng je het masker aan?

  • Breng het mengsel gelijkmatig over je gezicht aan. De bedoeling is om ten volle te profiteren van alle voordelen van de ingrediënten.
  • Laat het gedurende tien minuten inwerken. Daarna verwijder je het met warm water.
  • Zodra je het begint af te spoelen, zal je al verbeteringen merken in de gladheid van je huid.

2. Acne verminderen

Alternatieven om aspirine te gebruiken

We hebben in dit artikel al een aantal voordelen van aspirine besproken. Een ander aspect van dit middeltje is dat het genezende eigenschappen bezit.

Dat maakt het dus een geweldig hulpmiddel om acne aan te pakken.

Om deze behandeling nog te versterken, raden we je aan om citroen toe te voegen. Want citroen bezit ontstekingsremmende eigenschappen. Breng het ‘s avonds aan om te voorkomen dat je last krijgt van nadelige reacties wanneer de huid in contact komt met de zon.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 4 aspirinetabletjes
  • 1/2 kop water (100 ml)
  • 1 theelepel citroensap (5 ml)

Hoe maak je het klaar?

  • Vermaal de aspirinetabletten en doe ze in het glas water. Voeg daarna het citroensap toe.
  • Meng nu alles goed dooreen en roer tot de tabletten volledig opgelost zijn.

Hoe gebruik je het?

  • Breng het aan voor je gaat slapen. Maak een wattenschijfje nat met deze vloeistof. Dep het dan op de puistjes en vlekken.

3. Verzachten van insectenbeten

aspirine

In dit geval zullen we van de voordelen profiteren dat aspirine ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft.

Los aspirine op in een beetje water en breng het mengseltje aan op een insectenbeet. Je zal merken dat de jeuk en het brandend gevoel sneller verdwijnen dan wanneer je traditionele zalven gebruikt.

4. Verwijderen van zweetvlekken

Aspirine te gebruiken bij insectenbeten

Hoe vaak al heb je je favoriete hemd of bloes moeten weggooien omdat er zweetvlekken in zaten? Soms is de vlek zo sterk dat het onmogelijk lijkt om ze te verwijderen. Maar voor je het volledig opgeeft, probeer dan eens de volgende remedie.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 7 aspirinetabletten
  • water (zoveel als nodig)

Hoe maak je het klaar?

  • Vermaal de zeven tabletten. Meng ze daarna in een klein beetje warm water, tot je een pasta hebt.

Hoe gebruik je het?

  • Smeer het mengsel alleen op de zweetvlekken.
  • Laat het een nacht inwerken, zonder uit te spoelen.
  • Na twaalf uren was je het kledingstuk zoals je normaal doet. Je zal direct een verbetering kunnen zien.

Ben je nu nog steeds van mening dat aspirine te gebruiken is voor maar voor een beperkt aantal doeleinden? We hopen van niet. Dit zijn slechts enkele van de behandelingen die je thuis zelf kan maken om je huid en je kledij te beschermen en te verwennen.

Maar er bestaan er nog veel, veel meer.

Als je nog andere voordelen kent die ook goed werken, of als je vragen hebt, we staan klaar om die te beantwoorden. Alles wat we weten, willen we graag met je delen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Di Paola, A. (1990). Evaluación prospectiva del tratamiento de acne complicado con tetraciclina e ibuprofen. Dermatología Venezolana, 28(1).
  • López, E. V., & Romero, A. C. (2017). Plan de negocio para la creación de una Mipymes para elaboración de mascarillas faciales caseras. Visionario Digital, 1(1), 49-62.
  • Rivera, M. A. G. (2002). La Aspirina. Revista Médica de la Universidad Veracruzana, 2(2), 46-48.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.