10 oplossingen voor wallen onder je ogen

Wist je dat niet alleen kamille, maar ook koude melk een goede oplossing is voor die donkere kringen en wallen onder je ogen? Je kunt van beide producten gelijktijdig profiteren in de vorm van kompressen. Leer hoe je dat kunt doen in dit artikel!
10 oplossingen voor wallen onder je ogen
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Als er iets is dat je er moe uit laat zien, zijn het zonder twijfel die donkere kringen en wallen onder je ogen.

Als je niet genoeg rust krijgt of simpelweg die lelijke imperfecties wil verhullen, let dan goed op de volgende aanbevelingen.

De huid rond je ogen (en je oogleden in het bijzonder) is dunner dan op de rest van je gezicht. Dit komt doordat je daar een relatief tekort aan talgklieren hebt. Dus je moet deze huid voorzichtig behandelen. Deze beide factoren maken de huid rond je ogen kwetsbaarder.

10 oplossingen voor wallen onder je ogen

1. Bestrijd donkere kringen met kamilletoner

Kamilletoner

Om ontstekingen op een simpele, snelle en natuurlijke manier te verminderen, is er niets beters dan het aanbrengen van kamilletoner.

 • Je kunt deze toner maken van kamillethee waaraan rozenblaadjes zijn toegevoegd.
 • Laat het afkoelen in de koelkast zodat het klaarstaat als het nodig is om aan te brengen. Doe dit dan met een wattenschijfje. Je zult dan het verschil direct zien.

2. Amandelolie en rozen

De combinatie van amandelolie en rozen is perfect om de donkere kringen en wallen onder je ogen weg te werken. Op die manier hoef je je toevlucht niet tot plastische chirurgie te nemen.

 • Het enige wat je hoeft te doen, is een hand vol rozenblaadjes fijn te stampen. Doe ze dan in een beetje amandelolie en laat het een dag staan.
 • De volgende dag filter je het mengsel en bewaar je vervolgens de olie.
 • Dip dan een wattenbolletje in de olie en breng dit op de wallen onder je ogen aan.
 • Laat de olie daarna een half uur zitten om optimaal te profiteren van het effect.
 • Was daarna je gezicht met water.

We raden aan om te lezen over:
De voordelen van amandelmelk

3. Komkommer

Komkommer

Een masker gemaakt van komkommer, appel en amandelolie kan de perfecte oplossing zijn als je de wallen onder je ogen wilt bestrijden. Je zult zien hoe snel je ogen er veel beter uit zien.

4. Sheaboter en arganolie

Meng eerst wat sheaboter en arganolie totdat je een pasta hebt die op de wallen onder je ogen aangebracht kan worden.

Dit is een van de meest effectieve oplossingen om dit probleem te verhullen. Je hoeft niet naar commerciële producten met onbekende bijwerkingen te grijpen.

5. Aloë vera

Aloë Vera

We kunnen het niet over de natuurlijke geneeskrachtige producten hebben zonder over de eigenschappen van aloë vera te praten. Dit is namelijk een van de meest geschikte natuurlijke producten voor je huid. En in het bijzonder voor het behandelen van donkere kringen en wallen onder je ogen.

Als je een aloëveraplant thuis hebt, aarzel dan niet om een beetje van de gel uit de stengels te gebruiken om de donkere kringen en wallen onder je ogen te bestrijden. Het is namelijk een natuurlijke en erg effectieve oplossing.

6. Kamille met toverhazelaar

De ontstekingsremmende en ontspannende eigenschappen van kamille en toverhazelaar zijn beide ideaal voor het aanpakken van het gezwollen weefsel onder je ogen.

Dat is waarom, als deze twee gecombineerd worden, hun effect nog beter kan zijn.

 • Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een thee van beide ingrediënten te zetten.
 • Laat dit daarna afkoelen en maak een schone doek nat met het vocht. Breng de vochtige doek aan op je ogen als een kompres.

7. Masker van avocado en amandelolie

Masker van Avocado en Amandelolie

Een masker gemaakt van avocado en amandelolie zal je huid voeden en de onaantrekkelijke donkere kringen onder je ogen verwijderen.

Deze ingrediënten zijn namelijk uitstekend voor je huid. Ze kunnen dus een goede alternatieve remedie zijn voor wallen onder je ogen.

8. Aardappelen

Er is niets wat te vergelijken valt met een masker van aardappelen om donkere kringen te bestrijden.

Aardappelen zijn een van de meest gebruikte natuurlijke hulpmiddelen om donkere kringen en wallen onder je ogen te verminderen.

 • Je kunt dunne plakjes aardappel direct op je gezicht leggen.
 • Of je kunt een masker maken van aardappel, komkommer, groene thee en olijfolie.

9. Melk

Melk

Melk is een product dat in bijna ieder huishouden te vinden is. Daarom kan het een gemakkelijke, snelle en effectieve oplossing zijn.

 • Om het te gebruiken, hoef je alleen een kompres in melk te weken.
 • Het is dan wel belangrijk dat de melk erg koud is. Je kunt het dan op het gebied rond je ogen aanbrengen met wattenschijfjes.
 • Behalve dat het een echt verschil maakt in hoe de donkere kringen eruitzien, zul je merken dat het direct verlichting geeft.

10. Boter

Een andere optie die je kunt overwegen is een recept gemaakt van sheaboter. Dit is een luxe natuurlijk product dat ideaal is voor het herstellen van de natuurlijke teint van je huid.

Zonder twijfel zul je binnen afzienbare tijd spectaculaire resultaten zien. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.

 • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777.

 • Saavedra Lozano, J., Santos Sebastián, M., González, F., Hernández Sampelayo Matos, T., & Navarro Gómez, M. . (2011). Infecciones bacterianas de la piel y tejidos blandos. In Protocolos de la AEP: Protocolos de Infectología.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.