Masker van melk en gelatine om mee-eters te verwijderen

Hoewel er genoeg commerciële maskers verkrijgbaar zijn om van je mee-eters af te komen, bieden de natuurlijke ingrediënten die dit masker bevat meer voordelen en zijn ze zachter voor je huid.
Masker van melk en gelatine om mee-eters te verwijderen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel delen we het recept voor een masker van melk en gelatine tegen mee-eters. Mee-eters ontstaan wanneer je huid te veel talg aanmaakt en dode huidcellen zich alsmaar opstapelen.

Mee-eters zijn kleine blokkades in je poriën, net als puistjes. Over het algemeen doen ze zich voornamelijk voor in de ‘T-zone’ van je gezicht (voorhoofd, neus en kin) en soms ook op je wangen.

Het ontstaan van mee-eters is deels ook verbonden aan een gebrek aan gezichtsreiniging. Toch doen ze zich vaker voor bij mensen die last hebben van hormonale onevenwichtigheden.

Vaak treden mee-eters ook op als reactie op het dagelijkse gebruik van verschillende cosmetica. Hoewel we dit niet altijd kunnen zien, laat make-up meestal chemische sporen achter op het huidoppervlak.

Gelukkig bestaan er ook manieren om van deze vervelende onzuiverheden af te komen en je gezicht er zacht en gezond uit te laten zien.

In dit artikel delen we het recept voor een masker van melk en gelatine. De eigenschappen die dit masker heeft helpen om mee-eters te elimineren en voorzien je huid tegelijkertijd van een hoop gezonde voedingsstoffen. Probeer het zelf eens!

Een masker van melk en gelatine om mee-eters te verwijderen

Dit masker van melk en gelatine is een natuurlijk remedie. Het ondersteunt de eliminatie van mee-eters, dode huidcellen en andere onzuiverheden. Dit houdt in, alles dat zich op het huidoppervlak opstapelt.

De combinatie van ingrediënten waar dit masker uit bestaat, zorgt ervoor dat de activiteiten van je zweetklieren in balans blijven. Dit is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je lichaam minder zweet aanmaakt.

Dit masker bevat vitamines, mineralen en antioxidanten die de schoonheid van de huid ondersteunen. Dit doet het door de vroegtijdige verschijning van rimpels en problemen als acne te voorkomen.

Door dit masker regelmatig op je huid aan te brengen, zorg je ervoor dat je huid glad en gehydrateerd blijft. Dit komt doordat dit masker een soortgelijke werking heeft als andere exfoliërende producten die hetzelfde doeleinde hebben.

De voordelen van gelatine

Gelatine

Gelatine is een natuurlijk ingrediënt dat met name gebruikt wordt in de keuken als basis voor toetjes en om sommige gerechten iets dikker te maken.

Het staat bekend om het hoge gehalte essentiële voedingsstoffen dat het bevat, met name eiwitten. Deze voedingsstoffen voorzien je lichaam van een hoop gezondheidsvoordelen.

Wat sommige mensen niet weten, is dat gelatine ook gunstig is voor de huid. Niet alleen omdat het het regeneratieproces van de huid ondersteunt, maar ook omdat het het collageengehalte van de huid in stand houdt. Hierdoor kan het helpen om vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen.

Gelatine heeft verstevigende, zuiverende en hydraterende eigenschappen. Dankzij deze eigenschappen kan gelatine helpen om je huid egaler te maken en tegelijkertijd de viezigheid die zich in je poriën opstapelt, te verwijderen.

Dit is grotendeels te danken aan de dikke textuur. Gelatine blijft zonder problemen aan de huid plakken. Tegelijkertijd helpt het om mee-eters makkelijker en veiliger te verwijderen.

De voordelen van melk

Melk

Door regelmatig melk op je huid aan te brengen, zorg je ervoor dat de pH-waarde van je huid in balans blijft. Daarnaast helpt het ook om de overtollige aanmaak van talg te verminderen en de opeenstapeling van dode huidcellen tegen te gaan.

Het hoge gehalte melkzuur dat melk bevat, alsook de vele vitamines en mineralen, bevorderen het cellulaire regeneratieproces. Bovendien reinigt het de poriën.

De verfrissende werking van melk is perfect om irritatie en roodheid te verminderen. Dit geldt vooral voor mensen die last hebben van chronische acne.

Hoe maak je dit masker van melk en gelatine?

Masker van melk en gelatine

Dit masker van melk en gelatine is vrij eenvoudig om te maken. Bovendien is het erg goedkoop als je het vergelijkt met de producten die je in de winkel kunt kopen om deze huidproblemen tegen te gaan.

Dit masker kan gebruikt worden voor alle huidtypes. Dit komt doordat het geen veranderingen veroorzaakt in de pH-waarde van je huid en bovendien wordt je huid er ook niet droog van.

Het kan ook gebruikt worden als aanvulling op andere exfolianten, omdat het helpt om dode huidcellen te verwijderen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels smaakloze gelatine
  • 4 eetlepels melk

Instructies

  • Doe de smaakloze gelatine in een bakje dat in de magnetron kan. Voeg hier vervolgens de vier eetlepels melk aan toe.
  • Doe het mengsel in de magnetron en laat het tien tot vijftien seconden opwarmen.
  • Kijk daarna even of het masker koud genoeg is om op je huid aan te brengen. Zo ja, verdeel het dan evenredig over je gezichtshuid.
  • Als je liever hebt dat het masker iets dunner is en makkelijker aangebracht kan worden, voeg dan iets meer melk toe.

Hoe je dit masker gebruikt

  • Haal eerst je make-up van je gezicht. Maak je gezicht schoon met warm water en een neutrale zeep.
  • Verdeel vervolgens het masker over je hele gezicht. Zorg ervoor dat je extra aandacht schenkt aan de delen van je gezicht waar je last hebt van mee-eters.
  • Laat het masker veertig minuten opdrogen en trek het dan voorzichtig van je gezicht. Begin bij de randjes en werk dan voorzichtig naar binnen toe.
  • Na afloop is het verstandig om de behandeling af te ronden door je gezicht in te smeren met een goede gezichtscrème of vochtinbrengende tonic.
  • Gebruik dit masker maximaal drie keer per week.

Ben je klaar om dit masker zelf eens te proberen? Als je merkt dat die vervelende mee-eters je gezichtshuid steeds minder aantrekkelijk beginnen te maken, probeer dan dit masker eens en zeg voorgoed vaarwel tegen dit hardnekkige probleem! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.