Hoe maak je toner voor je gezicht met rijstmelk

Rijstmelk is een hypoallergene toner, die kan helpen bij het kalmeren van huidirritaties. Het verwijdert ook onzuiverheden, bestrijdt acne en verwijdert overtollige olie.
Hoe maak je toner voor je gezicht met rijstmelk

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Vandaag gaan we praten over hoe je een toner  met rijstmelk voor je gezicht kan maken. Heeft iemand van jullie al gehoord over de voordelen van deze drank? Nou, als je nog niets weet over rijstmelk is vandaag de dag waarop je iets nieuws kunt leren. We nodigen je dan ook uit om met ons enkele van de vele voordelen te ontdekken.

Er zijn heel wat mensen die beweren dat rijstmelk gebruikt kan worden als een buitengewone, natuurlijke anti-verouderingscrème. Rijstmelk is een van de grote geheimen voor een mooie huid onder Aziatische vrouwen, en in aanvulling daarop is het makkelijk zelf te maken en relatief goedkoop.

Wij laten je zien hoe je een toner met rijstmelk kan maken, dus blijf lezen!

De voordelen van rijstmelk

 • Wanneer je rijstmelk gebruikt als een toner reinigt het je huid op een zachte wijze, het verwijdert onzuiverheden zoals mee-eters, het bestrijdt acne, en het vermindert overtollige gezichtsolie en glans. Het is een hypo-allergene toner, wat betekent dat het kan helpen bij het verzachten van de geïrriteerde of rode huid.
 • Rijstmelk bevat ook inositol, wat de gezonde groei van cellen bevordert en een goede doorbloeding stimuleert. Het draagt bij tot vermindering van de verschijning van grote poriën en geeft je gezicht een meer vitale uitstraling.
 • Het aanbrengen van rijstmelk op het gezicht helpt ook bij het verwijderen van vlekken die veroorzaakt worden door de zon of hormonale veranderingen. Het fungeert als een natuurlijk samentrekkend middel en het is rijk aan niacine (vitamine B3) en het heeft een zacht blekend effect op de huid zonder verdere nadelige gevolgen.
 • Voor mensen die last hebben van een huidaandoening bekend als rosacea, is rijstmelk een uitstekende keuze om de geïrriteerde huid te kalmeren en roodheid te verminderen.

Hoe maak je rijstmelk om te gebruiken als toner?

Rijst

Zoals we al hebben gezegd is rijstmelk zeer eenvoudig te bereiden en het kan heel goedkoop zijn, want je kunt het maken met behulp van ingrediënten die je meestal al in huis hebt. Alles wat je nodig hebt om rijstmelk te maken is:

 • Een geschikte kom voor het mengen van de rijst en water – hij moet een deksel hebben.
 • Een half kopje rijst, bij voorkeur biologisch.
 • Een kopje water, gedistilleerd is het beste.
 • Een vergiet of zeef.

Aanwijzingen

 • Zodra je alles klaar hebt staan, combineer dan de rijst en water in je kom. Laat het ‘s nachts overdekt trekken. Dan zeef je de vloeistof met het vergiet – en dat is het!
 • Een andere manier om deze toner sneller te bereiden is om de rijst in water te koken en dan de vloeistof te zeven. Je zult precies hetzelfde resultaat krijgen.
 • Dit mengsel zal tussen de één en twee weken meegaan als je het op een geschikte plaats bewaart.
 • Om de toner toe te passen, bevochtig je slechts een watje met de rijstmelk en pas je het royaal toe op je gezicht en hals. Het zal langdurige voordelen bieden voor je huid en je zult merken dat hij gladder, olievrij en helderder wordt.

Andere toepassingen voor rijstmelk

Haren Wassen

Deze op water gebaseerde rijsttoner kan ook worden gebruikt op het haar. Mensen die het hebben geprobeerd zeggen dat het het haar een unieke glans en ongeëvenaarde gladheid geeft. Breng het na het wassen aan en laat het een paar minuten zitten voordat je het uitspoelt.

Misschien ook interessant om te lezen:
Je haar hydrateren en verzorgen met 5 natuurlijke maskers

Aanbevelingen

 • Onthoud dat je, om het meeste uit deze rijstwatertoner te halen, je huid elke dag grondig moet reinigen en alle make-up moet verwijderen.
 • Je kan het beste je huid regelmatig scrubben om de dode huidcellen en onzuiverheden die invloed kunnen hebben op de gezondheid van je huid te verwijderen.
 • Een rijstmelktoner kan een goede bondgenoot zijn in de strijd tegen vroegtijdige veroudering, op voorwaarde dat je het gebruik ervan combineert met een gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en goede gewoonten die zullen helpen je huid er langer jong uit te laten zien.
 • Vergeet niet dat om alle voordelen van deze krachtige toner te krijgen, je hem regelmatig zou moeten gebruiken. Je moet altijd eerst je gezicht wassen. 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.