Hoe je huid verjongen en gehydrateerd houden?

Een jonge stralende huid is de wens van velen. Zou het niet fijn zijn als we onze huid er echt jaren jonger uit konden laten zien?
Hoe je huid verjongen en gehydrateerd houden?

Laatste update: 28 april, 2019

Regelmatige gezichtsbehandelingen, gezichtscrèmes, anti-verouderingscrèmes, maskers, natuurlijke middelen; mensen die gefocust zijn op het onderhouden van hun huid zullen echt alles proberen. Maar hoe maak je je huid nu echt jonger en hoe hou je hem gehydrateerd?

Ook al lijkt het niet waar te zijn, toch is de makkelijkste en meest essentiële manier om dit doel te bereiken een diepe nachtrust van minstens 8 uur. Een goede nachtrust is trouwens niet alleen goed voor je huid, maar ook je fysieke en emotionele welzijn zal er door verbeteren.

Door goed te slapen zul je de voordelen voor je huid ook veel sneller gewaar worden. In dit artikel leren we je hoe je je huid een natuurlijke glans kan geven en kan verjongen, gewoon terwijl je slaapt.

Laat je huid ademen

Het eerste wat je nooit mag vergeten is je gezicht elke avond voor het slapen gaan grondig te wassen. Dit verwijdert vuiligheid die zich in je huid heeft genesteld. Het opent ook de poriën van je huid en laat het ademen.

Wanneer je je gezicht niet elke avond wast, zal je huid gevoeliger zijn voor acne en rimpels. Gesloten poriën verhinderen namelijk dat collageen gevormd wordt in de huid. Dit collageen is nodig om je huid er jonger te doen uitzien.

Hydrateer je huid voor je gaat slapen

slapen

Je huid kan opdrogen terwijl je slaapt. Hydrateer daarom je gezicht meteen nadat je het ‘s avonds gewassen hebt. Zo worden alle essentiële oliën in je huid bewaard.

Het zal je huid verder ook zacht en gehydrateerd houden. Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt zal je stralen.

Vestig ook aandacht op je lippen

Een van de meest opvallende karakteristieken aan je gezicht zijn je lippen. Droge en gebarsten lippen zien er niet mooi uit. De beste remedie voor gevoelige lippen is er elke avond met een zachte tandenborstel over te wrijven.

Dit gaat droge en gebarsten lippen tegen en maakt ze zacht en weerbaar.

Crème rond je ogen

crème-ogen

Een andere belangrijke stap om voor het slapen gaan je huid te verzorgen, is een goede crème onder je ogen aan te brengen. Dit zal helpen wallen en rimpels te voorkomen. Omdat de huid onder je ogen een heel stuk dunner is dan elders op je lichaam, is het belangrijk speciale crèmes voor de ogen te gebruiken.

Deze zijn speciaal ontworpen voor deze delicate gebieden. Breng de crème in zachte cirkelvormige bewegingen aan.

Zachte peeling

Peeling van je huid is essentieel. Bij het hard wrijven over je huid maakt je hem echter gevoeliger en een gevoelige huid is meer onderhevig aan schade en ook zonnestralen zullen er een schadelijker effect op hebben. Peel dus zachtjes en doe dit bij voorkeur ‘s avonds om meer schade te vermijden.

Handen en voeten

voeten

Wanneer je je huid wil verzorgen, moet je niet enkel aandacht besteden aan je gezicht en hals: ook je handen en voeten zijn belangrijk. Breng hydraterende bodycrème aan op je handen, armen, benen en voeten om te vermijden dat ze uitgedroogd en ruw worden. Sokken aandoen vooraleer naar bed te gaan is ook een goed idee.

De druk ervan helpt namelijk de bloedcirculatie te stimuleren, wat onder andere stress vermindert. Je houdt je lichaam dus niet alleen gehydrateerd, maar je zorgt er ook voor dat je jezelf revitaliseert en dat je moeheid bestrijdt.

Het bevordert bovendien een goede nachtrust, wat op zijn beurt opnieuw je huid verjongt.

Slaap niet op je buik

Op je buik slapen, of met je gezicht op het kussen, zal je meer rimpels geven en het verouderingsproces versnellen. Ook al voel je je comfortabel in deze positie, is het beter dit te vermijden. Dergelijke posities verhinderen trouwens ook de bloedcirculatie en zullen je gezicht bijgevolg gezwollen en moe maken.

Indien mogelijk slaap je het beste op je rug.

Maskers voor het slapen

Als je geen tijd hebt voor een peeling of het correct hydrateren van je huid voor je gaat slapen, kan je ervoor kiezen te slapen met een gezichtsmasker. Dit zal je gezicht hydrateren en helpen je poriën te openen. Voor een optimaal resultaat was je je gezicht ‘s ochtends met koud water. Ook interessant voor jou

3 antioxidant-sapjes om vroegtijdige veroudering tegen te gaan
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
3 antioxidant-sapjes om vroegtijdige veroudering tegen te gaan

We beginnen met verouderen vanaf het moment dat we geboren worden. Met antioxidant-sapjes kun je de tekenen van de tijd zo veel mogelijk beperken.