Hoe wratten op een natuurlijke manier verwijderen?

Wratten komen vooral voor op de handen en voeten. Maar ze kunnen ook op andere plaatsen zitten. Bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad. Maar hoe kom je er vanaf?
Hoe wratten op een natuurlijke manier verwijderen?
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Wratten zijn een soort huidgezwellen die ontstaan door een virus. Wratten kunnen erg verschillen in kleur en omvang. Meestal komen ze voor aan de handen, voeten en nek, maar ze kunnen eigenlijk op elke plaats op het lichaam voorkomen.

Ook al zijn ze niet kwaadaardig en zijn ze volledig ongevaarlijk voor onze gezondheid, toch geven ze de persoon die ze heeft vaak een oncomfortabel en onzeker gevoel.

Je kan wratten op je huid echter behandelen met verschillende toepassingen.

Knoflook: een effectieve remedie tegen wratten

Knoflook is eerst en vooral een erg gezonde optie om aan je dieet toe te voegen. Maar het heeft bijvoorbeeld ook eigenschappen die je helpen om wratten te verwijderen.

Breng de knoflook direct op de aangedane plaats aan door een teentje knoflook te pletten totdat je een dikke pasta krijgt, die je op de wrat kan aanbrengen. Bedek het daarna met een schoon verband en laat het de hele nacht inwerken.

Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, verwijder dan de knoflook en reinig de aangedane regio. Herhaal dit proces iedere nacht totdat de wrat volledig uitgedroogd is en afvalt.

De knoflook zal er ook voor zorgen dat zich geen nieuwe uitwasjes op deze plaats zullen vormen.

Knoflook

Knoflook werkt voor zowel kleine als grote wratten. Voor deze laatste kan het wel één of twee maanden duren voordat ze verdwijnen. Heb dus geduld en zet door.

De methode met tape

Deze methode werkt voor iedereen, ook voor kinderen. Tape gewoon een stukje plakband op de wrat gedurende zes dagen. Hierna verwijder je de tape en laat je de wrat enkele minuten in water weken.

Schrob vervolgens zachtjes met een nagelvijl of puimsteen tegen de wrat om de dode cellen te verwijderen. Breng dan een nieuw stukje tape aan en herhaal het proces totdat de wrat volledig verdwenen is (wat enkele maanden kan duren).

Bananenschil

Banaan

Omdat bananenschil salicylzuur bevat, kan het helpen om wratten uit te drogen. Snijd een stukje van de schil van de banaan en plaats het met de binnenkant op de wrat. Bevestig het met een beetje tape.

Doe dit voor je ‘s avonds gaat slapen. Ververs het verband één of twee keer per dag en blijf dit herhalen tot de wrat volledig weg is.

Citroensap

Enkele keren per dag citroensap aanbrengen op de aangedane plaats kan helpen om de wrat te verwijderen. Bevochtig een wattenbolletje met wat citroensap en plaats het gedurende enkele seconden op de wrat. Herhaal drie tot vier keer per dag totdat de wrat helemaal uitgedroogd is, zwart wordt en afvalt.

Foto’s met dank aan Fortimbras en robin_24


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Mousavi, Z. B., Mehrabian, A., Golfakhrabadi, F., & Namjoyan, F. (2018). A clinical study of efficacy of garlic extract versus cryotherapy in the treatment of male genital wart. Dermatologica Sinica. https://doi.org/10.1016/j.dsi.2018.06.007

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.