Wratten op de vingers verwijderen met vijf natuurlijke middelen

In dit artikel laten we je vijf van de beste natuurlijke middelen zien om van wratten op de vingers af te komen. Het kost niet veel tijd als je vijgensap, knoflook, alsem, bananen of appelazijn gebruikt.
Wratten op de vingers verwijderen met vijf natuurlijke middelen
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Elena Martínez Blasco

Laatste update: 17 november, 2022

Als je wratten op de vingers wilt verwijderen, kun je conventionele middelen gebruiken door naar de huisarts te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om natuurlijke middelen te gebruiken, hoewel die misschien wat meer geduld vereisen. Maar ze hebben geen bijwerkingen en zijn bovendien niet duur.

Standaardbehandelingen tegen wratten op de vingers

Praat met een dermatoloog als je de wrat meteen wilt verwijderen. De drie meest voorkomende behandelingen zijn:

 • bevriezen
 • wegbranden
 • verwijderen met een laser 

De methode die je het best kunt gebruiken is afhankelijk van de plaats van de wrat. De meeste wratten bevinden zich op de vingers.

Het is belangrijk om ze zo snel mogelijk te verwijderen, zelfs als ze niet ernstig lijken te zijn. Op die manier zullen ze zich niet verspreiden over de rest van je lichaam of een ander persoon, vooral op de handen en vingers.

Wrat bevriezen

Wratten op de vingers verwijderen met vijf natuurlijke middelen

1. Vijgensap

Vijgensap is een eeuwenoude en effectieve remedie tegen wratten op de vingers. De beste is nog wel dat het niets kost. Maar niet iedereen heeft toegang tot een vijgenboom. Je kunt het witte sap onttrekken door een vijg te plukken van een vijgenboom. Het is plakkerig en bevat onder andere latex.

 • Breng een druppel van het sap aan op de wrat en bedek hem met een gaasje, zonder dat je dit aandrukt. Laat het acht uur intrekken.

Gebruik iedere keer een nieuwe, versgeplukte vijg. Gebruik dit middel een week lang totdat de wratten op de vingers verdwenen zijn.

2. Knoflook

Knoflook tegen wratten

Knoflook is een van de meest gebruikte natuurlijke middelen om wratten van de vingers te verwijderen. Je kunt er makkelijk aankomen en het heeft geen bijwerkingen, zoals de meeste chemische behandelingen. Knoflook is een zeer effectief antibioticum en ontsmettingsmiddel.

 • Snijd een klein stukje van de knoflook af, dezelfde grootte als de wrat. Dit is belangrijk, want knoflook is zo krachtig dat het de gezonde huid om de wrat heen kan irriteren.
 • Breng het stukje knoflook aan op de wrat en houd het daar met een pleister. Verwissel het iedere 24 uur totdat de wrat verdwenen is.

3. Appelazijn

Appelazijn is een middel dat je overal voor kunt gebruiken. Het wordt in veel gezondheids- en schoonheidsbehandelingen gebruikt en bovendien is het ook goed voor de hygiëne.

De zuren en enzymen van azijn beschikken over reinigende eigenschappen die goed zijn tegen wratten. Daarom kun je ze makkelijk en effectief verwijderen.

 • Doop een watje in appelazijn en breng het aan op de wrat voordat je naar bed gaat.
 • Doe er een pleister op zodat je het er niet af kunt wrijven.
 • Was je huid de volgende ochtend, en herhaal de behandeling die avond opnieuw.

4. Bananenschil

Voordat je een bananenschil weggooit, moet je weten dat ze over hele goede eigenschappen beschikken. Ze bevatten salicylzuur, waardoor ze een goed middel zijn tegen wratten. Je hebt een bananenschil nodig die niet te groen is, maar ook niet te rijp.

 • Wrijf het binnenste gedeelte van de schil op de wrat, meerdere keren per dag.
 • Houd het ‘s nachts op de wrat met een pleister.

Dit middel zou binnen een paar dagen moeten werken.

Bananenschil

5. Alsem

De Chinese geneeskunde gebruikt een eeuwenoude remedie, die bekend staat als moxibustie of moxa, om wratten op de vingers en het lichaam te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een soort van cylinder gemaakt van gedroogd alsemhout, en die dichtbij de huid wordt gehouden om een lokale hitte te creëren. Bovendien kan het gebruikt worden tegen een aantal medische condities.

Deze methode kan ook worden gebruikt om wratten bijna meteen te verwijderen. Maar alleen een professional in de Chinese geneeskunst zou dit moeten doen. Het voordeel is dat het veel minder agressief is dan de standaard medische methoden.

Nu heb je geen excuus meer om die wratten op de vingers niet te verwijderen, met behulp van een van deze natuurlijke middelen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.