Appelazijn om af te vallen, werkt dat?

23 januari 2018
Wist je dat appelazijn een goede bondgenoot kan zijn om honger te bestrijden? Hierdoor zul je minder snacken tussen de maaltijden door. Het gevolg is dat je gaat afvallen. Leer hier meer over in dit artikel. 

Appelazijn is een product dat vele gezondheidsvoordelen biedt. Het komt op dit moment weer in de mode als een natuurlijke remedie. Appelazijn om af te vallen kan een heel goed hulpmiddel zijn.

Enkele eigenschappen van appelazijn

Met dank aan de azijnzuur die het bevat, is appelazijn een uitstekende reiniger van de darmen. Het kan je helpen om constipatie te behandelen.

De bacteriën die gas en andere problemen in ons lichaam veroorzaken kunnen niet overleven nadat ze in contact zijn gekomen met appelazijn.

Mensen die lijden aan een langzame spijsvertering zullen een duidelijke verbetering opmerken als ze deze remedie gaan gebruiken. Dat zelfde geldt voor mensen die de neiging hebben om een opgeblazen buik te krijgen.

Deze natuurlijke remedie kan ons helpen om volume te verliezen. Appelazijn om af te vallen is dus echt mogelijk. Ook helpt het om een zwaar gevoel te verminderen.

Een ander belangrijk voordeel van appelazijn is het hoge gehalte aan kalium. Dat helpt bij het onder controle houden van je pH waarden.

Dit is de reden dat we verlichting krijgen bij gevoelens van uitputting, duizeligheid, krampen etc.  Tegelijkertijd heeft appelazijn een zuiverende werking. Als toegevoegde bonus levert het ook nog eens mineralen.

Je kunt dus stellen dat je door appelazijn te gebruiken je lichter gaat voelen en het geeft je het gevoel dat de gezondheid van je spijsvertering in orde is.

Hoe gebruik ik appelazijn om af te vallen?

appelazijn

Ingrediënten

 • 1 eetlepel appelazijn (5 ml)
 • ½ kop water (100 ml)

Bereiding

 • Doe de eetlepel appelazijn in de halve kop water en roer dit goed door.
 • Als je dit te sterk vindt, kun je het zoeten met een beetje honing of suiker.
 • Onthoud dat dit alleen werkt met appelazijn. Wijnazijn heeft niet dezelfde eigenschappen en levert dus ook niet dezelfde voordelen op.

Enkele risico’s  van appelazijn

Azijn als remedie brengt wel enkele risico’s met zich mee.  Het is belangrijk dat je bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt, voordat je het gaat gebruiken.

Een van de risico’s is dat appelazijn kan reageren met bepaalde medicatie. Dat kan een gevaar opleveren voor mensen met aandoeningen zoals diabetes.

 • Het is altijd noodzakelijk om azijn aan te lengen met water. Op die manier worden de ongewenste effecten op het lichaam verminderd.
 • Azijnzuur bevat een zeer agressief bestanddeel dat potentieel zeer gevaarlijk kan zijn.
 • Daarnaast kan azijn het glazuur van je tanden aantasten. Bovendien kan het een branderig gevoel in je mond en je slokdarm geven.
 • Tot slot kan azijn onopzettelijk ingeademd worden. Als het in de longen komt kan het daar ernstige schade aanrichten. Het is dus zaak om dat te voorkomen.

Voordelen van appelazijn

 • Het gebruik van appelazijn om af te vallen is een ideale methode. Maar je moet het niet te vaak nemen.
 • Zoals we reeds hebben aangegeven kun je appelazijn om af te vallen gebruiken, maar ook om gewichtstoename te bestrijden.
 • Bovendien vermindert appelazijn je eetlust. Als we een paar eetlepels voor iedere maaltijd nemen, zullen we een vermindering in het hongergevoel waarnemen. Daardoor vermindert de drang om te overeten.
 • Tot slot is appelazijn een ideaal product om je huid te verzorgen. Het helpt om de huid gehydrateerd te houden. Bovendien helpt het de huid om de elasticiteit te herstellen.

Met dank aan de aanwezigheid van vitamine A, heeft appelazijn vele positieve effecten. Het kan een droge huid verlichten. Daarnaast verzorgt het alle slijmvliezen in ons lichaam, met name de slijmvliezen van de ogen.

Mensen die een dieet volgen en last hebben van een droge huid zullen het een zeer behulpzaam product vinden.

Het op de lege maag nemen van appelazijn om af te vallen

azijn

Ons lichaam krijgt de gehele nacht lang geen voedsel. Als we wakker worden neemt het dan ook snel het eerste product dat we tot ons nemen op.

Dit is de reden dat het op de lege maag nemen van appelazijn de volgende resultaten oplevert:

 • Stimulatie van het ontgiften van het colon.
 • In balans brengen en houden van het lymfatisch stelsel. Daarnaast draagt het ook bij aan een goede bloedcirculatie zonder obstakels.
 • Verlaging van de arteriële of slagaderlijke bloeddruk, de slechte cholesterol (LDL) en de triglyceridenspiegels.
 • Voorkomen van het samentrekken van de bloedvaten. Dit is mogelijk doordat de appelazijn de stikstof monoxidespiegels verhoogt.
 • In balans brengen en houden van de alkalinebalans. Dit is van essentieel belang om de effecten van zuurbranden die zo vaak optreden na het eten teniet te doen.