De geweldige voordelen van een eetlepel appelazijn

· 8 mei 2016

Heb je een fles appelazijn in huis? Deze vloeistof is niet alleen geweldig als dressing voor salades, maar ook als een traditionele medicinale remedie met veel toepassingsmogelijkheden buiten de keuken.

De voordelen van deze azijnsoort komen voornamelijk voort uit de aanwezigheid van een bepaalde soort bacteriën die helpen om voor je lichaam te zorgen, voor een ontgifting zorgen en je spijsvertering verbeteren. Naast dit gegeven is appelazijn ook rijk aan calcium, kalium, magnesium, koper en ijzer… Het heeft een hoop eigenschappen die het een uitstekende bron maken die al sinds de oudheid gebruikt wordt om verscheidene aandoeningen te behandelen.

Vandaag zullen we het hebben over appelazijn en alle voordelen waar je van kan profiteren door een eetlepel met een glas water te drinken.

Voordelen van appelazijn

Het is makkelijk om appelazijn in een supermarkt te vinden, maar je moet altijd proberen om de meest kwalitatieve en biologische variant te vinden, zodat je zeker weet dat het gezond is. Je kan het als een simpele dressing voor een salade gebruiken, maar het is ook een medicinale behandeling voor de meest voorkomende aandoeningen, dus het is belangrijk om de beste soort die je kan vinden te kopen.

Zodra je het in huis hebt, moet je weten dat een eetlepel appelazijn (20 ml) oplossen in een kopje water (200 ml) de beste manier is om van de eigenschappen te profiteren. Wil je te weten komen wat het voor je kan doen?

1. Voordelen van appelazijn op een lege maag

Appel en Appelazijn

Het is zo’n zes tot acht uur geleden dat je gegeten hebt en je lichaam is er nu klaar voor om voedingsstoffen te absorberen waar je je dag goed mee kan beginnen, die je lichaam kunnen helpen om soepel te functioneren en gezonder de dag door te komen.

Een glas water met appelazijn op een lege maag kan al het volgende doen:

 • Het colon en de darmen ontgiften om de spijsvertering te verbeteren. Appelazijn is een natuurlijke tonic die het lichaam helpt om voedingsstoffen van voedsel beter te absorberen, zonder darmgas of een opgeblazen gevoel te veroorzaken tijdens de spijsvertering.
 • Bevordert de verwijdering van giftige stoffen uit het lichaam.
 • Verbetert het functioneren van het lymfestelsel en de bloedstroom, om zodoende giftige substanties en overtollig vet te verwijderen.
 • Vermindert een hoge bloeddruk en verlaagt triglyceridenwaarden.
 • Brengt de pH van het lichaam in balans, een effect dat vergelijkbaar is met dat van citroensap.

2. Voordelen van appelazijn voor elke maaltijd

Buikvet

Een van de bekendste voordelen van appelazijn is het bevorderen van gewichtsverlies. Uiteraard moeten we het zien als ‘een aanvulling’ op een normaal gewichtsverliesschema om van die ongewenste extra kilo’s af te komen, wat inhoudt dat je ook een gebalanceerd dieet moet volgen en voldoende moet bewegen.

 • Een voedingsdeskundige zal je vertellen dat appelazijn je metabolisme zal versnellen. En omdat het rijk is aan vitamine B6 en lecithine verbrandt het vet, terwijl tegelijkertijd gezorgd wordt voor een aantal van de essentiële lichaamsfuncties.
 • Om te profiteren van deze azijn voor gewichtsverlies moet je een eetlepel in een kopje met water oplossen voor de lunch en het avondeten. Doe dit tien dagen achter elkaar en neem dan een week pauze, voordat je de procedure nog eens tien dagen herhaalt. Consumeer niet meer dan deze hoeveelheden, want te veel appelazijn drinken kan meer problemen dan genezing veroorzaken. Neem maar twee eetlepels per dag!

3. Appelazijn voor een slechte adem

Mond

Ben je ooit wakker geworden met een slechte smaak in je mond? Merk je op dat je adem vandaag niet zo geweldig is? Maak je geen zorgen, want appelazijn kan je helpen! Let goed op wat je nodig hebt om dit probleem op te lossen:

Wat heb je nodig?

 • ½ theelepel appelazijn (10 ml)
 • ½ kopje water (100 ml)

Hoe maak het het?

Los de appelazijn op in water en gorgel met het mengsel. Houd het tien seconden in je mond zonder door te slikken, spuug het uit en neem nog een slok. Je zal direct resultaat bereiken!

4. Appelazijn voor acne

Acne

Ben je gefrustreerd en moe omdat het niet lukt om van die vervelende acne af te komen? Heb je er gedurende een bepaalde periode last van, zoals bijvoorbeeld tijdens PMS? Nou, aarzel dan niet om deze simpele remedie te gebruiken. Het is een uitstekende behandeling die helpt om je huid schoon te maken, terwijl de bacteriën, dode huid en giftige stoffen die je poriën verstoppen geëlimineerd worden.

Wat heb je nodig?

 • 1 eetlepel appelazijn
 • 2 eetlepels water (40 ml)

Hoe maak je het?

Het is zo simpel. Meng gewoon de appelazijn en water en dompel een wattenschijfje in het mengsel. Wrijf deze behandeling over je gezicht in de ochtend en voor het slapen gaan. Laat het tien minuten zitten en spoel je gezicht vervolgens af met koud water voordat je je normale bevochtigingscrème aanbrengt.