Tips om een slechte adem onder controle te houden

Wist je dat er erg veel mensen in de wereld zijn die last hebben van een aandoening die halitose heet? Nou, dat is dus wel zo! Halitose, in de volksmond ook wel “slechte adem” genoemd, is één van de meest voorkomende en ongemakkelijke aandoeningen, maar gelukkig is deze aandoening niet zo moeilijk te behandelen.

Bij de meeste mensen kan een slechte adem al worden verholpen door een goede mondhygiëne. Bij andere mensen is de aandoening echter het gevolg van de slechte gewoontes die ze er in hun dagelijkse leven op na houden. Iemand die rookt, bijvoorbeeld, zal automatisch meer aanleg hebben voor een slechte adem. Bij een roker is de adem bovendien vaak doordrenkt met de geur van tabak, een geur die zeker voor de meeste mensen onaangenaam is. Er zijn ook voedingswaren die voor een slechte adem kunnen zorgen, met name producten die een sterke geur of smaak hebben, zoals onder andere uien, knoflook en azijn.

Een andere oorzaak van slechte adem kan een lage speekselproductie zijn, hier krijg je namelijk een droge mond van, waardoor er een onaangename geur onstaat. Als laatste kan het zo zijn dat je een slechte adem hebt doordat je te weinig koolhydraten eet. In dit artikel zullen we een paar simpele en makkelijk na te leven tips met je delen die je kunnen helpen een slechte adem te behandelen. Let wel, houd je er slechte gewoontes op na, zoals roken, en wil je toch echt van je slechte adem af, dan zou je om te beginnen eerst je slechte gewoontes moeten vervangen door goede.

Maak je mond goed schoon

tandenpoetsen

Halitose verdwijnt in de meeste gevallen zodra er sprake is van een goede mondhygiӫne. Poets daarom goed je tanden, wangen, tandvlees en tong, en vergeet niet eerst te flossen! Spoel je mond het liefst na het poetsen ook nog even met wat mondwater, zo zul je voor een langere tijd kunnen genieten van een fris mondgevoel en een aangename adem.

Vermijd sterk ruikend voedsel

Probeer zoveel mogelijk het soort voedsel dat een onaangename geur in je mond kan veroorzaken te vermijden. Ui en knoflook zijn hiervan bekende voorbeelden, maar sommige mensen hebben ook last van een slechte adem na het consumeren van dingen zoals augurken, kool en koffie. Het is dus verstandiger zulke voedingswaren te vermijden als je een frissere adem wilt hebben en halitose wilt behandelen.

Eet citrusvruchten

citrusvruchten

Probeer meer dingen te eten die de speekselproductie bevorderen. Hier zal je mond namelijk nat van worden, waardoor halitose veel minder makkelijk te bemerken zal zijn. Zo zijn bijvoorbeeld citrusvruchten zoals sinaasappel, grapefruit, citroen en mandarijn erg goed bij het versterken van de aanmaak van speeksel. Probeer ook zoveel mogelijk het eten van droge producten zoals crackers, toastjes of noten te vermijden. Dit soort producten blijven namelijk gemakkelijk aan je gehemelte kleven, wat na een tijdje voor een onaangename geur zorgt.

Drink veel water

Ook het voortdurend drinken van water zal je helpen een frisse adem te behouden. Water drinken stimuleert namelijk de speekselproductie en zorgt ervoor dat je mond wordt schoongespoeld van de bacterieӫn en infecties die een slechte adem veroorzaken.

We hopen dat de tips die we in dit artikel met je hebben gedeeld je zullen helpen om je slechte adem effectief aan te pakken. Of misschien kun je met de tips wel iemand anders helpen die met een halitose probleem rondloopt en op zoek is naar oplossingen. Onthoud dat het hoe dan ook belangrijk is om een goede hygiӫne te onderhouden. Dit geldt overigens niet alleen voor de mond, maar voor elk deel van het lichaam.

Categorieën: Natuurlijke middelen Tags:
Bekijk Ook