Verlaag je bloeddruk zonder medicijnen

7 maart 2016

Een hoge bloeddruk is een ernstige aandoening en kan, indien onbehandeld, leiden tot grotere problemen, zoals een hartaanval, problemen met het cardiovasculaire systeem en in de meest ernstige gevallen zelfs tot de dood. Om dit gezondheidsprobleem onder controle te houden is er doorgaans medische zorg nodig, maar er bestaan ook enkele manieren om je bloeddruk zonder de hulp van medicijnen te verlagen.

Mensen die last hebben van een hoge bloeddruk zullen enkele gewoontes moeten veranderen om ervoor te zorgen dat ze een gezondere leefstijl hebben. Op deze manier kunnen problemen met de bloeddruk worden voorkomen en onder controle worden gehouden. In dit artikel zullen we je daarom een paar tips geven zodat je zonder medicijnen je bloeddruk kunt verlagen.

Bereid je maaltijden zonder zout

Mensen die last hebben van een hoge bloeddruk zouden hun inname van zout of natrium moeten beperken. Dit veelgebruikte ingrediënt kan namelijk vochtretentie veroorzaken, waardoor het bloedvolume groter wordt. Wanneer het bloedvolume groter is, moet het hart harder pompen om dit extra volume door het lichaam te laten stromen, het gevolg hiervan is een hoge bloeddruk. Onthoud dat veel producten en voedingsmiddelen die je kunt kopen bij de supermarkt ook zout bevatten.

Vermijd verwerkt voedsel

Verwerkt Voedsel

Verwerkt voedsel bevat grote hoeveelheden natrium, wat een negatieve invloed kan hebben op mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Verwerkt voedsel is over het algemeen niet gezond, voor niemand niet, en bevat veel chemicaliën die het lichaam op verschillende manieren ernstig kunnen aantasten. Als je gediagnosticeerd bent met een hoge bloeddruk, vermijd dan voedsel uit blik, verwerkte vleeswaren, dressings en sauzen, gebak en ander verwerkt voedsel.

Beweeg regelmatig

Bewezen is dat wanneer je regelmatig dertig minuten tot een uur beweegt, je bloeddruk wel 4 tot 8 mm kwik (mm Hg) kan dalen. Deze resultaten zijn direct meetbaar. Lichaamsbeweging zal je gezondheid op veel manieren verbeteren en in dit geval is het essentieel om je bloeddruk te handhaven. Regelmatige beweging is een preventief geneesmiddel en is sterk aanbevolen voor iedereen die te maken heeft met dit mogelijk ernstige gezondheidsprobleem. Raadpleeg wel eerst je dokter voordat je begint met een nieuw trainingsschema.

Andere natuurlijke middelen

Knoflook

Er bestaan verscheidene natuurlijke middelen die je kunnen helpen je bloeddruk te verlagen, waarmee je geweldige resultaten kunt behalen. Raadpleeg voordat je aan een homeopathische behandeling begint eerst even je dokter. Dit is vooral belangrijk wanneer je medicijnen slikt. Veel wetenschappelijke studies bevestigen dat je je bloeddruk daadwerkelijk kunt verlagen met alternatieve geneeskunde.

Een aantal van de beste natuurlijke middelen om je bloeddruk te verlagen zijn:

 • Co-enzym Q10
 • Omega 3
 • Visolie
 • Knoflook
 • Kurkuma
 • Gember
 • Cayennepeper
 • Olijfolie
 • Noten
 • Zilverkaars
 • Meidoorn
 • Magnesium
 • Chroom

Stop met roken

De prikkelende stoffen in sigarettenrook kunnen je bloeddruk aanzienlijk verhogen. Deze uiterst schadelijke gewoonte kan problemen met de bloeddruk verergeren en kan ernstige gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid. Het is absoluut niet makkelijk om te stoppen met roken, maar het is wel mogelijk. Met een enorme wilskracht en wat hulp van buitenaf ben je zeker in staat om van deze nare gewoonte af te komen.

Val af

Afvallen

Mensen die last hebben van overgewicht of obesitas leggen extra druk op hun hart en dit leidt onvermijdelijk tot problemen met de bloeddruk. Het handhaven van een gezond gewicht zal niet alleen wonderen doen voor je gevoel van eigenwaarde, maar is zelfs noodzakelijk om problemen met de bloeddruk te behandelen en voorkomen. Als er bij jou sprake is van overgewicht of obesitas, dan zul je om af te kunnen vallen een aantal gezondere gewoontes moeten aanleren of de hulp moeten inschakelen van een deskundige.

Verminder stress

Misschien denk je dat stress en angst niets met een hoge bloeddruk te maken hebben, maar het tegenovergestelde is waar. Wanneer je namelijk stress of angst ervaart, gaat je bloeddruk tijdelijk omhoog. Vaak is het moeilijk om deze emoties onder controle te houden, vooral als er factoren in je leven zijn die stress of angst opwekken. Gelukkig zijn er echter wel een paar manieren om deze negatieve emoties te verminderen, zodat je leefstijl gezonder wordt. Probeer tijd vrij te houden om te ontspannen, te mediteren of gewoon iets te doen waar je plezier aan beleeft. Deze tips zullen je helpen stress tegen te gaan, waardoor het geen probleem zal vormen voor je gezondheid.

Bekijk Ook