Een plasorgasme: een ongezonde trend

Er zijn veel manieren om seksueel genot te ervaren, maar een plasorgasme, de nieuwste rage op het gebied van seks, is een van de vreemdste. Bovendien kan het ook slecht voor je gezondheid zijn.
Een plasorgasme: een ongezonde trend
Diego Pereira

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Diego Pereira.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 03 mei, 2023

Een plasorgasme is een nieuwe en gevaarlijke vorm van vrouwelijk orgasme. Je hebt de term misschien nog nooit gehoord, of wellicht weet je het al van het bestaan af. Het is in elk geval belangrijk om meer te weten over deze bizarre trend. In wezen houdt het in dat je de drang om te plassen zo lang mogelijk moet weerstaan om een orgasme te bereiken.

Deze trend is recentelijk viraal gegaan op sociale netwerken. Het begon allemaal toen een gebruiker van het sociale netwerk van Reddit er iets over postte. De antwoorden kwamen snel en veel vrouwen bevestigden het fenomeen. Anderen gingen verder en legden uit dat ze opgelucht waren om te lezen dat ze niet alleen zijn.

Aan de andere kant vinden sommige andere vrouwen het een ongemakkelijke en pijnlijke ervaring. Er waren ook mannen die reageerden. Slechts een minderheid van hen beweerde genot te voelen.

Een plasorgasme, het vreemde orgasme

Een plasorgasme het vreemde orgasme

Voor veel vrouwen kan het uitstellen van plassen leiden tot seksuele opwinding en een daaropvolgend orgasme.

Een plasorgasme is geen abnormale reactie van het lichaam, volgens Patricia Geraghty, een specialist in de gezondheid van vrouwen. “Als de blaas te vol wordt, zet dit druk op alle organen er omheen en dat geldt ook voor de clitoris. Wanneer vrouwen dan urineren, verminderen ze deze druk. Dit leidt vervolgens tot een reactie die vergelijkbaar is met een seksueel orgasme.”

Andere theorieën suggereren dat alle spieren rond de urethra gespannen zijn om te voorkomen dat de urine naar buiten komt. Je voelt dus een gevoel van opluchting dat intenser kan zijn nadat je ze ontspant , omdat de urethra ook deel uitmaken van de erogene zone.

Wat zijn de gevaren van een plasorgasme?

Hoewel deze rage niet noodzakelijkerwijs als disfunctioneel wordt beschouwd, betekent dit niet dat een plasorgasme veilig of gezond is. Integendeel, het brengt veel en frequente risico’s met zich mee voor degenen die het beoefenen, opzettelijk of per ongeluk. Laten we een aantal van deze risico’s bekijken.

Nierinfecties

Nierinfecties

Wanneer urine langdurig wordt opgehouden, schiet de natuurlijke sterilisatie van de urinewegen soms tekort. De bacteriën in de blaas kunnen zich dan vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot een blaasontsteking die ook de urinewegen kan infecteren. Als de ontsteking verergert kan dit vervolgens nierinfecties veroorzaken en de nieren beschadigen.

Urine-incontinentie, prostaatzwelling en beschadigingen van de blaas en de urethra

Andere mogelijke problemen die kunnen worden veroorzaakt door een plasorgasme zijn onder andere:

  • urine-incontinentie
  • zwelling van de prostaat
  • blaas- en urethrale beschadigingen

De blaasspieren rekken meer uit dan normaal wanneer ze gevuld zijn met zoveel vocht. Wanneer dit vaak voorkomt, verliezen deze spieren hun kracht en elasticiteit. Ze blijven dan in een uitgerekte toestand, waardoor ze niet meer voldoende kunnen samentrekken om de urinestroom te reguleren.

Ook kan de druk op de zenuwen langs de urethra en de blaas het functioneren veranderen en ze gevoeliger maken. Wanneer dit gebeurt, reageren ze op elke stimulus, ongeacht hoe klein deze ook is.

Dit kan vervolgens leiden tot een constante aandrang om te plassen. Het is echter alleen het gevoel, omdat je blaas niet vol zit. Mogelijk komt er dan ook weinig urine uit je blaas als je naar de badkamer gaat.

In het geval van mannen die een plasorgasme proberen te krijgen kunnen er infecties van de blaas en urinewegen ontstaan. Ook kan het chronische zwelling in de nieren en een ontsteking van de prostaat veroorzaken.

Het is weliswaar zeer zeldzaam, maar door de overmatige druk kunnen de blaas en de urethra zelfs scheuren. Dit leidt op zijn beurt tot urineverlies in de buikholte, wat een gevaarlijke infectie kan veroorzaken. Het risico is nog groter als diegene die de urine ophoudt een klap krijgt of een plotselinge beweging maakt.

Veiliger manieren om van seks te genieten

Mensen die genieten van een plasorgasme doen dit omdat de druk hoogstwaarschijnlijk de meest gevoelige zenuwen van hun geslachtsorganen stimuleert. Deze zenuwen worden wellicht niet goed genoeg gestimuleerd tijdens hun seksuele activiteiten.

Er zijn echter veel andere, gezondere manieren om die zenuwen te stimuleren. Denk maar eens aan de volgende opties:

  • Verken de verschillende delen van je geslachtsdelen verkent terwijl je masturbeert.
  • Je kunt ook op zoek gaan naar externe stimuli. Deze kunnen zowel fysiek, visueel of zelfs auditief zijn. Geluiden kunnen ook een gevoel van opwinding veroorzaken en daardoor tot een grotere gevoeligheid van je zenuwen leiden.

Als je andere methoden hebt geprobeerd en desondanks geen bevredigd gevoel kunt krijgen, moet je misschien een arts of een seksuoloog raadplegen. Ze kunnen je mogelijk helpen om veiliger oplossingen te vinden voor je behoeften of seksueel gebied dan een plasorgasme.

Als je in staat bent om een ‘normaal’ orgasme te krijgen, hetzij door interactie met je geliefde of door masturbatie en je denkt dat je alleen voor de lol of nieuwsgierigheid een plasorgasme moet proberen te krijgen, denk dan nog eens na.

Breng je gezondheid niet in gevaar en ga op zoek naar andere manieren om jezelf te stimuleren. Seks wordt verondersteld leuk te zijn, niet schadelijk.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.