Nierinfecties: symptomen en behandeling

Een infectie in één of zelfs twee nieren ontstaat wanneer bacteriën zich eraan hechten, waardoor ze ontstoken raken en niet meer normaal kunnen functioneren.
Nierinfecties: symptomen en behandeling

Laatste update: 02 oktober, 2018

Nierinfecties komen vaak voor. Ze beginnen met intense bekken- en rugpijn en koorts komt ook vaak voor. Als dit je al een keer overkomen is, dan weet je al hoe problematisch het wordt. Daarom willen we het met je hebben over deze ziekte en de stappen die je moet ondernemen om het te voorkomen en behandelen.

Hoe weet je dat je een nierinfectie hebt?

nierpijn

Een infectie in één of zelfs twee nieren ontstaat wanneer bacteriën zich eraan hechten, waardoor ze ontstoken raken en niet meer normaal kunnen functioneren.

Het veroorzaakt ook verschillende symptomen in je urinewegen waar je op moet letten. Met andere woorden: je zal merken dat je urine anders is en je voelt mogelijk pijn. Maar laten we het eens dieper bestuderen.

Oorzaken van nierinfecties:

 • Bacteriën
 • Een infectie in de blaas
 • Nierstenen
 • Over het algemeen komt het meer voor bij vrouwen
 • Diabetes
 • Genetische afwijkingen in de nieren
 • Niercysten
 • Een soort van bloedarmoede
 • Verlaagde verdediging en een verzwakt immuunsysteem

Welke symptomen kan je hebben bij nierinfecties:

 • Pijn in de buik, onderrug of zelfs de lies
 • Vermoeidheid
 • Koorts
 • Gevoel dat je moet plassen, maar er komt bijna niets uit. Wanneer je urineert voel je pijn en een branderig gevoel.
 • Rillingen
 • Misselijkheid
 • Geen eetlust meer

Zelfgemaakte remedies voor urineweginfecties

1. Eén theelepel baking soda per dag

baksoda

Niks anders is simpeler of effectiever. Je hoeft alleen maar een theelepel baking soda te mengen met een glas water en dit na je hoofdmaaltijd opdrinken. En waarom vraag je?

Het helpt je nieren namelijk om beter te filteren, hun werk te verlichten en ze te reinigen. Op die manier worden alle giftige stoffen die door de infectie ontstaan geëlimineerd. Dus je weet wat je moet doen, maar consumeer nooit meer dan een theelepel per dag.

2. Drink voldoende water

water

Het is simpel. Twee liter water per dag. Als een gevolg zal je giftige stoffen elimineren en het algehele functioneren van de nieren, lever en in principe je gehele lichaam verbeteren.

Hoe meer water je drinkt, hoe beter je de bacteriën die je nieren beschadigen elimineert. Je kan een klein beetje citroensap toevoegen zodat het beter smaakt, maar niet meer dan een paar druppels. Voeg geen suiker toe.

3. Het beste sap: cranberry

cranberry-smoothie

Het is bewezen door vele onderzoeken: cranberrysap drinken voorkomt dat bacteriën vast blijven plakken aan de wanden van de urinewegen, waardoor het makkelijker is om ze via de urine te verwijderen.

Zo simpel is het. Het beste is om in ieder geval twee glazen per dag te drinken. Als je geen cranberrysap kan vinden, dan zijn druiven bijvoorbeeld ook geweldig.

4. Kokoswater en de eigenschappen voor je nieren

kokosnoot

Kokoswater en ook kokosolie zijn beide geweldig voor het elimineren van bacteriën die vast blijven plakken aan de nieren. Het is ook een krachtig antibacterieel middel dat E.coli bacteriën kan doden,zelfs wanneer ze immuun zijn geworden voor antibiotica.

Dus aarzel niet om in ieder geval twee glazen kokoswater per dag te drinken, wanneer je wakker wordt en wanneer je naar bed gaat. Kokosolie is ook perfect als je twee eetlepels per dag opdrinkt.

5. De voordelen van het eten van asperge

asperge

Wist je dat asperge een uitstekend zuiveringsmiddel voor je urinewegen is? Het is in staat om je te helpen bij het genezen van infecties in zowel je nieren als je urinewegen.

Maak je niet druk dat je urine slecht ruikt wanneer je dit eet, dit is normaal. De zuiverende stoffen zullen hun werk doen voor je nieren. Dus aarzel niet om het toe te voegen aan je salades en voor je gezondheid te zorgen.

6. Appelazijn

appelciderazijn

Wanneer je een urineweginfectie hebt, kan je het beste een glas water met een eetlepel appelazijn drinken. Het is ook een uitstekende remedie voor het voorkomen van een trage spijsvertering.

Het is een goede bondgenoot voor je gehele spijsverteringsstelsel en je urinewegen. Waarom drink je het niet één keer per dag na de lunch? Je hoeft alleen maar een eetlepel toe te voegen aan een glas water. Het zal je goed doen.

7. De wonderen van een simpele selderijsmoothie

selderij-voor-gewichtsverlies

Dit is erg een simpele strategie, zodat je nierinfecties kan verminderen. Hoe maak je het? Het is erg simpel. Je hoeft alleen maar twee selderijstelen, twee dikke ananasschijven en een kopje kamillethee in een blender te doen. Voeg een liter water toe en drink het gedurende de dag. Je zal merken hoe goed je je voelt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.