Behandel spataderen en teleangiëctasieën met deze arnicazalf

Spataderen en teleangiëctasieën zijn veelvoorkomende problemen waar vooral vrouwen last van hebben, meestal na een zwangerschap of hun vijftigste levensjaar. Leer hoe je de zichtbaarheid van deze verwijde aderen en bloedvaten kunt verminderen met dit geweldige zelfgemaakte huismiddeltje.
Behandel spataderen en teleangiëctasieën met deze arnicazalf

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel gaan we het hebben over het behandelen van spataderen en teleangiëctasieën met arnicazalf.

Spataderen en teleangiëctasieën zijn esthetische problemen waar een groot deel van de vrouwelijke bevolking mee te kampen heeft.

Doorgaans zijn ze het gevolg van een probleem met de bloedsomloop. Doordat bloed niet goed door het lichaam stroomt en zich zo in de aderen ophoopt, beginnen de aderen uiteindelijk te verwijden. Vaak gaat het hier om de aderen in de onderste ledematen.

Spataderen en teleangiëctasieën zijn meestal rood of blauwig van kleur en zijn doorgaans duidelijk zichtbaar, omdat ze zwelling veroorzaken. De meeste mensen hebben er last van op hun kuiten en binnenkant van de benen, hoewel het probleem zich ook op andere delen van het lichaam voor kan doen.

Spataderen

De meeste vrouwen beginnen tijdens hun zwangerschap of vanaf hun vijftigste last te krijgen van dit probleem. Dit komt doordat het lichaam dan veel hormonale veranderingen ondergaat.

Ongeacht de oorzaak gaan de meeste mensen op zoek naar een manier om de zichtbaarheid van spataderen en teleangiëctasieën te verminderen. Meestal alleen omdat dit probleem hun benen zo onaantrekkelijk maakt, maar soms ook omdat het pijn en zwelling kan veroorzaken.

Gelukkig bestaat er een hele reeks middeltjes en natuurlijke producten die bij consistent gebruik kunnen helpen om de verwijde aderen minder zichtbaar te maken. Een van deze middeltjes is deze zalf van arnica, die al sinds de oudheid zeer gewaardeerd wordt vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen en antistollingseigenschappen.

Leer hoe je deze zalf het beste kunt gebruiken en kijk wat je er zelf van vindt!

Arnicazalf om spataderen en teleangiëctasieën te verminderen

Arnica

Arnicazalf is een biologisch product dat al honderden jaren wordt gebruikt als natuurlijk middeltje om de bloedsomloop te verbeteren.

Arnica is een vaste plant die van nature voorkomt in de Alpen en zeer bekend is in Europese en Latijns-Amerikaanse landen. De plant wordt door de hele geschiedenis heen gewaardeerd om zijn homeopathische eigenschappen. Arnica kan gebruikt worden om spierletsel, gewrichtspijn en ontstekingsproblemen te behandelen. 

Veel van de extracten en actieve bestanddelen worden zelfs gebruikt binnen de farmaceutische industrie om remedies, zalven en andere producten te maken.

Het voornaamste voordeel dat deze plant biedt om spataderen te behandelen, is dat het in staat is om de bloedsomloop te verbeteren en ervoor te zorgen dat bloed beter terug naar het hart gestuurd wordt. Hierdoor wordt de ader kleiner, zonder de bloedstroom te verstoren. Dit heeft een interessant en positief effect op ontstekingen.

Daarnaast kun je door de zalf in de huid te masseren druk en pijn in de benen verzachten. Dit is vooral behulpzaam na het trainen of wanneer je zwaar werk hebt moeten verrichten.

De samenstelling van deze zalf houdt zelfs in dat het een goed middel is tegen verstuikingen, kneuzingen en andere oppervlakkige letsels.

Maak je eigen arnicazalf om spataderen en teleangiëctasieën te behandelen

Arnicazalf

De combinatie van ingrediënten die je nodig hebt om deze natuurlijke zalf te maken, creëert samen een zeer effectief product om spataderen en teleangiëctasieën zichtbaar te verminderen.

  • De ontstekingsremmende, egaliserende en verzachtende eigenschappen activeren de bloedsomloop in het aangedane gebied, waardoor de aderen duidelijk minder zichtbaar worden aan het huidoppervlak.
  • Door deze zalf in de huid te masseren, stimuleer je het lymfestelsel. Tegelijkertijd helpt dit om het vocht en de gifstoffen die het herstelproces doorgaans belemmeren uit het lichaam te verwijderen.
  • Hoewel dit natuurlijk geen wondermiddel is, kan het regelmatig gebruiken van arnica zalf wel helpen ter ondersteuning van een goed dieet, voldoende lichaamsbeweging en andere gewoontes om de bloedsomloop te verbeteren.

Voor de beste resultaten is het natuurlijk het beste om deze zalf al te gebruiken wanneer het probleem nog in zijn beginfase is. Hoe erger dit probleem namelijk wordt, hoe meer complicaties er zich voor zullen doen.

Recept voor arnicazalf

arnica bloemen

Laten we eens kijken hoe je deze fantastische, natuurlijke zalf zelf kunt maken.

Ingrediënten

  • 30 gram of 2 eetlepels bijenwas
  • 24 gram of 2 eetlepels sheaboter
  • 15 gram of 1 eetlepel amandelolie 
  • 30 gram of 2 eetlepels arnica-olie
  • 1 vitamine E-capsule

Instructies

  • Smelt eerst de bijenwas au bain-marie.
  • Voeg wanneer de bijenwas gesmolten is de sheaboter en de amandelolie toe.
  • Zet daarna het vuur laag en gebruik een siliconen lepel om te roeren, zodat alle ingrediënten goed door elkaar vermengd zullen raken.
  • Wanneer je een gelijkmatig mengsel hebt, haal je de pan van het vuur.
  • Voeg dan gelijk de arnica-olie en de inhoud van de vitamine E-capsule toe.
  • Laat het mengsel een paar minuten staan en giet het dan, voordat het hard wordt, over in een luchtdichte glazen pot.

Toepassing

  • Masseer eerst een geschikte hoeveelheid arnicazalf in de delen van de huid waar je last hebt van spataderen en teleangiëctasieën.
  • Geef daarna je huid de tijd om de arnicazalf te absorberen.
  • Smeer je huid elke avond in.
  • Gebruik de zalf niet op sneetjes of open laesies.

Zoals je kunt zien, is het helemaal niet moeilijk om deze zalf te maken om spataderen tegen te gaan. Volg de richtlijnen die wij je hebben gegeven en let goed op de aanbevelingen die wij je hebben gegeven. Zodoende zul je al gauw zelf de resultaten van deze geweldige zalf kunnen zien. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ovejero, L., & Ibañez, P. (2012). Varices. Asociación Española de Enfermería Vascular y Heridas.
  • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.
  • Montenegro, J. (2017). Varices.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.