Botten versterken en gewrichtspijn verlichten met deze natuurlijke drank

Je kunt deze drank gebruiken als een vorm van preventie of behandeling. Het zal je helpen door de ingrediënten die je botten versterken en gewrichtspijn verlichten.
Botten versterken en gewrichtspijn verlichten met deze natuurlijke drank

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Botten en gewrichten zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van je lichaam. Ze verbinden zich immers met elkaar en faciliteren beweging. Daarom is het van belang om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen die je botten versterken en gewrichtspijn verlichten.

De spanning en de pijn die ze zich periodiek kunnen ontwikkelen, is echter een veel voorkomend probleem. Meestal wordt dit veroorzaakt door een ontstekingsreactie van je immuunsysteem. Deze pijn komt door slijtage als gevolg van veroudering.

Het kan echter ook voorkomen bij jongere mensen. Dat is dan het gevolg van letsel of ziekte.

Hoe dan ook, het zijn problemen die onze kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden, vooral als ze ons ervan weerhouden om onze dagelijkse taken uit te voeren.

Gelukkig kunnen we, door onze voeding in de gaten te houden, ervoor zorgen dat we de essentiële voedingsstoffen consumeren die onze botten versterken en gewrichtspijn verlichten.

Hieronder delen we een recept voor een natuurlijk drankje dat goede ingrediënten bevat om je te helpen. Mis deze onmisbare drank die je botten versterken en gewrichtspijn verlichten kan niet!

Botten versterken en gewrichtspijn verlichten met deze natuurlijke drank

Gewrichtspijn verminderen

Deze natuurlijke drank gemaakt met amandelmelk, wortels en kurkuma is een oude remedie die wordt gebruikt vanwege de pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is een shake die rijk is aan antioxidanten en voedingsstoffen. De consumptie ervan bestrijdt ontstekingen en pijn die de botten en gewrichten aantasten.

Het bevat een zeer aanzienlijke hoeveelheid calcium, een mineraal dat helpt de botdichtheid in perfecte staat te houden.

Bovendien is het dankzij het kalium- en magnesiumgehalte ook zeer geschikt voor het verminderen van overtollig aanwezig natrium in het lichaam. Natrium kan, zoals je misschien al weet, ontstekingen in de omliggende weefsels veroorzaken.

De voordelen van amandelmelk

Botten versterken met amandelmelk

Amandelmelk is een plantaardige drank die ook wordt aanbevolen als een natuurlijk alternatief voor melk aan mensen die lactose-intolerant zijn.

Het bevat calcium, vitamine E en omega 3-vetzuren die helpen om de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingsprocessen te verminderen.

Je kunt je botten versterken en gewrichtspijn verlichten door deze voedingsstoffen in je eetpatroon op te nemen.

De voordelen van wortels

De antioxidanten die wortels bevatten, zijn erg belangrijk voor het voorkomen van vroegtijdige veroudering van lichaamsorganen.

De hoeveelheid bètacaroteen die ze bevatten, evenals de vitamine C en E, helpen om de ligamenten en pezen in goede conditie te houden. Dit is behulpzaam om de verslechtering van de gewrichten te voorkomen.

Bovendien is het geweldig voor je bloedcirculatie, wat belangrijk is voor de zuurstofvoorziening van de cellen in alle lichaamsweefsels.

De voordelen van kurkuma

Botten versterken met kurkuma

Kurkuma is een natuurlijke specerij die het meest wordt gebruikt bij de behandeling van hoofdpijn en gewrichtsproblemen. Dit komt door de kracht van curcumine, een actieve stof. Naast het geven van de herkenbare kleur, werkt het ontstekingsremmend en is het een antioxidant.

Regelmatige inname beschermt de botten tegen slijtage veroorzaakt door gifstoffen. Overigens vormt het ook een beschermende barrière tegen de negatieve effecten van vrije radicalen.

Bovendien is het een uitstekende bondgenoot in het tegengaan van vochtretentie, een probleem dat vaak te maken heeft met overmatige ontstekingsprocessen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Drie recepten met kurkuma voor het ontbijt en de lunch

Hoe kun je deze natuurlijke drank maken en je botten versterken?

Botten versterken met een natuurlijke drank met wortel

De bereiding van deze natuurlijke drank is heel eenvoudig. Sterker nog, je kunt het heel gemakkelijk maken en het als een preventief middel nemen om goed voor je lichaam te zorgen.

Zorg ervoor dat je de ingrediënten van de hoogste kwaliteit kiest om het meeste van hun eigenschappen te kunnen profiteren.

Ingrediënten

 • 250 ml amandelmelk (1 kop)
 • 5 gram kurkumapoeder (1 theelepel)
 • 3 wortels
 • 5 gram gember (optioneel) (1 theelepel)
 • 25 gram honing (optioneel) (1 eetlepel)

Voorbereiding

 • Giet de amandelmelk in een blender en verwerk het samen met de gehakte wortel, kurkuma en gember, indien je die wilt gebruiken.
 • Mix vervolgens op maximale snelheid totdat je een glad mengsel zonder klontjes hebt gekregen.
 • Zoet de drank desgewenst met een eetlepel honing en dan is het klaar om te drinken.
 • Als je wilt, kun je dit in twee keer op een dag nemen.
 • Als je het in een keer neemt, drink het dan langzaam op.
 • Consumeer deze drank dan minstens drie keer per week.

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is deze natuurlijke drank eenvoudig te maken en zal dit niet lang duren. We moedigen je aan om het te maken en het regelmatig te gebruiken om van alle voordelen te genieten. Het zal je botten versterken en gewrichtspijn verlichten! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Almárcegui, Cristina Julián. “Estilo de vida y salud ósea:¿ cómo podemos fortalecer nuestros huesos?.” Revista Española de Nutrición Humana y Dietética 21 (2017): 30-31.
 • Barnard, Neal. Alimentos que combaten el dolor. Vol. 37. Grupo Planeta (GBS), 1999.
 • Colbert, Don. La Nueva Cura Biblica Para la Osteoporosis: Verdades Antiguas, Remedios Naturales y los Ultimos Hallazgos Para Su Salud. Charisma Media, 2012.
 • Jackson, Mildred. Manual De Remedios Naturales. Vol. 145. Edaf, 2003.
 • Pacheco, Diego Felipe Peral, et al. “La medicina popular en la ciudad de Badajoz.” Revista de estudios extremeños 65.3 (2009): 1389-1438.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.